Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ciazy

Polecane posty

Gość gość

czy w ciąży lykalyscie probiotyki moja kuzynka lyka i mi nagadala ze tez powinnam ona jest w 6 miesiącu ja w trzecim, to jak było u was?

Gość gość
lekarz kazał brać tylko witaminy ciążowe i teraz pod koniec ciąży biorę jeszcze magnez bo kazał- ja się trzymam tego co mówi lekarz sama nie eksperymentuje

Gość gość
Zażywałam witaminy dla kobiet w ciąży i provag. Na początku ciąży dostałam infekcji grzybiczej pochwy, po wyleczeniu ginekolog polecił mi ten probiotyk, właściwie do końca ciąży go zażywałam, nawrotu infekcji nie miałam, dzięki niemu zaparcia też mi nie dokuczały. Porozmawiaj z lekarzem, a nie z kuzynką, jeżeli kobieta ma skłonności do infekcji intymnych warto profilaktycznie zażywać probiotyk.

Gość a ja będę Twym aniołem
przed ciążą miałam skłonności do infekcji a teraz (15t) jak ręką odjął i nic nie biorę

Gość gość
zamiast łykać jakich sztucznych syntetyków które organizm średnio przyswaja kupuj sobie lepiej owoce i jedz dziewczyno :) ewentualnie w zielarskim zapytaj o jakieś witaminy naturalne. Mnie prowadziła taka starsza ginekolog w ciąży i właśnie mówiła o tym probiotykach że to sama chema i suplementy jak kazde inne

Gość gość
Tak, ale jakbyś z grzybicy dwa razy się leczyła to wszystkiego byś spróbowała, zwłaszcza w ciąży aby jej nie mieć. Ja kupiłam dobry płyn do mycia dla ciężarnych z kwasem mlekowym, który wiadomo pomaga utrzymać prawidłową kwasowość tych miejsc intymnych - nazwa wyleciała mi z głowy i przez 7 dni w mies. ale co miesiąc zakładałam sobie invag dopochwowo, to lek probiotyczny - na mnie to działało. Wiadomo unikałam także publicznych toalet, nawet w pracy starałam się nie korzystać i zero słodyczy, cukru.