Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meks899

Inzynier Spawalnik smieszne zarobki

Polecane posty

Gość inzynierek
Strasznie nerwowy jesteś rekruter

Gość inzynierek
Ważne to nie brać do siebie pierwszych porażek, błędów, tylko starać się je naprawiać. Jak przez to się przebrnie to z górki.

Gość pasja historia technologii
REKRUTER--zamknij ryj gryzipipo ________________________________ MEKS- wyjedż i nie zmarnuj życia tak jak ja

Gość pasja historia technologii
rekruter - zejdż ze mną do zenzy remontowanego statku i tam pogadajmy godzinę o kompetencjach...

Gość Norge77
Witam. Parcuję w Norwegii jako inżynier spawalnik po Politechnice Gdańskiej. Zarabiam 700000NOK brutto czyli około 500000NOK netto czyli 250tys. zł rocznie za 7.5godz. pracy dziennie od poniedziałku do piatku. Plus dużo bonusów. Pewnie prezes który Ciebie przyjmował zarabia bardzo duuuużo a specjaliści mało. Tutaj jest odwrotnie.

Gość gość
Zatrudnię wytaczarza - szczegóły na www.planpraca.pl

Gość Inzynier 2
Rekrut widać sie boi ze czasem ktoś młody może okazać sie bystrzejszy od niego i jego kolegów którzy jak małpki przez 30 lat wykonywali jedno i to samo, uważają ze przy takim doświadczeniu nikt nie ma prawa im nic powiedzieć, pewnie jak byli młodzi nie jeden majster ich zrobił w karolka bo byli poprostu tempakami, teraz sie troszke nauczyli ( 30 lat to i Szympans by sie nauczył ) i myślą ze każdy jeden młody jest tak tempy jak oni byli i nadal są skoro w to wierzą. Oczywiście są młodzi którzy nic nie potrafią, maja ogromne wymagania ale to wszystko wychodzi w pierwszym tygodniu pracy. Ale jest rownież duża grupa która ma wiedzę teoretyczna i bardzo szybko potrafi ja zastosować w praktyce i żaden niedouczonych rekrut nie powinien ich oceniać, widać ten na tym forum taki jest bo inaczej by tu nie napisał takich złotych musli. Miałem nie pisać, ale po przeczytaniu wypicin rekruta coś mnie ruszyło. Pewnie sam przyjmuje niedorajdow z obawy prze utrata etatu lub chroniąc swoich kolegów, bo co by było gdyby przyjął młodego, wyksztalconego i bystrego który by wszystkim po miesiącu pokazał ze są za nim daleko w tyle mimo różnicy kilkudziesięciu lat doświadczenia. Pozdrawiam i życzę jak najwyższych zarobków, bo przecież tylko po to pracujemy :)

Gość kresowiak
Nie wiem, nie wiem, na prawdę nie wiem od czego zacząć hmm...? Ludzieeeeee, gdzie wy żyjecie, bo ja na wschodniej ścianie płaczu - lubelskie!!! 3000 tysie na łapę jako inżynier spawalnik z uprawnieniami IWE??? Tosz to żart, czy nie? Kurdę, jakiś chłopaczyna robi zaj****cie prestiżowy kurs i ma szansę dostać się do elitarnego zawodu inżynierów spawalników a jakiś "rekrut" mówi, że on jest przemądrzały? Ludzieee 3 tysie na łapę jako pretendent na inżyniera spawalnika, który robi kurs za własne pieniążki to na prawdę nic wielkiego.

Gość kresowiak
Ostatnio byłem na mazurach gdzie co drugi siedzi w niemczech i pany pełną gębą, a ci co zostali, to jak im powiedziałem że u nas w firmie to chłopaki mają zazwyczaj 12-14 zł/h (praca na budowie przy wodociągach, kanalizacji, gazociagach i ciepłociągach) to się na mnie popatrzyli z uśmiechem i powiedzieli że od 15 to oni dopiero zaczynają gadać - na mazurach rozumiecie? Tam bida była aż piszczało (żyłem tam przez kilka lat) a 15zł/h to przy 10 godzinach dziennie (mniej się na budowie nie pracuje) wychodzi ok. 3200-3500 zł/m-c, a w sezonie to nawet po 12 godzin pracują (bo chcą łapać godzinki więc robią tyle) to i ponad 4 tysie zarobią.

