Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dlugo trwa karmienie piersia 3 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Jak dlugo trwa u Was jedno karmienie i ile razy karmicie w ciagu dnia?

Gość gość
Halo, czy nie ma tu mam 3-miesięczniaków?

Gość Ania z Zielonego_Wzgorza
dlaczego dzieci wykarmione butelka sa gorsze od innych?

Gość Autorkatego tematu
Ja tego nie powiedziałam, ale ja kp i chciałam poznać doświadczenia mam kp, bo przecież karmienie butelką wygląda zupełnie inaczej.

Gość gość
ja karmiłam ok. 20-30 minut dziecko w tym wieku i karmiłam na żądanie, pewnie wypadało co 2-3 godziny, wcześniej wisiało na piersi.

Gość gość
hej, ja mam dwumiesieczna corcie i je ok. 40-50 minut

Gość Autorkatego tematu
Właśnie mój najadał się od urodzenia w 10-15 maks 20 minut a od kilku dni je po 40-50 minut co 2 godziny czasem nawet częściej. Nie przeszkadza mi to, ale się martwię czy wszystko jest ok. Całe ssanie słyszę przełykanie tylko przerwy są coraz dłuższe, ale jak go drażnię w bródkę to ssie i jak bym chciała wyciągnąć pierś to trzyma mocno i zaczyna ssać.

Gość gość
to może się zmieniać, nie pamiętam czy dziecko w tym wieku nie przechodzi jakiegoś skoku rozwojowego a też jest kryzys laktacyjny 3 miesiące po porodzie.

Gość gość
Moje dzieci od urodzenia jadły ok.10 min., ale przybierały na wadze i było ok :-)

Gość Autorktego tematu
no skok niby jest 14-19 tydzien, a my jestesmy w polowie 13 tygodnia. Ale to pewnie nie musi byc tak ksiazkowo.

Gość gość
Moje dziecko w tym wieku jadlo 5 min. Tylko przed spaniem na noc tak z 20 min,ale wiekszosc to ju bylo ssanie takie uspakajajace i wyciszajace i usypianie. Taki rytual po kapieli. W dzien sie go dluzej nie utrzymalo,najadl sie i mial ciekawsze rzeczy dookola. W tym samym czasie sciagalam 70-80 ml mleka laktatorem. Dawalam butelka i tylko tyle byl w stanie wypic na raz,wiec nie brakowalo mi pokarmu. Niedlugo potem przeszlismy na butelke,dlatego tak dobrze pamietam ten okres i mm tez wiecej nie byl w stanie wypic. Tylko jakims cudem szybciej mi glodnial i mniej przesypial:P

Gość Autorktego tematu
No to moj ostatnio wypije nawet 125 ml mojego mleka z butelki. A wczesniej bylo po 60-70. Wiem, bo popoludniami pracuje i wieczorem odciagam mleko na nastepny dzien i jedno karmienie maz daje z butli.

Gość to ja co karmilam 5 min
A w jakim czasie sxiagasz ta butle 125? Ja karmilam co ok 2h w dzien ale w nocy przesypial mi z 6h. Tle ze moje kp bylo w czasie upalow po 30 stopni wiec rowniez pewnie chcialo mu sie pic. Jak dopajalam,bo musialam zbic bilirubine,to jadl rzadziej. A moze mu chodzi wlasnie o bliskosc? Moze nadrabia te "stracone" popoludnia? Moj wlasnie na noc tak pil,ze aktywnie ssal 5 min a potem sobie ssal i co kilka chwil tylko przelykal. Moj tez zawsze mniejsze ilosci wypijal na butli. Jakby mnial mniejsza pojemnosc zoladka, przynajmniej byl miesiac do tylu z ilosciami wypijanego mleka. Przez co zaczal chudnac na mieszance,bo jest duzym chlopakiem( skonczone 3 miesiace mial 70 cm,teraz 9 miesiecy ma 80 cm conajmniej i nosi ubranka 86-92).tylko straszny chudzielec. Widocznie moje mleko mial bardziej tlustsze.

Gość Autorkatego tematu
Butelkę ściągam rożnie w 20-40 minut czasem nawet godzinę. A wychodzę dziennie na 2-3 godziny a w tym czasie tatuś nosi śpiewa przytula więc nie sądzę żeby jakoś strasznie odczuwał tą rozłąkę.

Gość gość
Moja córa to był ekspres. Nigdy karmienia nie trwały dłużej niż 10/15 minut.