Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

poród na przełomie kwietnia i maja co kupujecie do ubrania dzieciom

Polecane posty

Gość wiii

mam pytanie do bardziej zorientowanych mam. mam termin na 23 kwietnia. i pomału myślę co trzeba kupić dziecku do ubrania (to moje pierwsze dziecko więc jestem zielona w tym temacie). wyczytałam po forach trochę i mniej więcej już coś się orientuje. tylko teraz mam taki problem, czy kupować więcej ubranek już typowo letnich czy jakieś grubsze rzeczy też kupić? niby wstępnie kupiłam jakieś 4 grubsze pajacyki, grubsze spodenki czy polarek ale resztę kupuję już bodziaków z krótkim rękawem. nie wiem czy dobrze robię. poradzi ktoś co kupić żeby było dobrze?

Gość gość
rajstopki grubsze,mniej się drą; czapeczka bawełniana, polar się przyda może być nawet za duży, jakies skarpetki. Przede wszystkim gromadź pieluchy ;)

Gość gość
Poza tym dziecko szalenie rośnie i nie ma sensu kupować grubszych rzeczy na praktycznie miesiąc, bo juz na jesieni to będzie o wiele za małe. Jak masz czas to poszukaj takiej odzieży wierzchniej w second handach

właśnie nie wiedziałam czy rajstopki kupować. jak ja takiemu małemu szkrabowi rajtki założę... kurczę ;) no ale dobra, kupię skoro trzeba :) czapeczkę wiem że muszę kupić ale jeszcze żadna mi w oko nie wpadła. skarpetki też właśnie wyczytałam że trzeba kupić (a też miałam wątpliwości czy są potrzebne) a, i takie pytanie, będę miała dziewczynkę, no i wiadomo, jak zobaczyłam te malutkie śliczniutkie sukieneczki to nie mogłam się oprzeć i jedną kupiłam ;) pewnie bym ze dwie kupiła ale moja mama mówi że pewnie nawet tego nie założe dziecku tylko same te bodziaki i pajace jak myślicie, jest sens noworodkowi kupować sukieneczki? ja tego wogóle użyję? czy tylko będą moje oko cieszyły???

Gość gość
Miałam z córką termin na 24 kwietnia a urodziłam 1 maja. To było moje pierwsze dziecko więc ubrań miałam całą stertę :D Generalnie nam najbardziej przypasowały pajacyki, więc potem przy drugim dziecku (poród też w maju był) kupiłam prawie same pajace. Koszulek, kaftaników prawie w ogóle nie używałam. Jak dla mnie body z długim rękawem + pajac (ewentualnie śpiochy) to zestaw idealny dzień w dzień. Jak cieplej to nawet sam pajac. Potem latem używaliśmy sporo body z krótkim rękawem + takie śpiochy od pasa w dół albo body z krótkim rękawem i z krótkimi nogawkami. Dopiero koło września zaczęłam się rozglądać za cieplejszymi ubrankami. Rajstopek córce w ogóle nie kupowałam a synkowi dopiero jak miał ok. 5 miesięcy i zaczynał "zabawę" z pełzaniem, obrotami itp. Aha... sukieneczek też nie kupowałam dla córki, dopiero koło roczku założyła pierwszą jak już zaczynała chodzić.