Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajne gry planszowe na 10 na 12 lat jakie

Polecane posty

Gość gość

znacie jakieś ,zastanawia mnie gra Rodzinka .pl albo Alternatywy 4 ma ktoś poleca ,a może są inne jakieś fajne . Wiek 10 -12 lat w tytule nie mogłam tak wpisać

Gość gość
Monopoly, stare ale jare. I liczenie szlifuje.

Gość gość
Rummikub

Gość gość
monopoly zdecydowanie ! ponadczasowa gra, posłuży jeszcze parę ładnych lat

Zdecydowanie Monopoly albo Eurobiznes (tańsza wersja). Cluedo - fajna, uczy kombinowania, trzeba się przy niej nagłówkować Pan tu nie stał - tak samo, kombinowanie i główkowanie Było sobie życie - edukacyjna, odpowiednia na ten wiek Jestem zwolenniczką zabawek edukacyjnych, przynajmniej w jakiejś części ;)

Gość gość
Monopol , Rummikub ,scrabble ,eurobiznes i inne podobne też ma już od dawna .Ale dziękuje jednocześnie podnoszę . cluedo nie ma zaraz sprawdzę cóż to

Gość gość
W Cluedo nawet dorośli grają, wciąga mocno ;)

Gość gość
Gościu a które to cluedo proponujesz ,bo szczerze sie zakręciłam różne pudełka to chyba różne gry bo i wiek inny.Podpowiedz.

Gość Perfii
Ja ze swoimi dziecmi 10 i 12lat gramy we "wsiąść do pociągu", "osadników", "dixit" i "Carcassonne". Wszystkie super ale najczęściej dwie pierwsze używamy.

Gość a_84
Jak już dzieci większe to spokojnie możan już coś trudniejszego, żeby rodzice się też nie nudzili. My gramy w wsiąść do pociągu, splendor, przebiegłe wielbłądy, wyspa skye (bardziej zaawansowana niż carcassonne), concordia. Dużo tego. Na graszki.pl mają fajny asortyment.

Gość gość
Ja zdecydowanie polecam sobie sprawdzić takie tytuły jak leśna draka, karczemne opowieści czy komisarz wiktor. Świetne gry, mamy wszystkie trzy, dla takiego wieku nadają się idealnie, do dorwania za mniej niz 50 zł z tego co wiem, czyli ceny nie za wysokie ;)

Gość gość
gry od tailor games są po prostu świetne! My też je kupujemy, bo nie są drogie a naprawdę zapewniają masę frajdy! Od siebie polecę jeszcze porę na kameleona, też jest świetna! I za mniej niż 50 zł :P

Gość gość
Zgadnij kto to!