Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy codzienny sex pomogl wam zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość gość

jak czesto uprawialiscie sex I po jakim czasie zaszlyscie w ciaze opowiedzcie wszystko czy mierzyliscie temp

Gość gość
Codzienny ale w trakcie dni płodnych chyba. Kobieta jest płodna max 5-6 dni w trakcie całego cyklu. Poza tym nie ma reguły. Jednym parom udaje się od razu inne czekają miesiącami a nawet latami. Jak para jest płodna to wystarczy 1-2 stosunki podczas dni płodnych. A jak para ma problemy albo obniżoną płodność to i seks 3 razy dziennie niewiele pomoże i stanie na głowie po stosunku też.

Gość gość
sadze ze codzienny seks nie pomaga zajsc w ciaze, najlepiej w dni plodne. Oczywiscie kiedy sie planuje ciaze :) Tyle, ze faceci tego nie rozumieja a pozniej mowia, ze jestesmy "lewe" bo ciazy nie ma. To na moim przykladzie.

Codziennie, ale tylko w dni płodne, nie codziennie zaraz po okresie, bo plemniki będą za słabe.

Gość gość
"lewa" z znaczeniu wadliwa, of coz :) a nie, ze lesba...

Gość gość
U nas 2 razy sprawdziła się metoda co drugi dzień ;). Tylko że ja wyraźnie czuję płodne, no ale i tak zaczynaliśmy tak 7, 8 dnia cyklu, bo kto wie kiedy owulacja i tak do okresu, czasem już ok.20 dnia cyklu odpuszczałam, ogólnie bez mocnej spinki ;), no ale też nie odważyłabym się tylko raz w płodne, czyt. celowanie na dzień owulacji ;)

Gość gość
Codzienny seks to raczej bardziej osłabia plemniki. Tak mi się wydaje. Ja jestem obecnie w drugiej ciąży, za każdym razem kochaliśmy się średnio 2-4 razy w tygodniu. Mniej więcej dawaliśmy sobie przynajmniej dzień przerwy, ale to nie ze względu na starania a pracę ;)

Gość gość
kazda co robi to codziennie ma rozwaloną

Gość gość
Ta, a ta co nie robi tego codziennie nie dba o partnera? Spadaj ;)

Gość gość
E myślę że nie ma zasady, czy codziennie, czy nie, róbcie jak czujecie ;)

Gość gość
Kobiety w ogóle nie mają wiedzy o swoim ciele i cyklu miesiączkowym. Moje zdanie jest takie: jeśli nie potrafisz rozpoznawać swojej płodności (na podstawie zmieniającej się temp, obserwacji szyjki czy śluzu etc) to w ogóle daruj sobie "robienie dzieci" tylko kochajcie się spontanicznie kiedy macie ochotę i po kilku msc powinno się udać (jeśli nie macie żadnych problemów z płodnością). Jeśli chcesz konkretnie planować poczęcie to wymaga to solidnej wiedzy z zakresu NPR. My swoje poczęliśmy niemal od razu po podjęciu starań, ale ja przez rok stosowałam NPR i mam sporą wiedzę w tym temacie.

Gość gość
ja za pierwszym i drugim razem kiedy chciałam być w ciązy, po prostu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i nie sprawdzałam kiedy mam dni płodne ani nie mierzyłam żadnej temperatury, po prostu kochaliśmy się z mężem kiedy mieliśmy na to ochotę i nie stresowaliśmy się tym czy zajde już od razu czy za pare miesięcy. Pierwsza ciąża po 6 miesiącach od odstawienia pigułek a druga( obecna) po 5 miesiącach...

Gość gość
Jak do tej pory nie mierzyłaś temperatury, to już nie mierze, bo to trzeba conajmniej roku żeby to było miarodajne, także spontan ;)

Gość gość
Ta, a ta co nie robi tego codziennie nie dba o partnera? Spadaj oczko.gif Tak wlasnie, moi z takiego zalozenia wychodzili, ten obecny tez. A potem slysze - "Ty nawet dziecka miec nie chcesz" Takiego mam narzeczonego. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Bez obserwacji śluzu, temperatur, szyjki - ja dokładnie wiem kiedy miałam dni płodne. Miałam wtedy ogromną ochotę na seks, przy pierwszej ciąży udało się po jednym stosunku (co mnie zaskoczyło), a przy drugiej był to w drugim miesiącu starań ;)

Gość gość
wazniejsza jest jakość s.exu a nie czestotliwość

Gość gość
Jestem smutna.bo dostala m okres

Gość gość
jakoś wytrzymiesz bez figlów ten tydzień mysle

Gość gość
Ja miałam tak samo jak ktoś wyżej, tzn. pierwsza ciąża w pierwszym cyklu a druga w drugim. Kochaliśmy się co dzień lub co dwa dni. Oczywiście zarówno dla przyjemności jak i dla poczęcia dziecka :P

Gość gość
masz ochotę wdać się w szczegóły i uchylić rąbka tajemnicy :)

Gość gość
dawaj mała momenty chcemy

Gość gość
Smutno.mi jak cholera Dostalam.okres o pierwsze dziecko staralam sie trzy lata. Obecnie chcemy drugie ale nie wychodzi Nie.pomaga sex codzien ani co drugi dzien Nie pomaga nic:(( pojde po swietach do ginekol niech wypisze mi leki jakies Mam jeszcze luteine ktora mam brac od 16.dc

Gość gość
Powiem tak. Nie zaszkodził.

Gość gość
zmień dawce nasienia ,wtedy pewnie zajdziesz

Gość gość
On.musi byc zdolny do.posiadania dziecka