Gość kresowiak
Już nie powiem ile zarabia dobry spawacz, który kocha rodzinę i nie chcę wyjeżdżać do pedalskiej norwy potrafi z palcem w d***e zarobić 5-6 tysi a jak stanie na linii np. gazociągu to i 10-12 tysięcy zarobi. Ci na pomorzu to powinni to wiedzieć bo od nas chłopaki biorą bezpłatne urlopy i jeżdżą tam do was spawać to wiem ile przywożą. Więc rekrut nie p***dol że chłopak przemądrzały. Po czyjej ty jesteś stronie? To że pracodawca cię mami obietnicami które się nigdy nie spełniają i że wierzysz mu jak mówi że inni nawet tyle nie zarabiają albo że z uwagi na obecną, przejściową sytuację finansową nie jest to najlepszy moment na podwyżkę (z resztą nigdy nie jest odpowiedni, to ich stały tekst - już to przerabiałem) to już twój problem. Ja mam uprawnienia budowlane, rozumiecie? Budowlane tzn. odpowiedzialność cywilna za wszystko co się dzieje na budowie, nawet jak robotnik kasku nie nosi to i kierownik mandat zarobi - ale gdyby tylko o to chodziło... i zarabiam 3300 na rękę ale jestem przed podwyżką bo po zrobieniu uprawnień jeszcze nie dostałem. Liczę na 4000 na rękę ale znam ludzi co mają uprawnienia IWE i zarabiają np. 6000 na rękę + premie, samochód do użytku prywatnego itp. w sumie do 10-ciu dociąga a nawet lepiej. Inni inżynierowie, których znam też nie mniej zarabiają. Pamiętajcie, że mieszkam na wschodzie!

Gość kresowiak
Poza tym byle robotnik fizyczny potrafi zarobić te 2,5-3,5 tys. na m-c więc osoba na odpowiedzialnym stanowisku... cosz to jest? Inna sprawa to taka że wielu np. moich kolegów boi się pójść po podwyżkę i w ten sposób zaniża stawki w firmie i jest zawsze porównanie do nich ale szefa nie obchodzi że oni mieszkają w domach z rodzicami albo że wżenili się w bogate rodziny, nie mają kredytów i nic im do szczęścia nie brakuje!!! Nie poniżajmy się przyjaciele, nie róbmy innym koło d**y takim zachowaniem. To że innym wystarcza to nie znaczy że każdy tak ma, komuna już minęła i każdemu po równo też już było, teraz każdemu wg potrzeb!!! Wyjeżdżam teraz trochę i gadam z wieloma ludźmi z przeróżnych miejsc w Polsce i różnych branż. Na prawdę ludzie zarabiają nie mało, tylko że oni na takie fora nie wchodzą bo im nic nie brakuje. Nikt nie wejdzie na forum żeby się pochwalić że dużo zarabia, tylko żeby sprawdzić czy inni też mają lipę i jak sobie z tym radzą. Np. ja na forum lekarzy też nie wchodziłem do puki dziecko mi nie zaczęło chorować... A potem my to czytamy i myślimy że taka bida w Polsce. Trzymajcie się i nie dajcie się wyzyskiwać za ochłapy. Gdyby każdy tak podszedł do tematu jak młody, to i innym by się żyło lepiej ale rekrutowi pewnie dobrze więc siedzi cicho pod miotłą - jeśli się mylę to niech mnie wyprowadzi z błędu:)

Gość Zzagranicyrwerwe
Sluchaj, nikt ci nie zabrania wyjechac za granice .... Tylko cos ci powiem ... z 1,5 roku doswiadczenia zawodowego to lekko nie bedziesz mial :) ale ja tez tak mialem ... do momentu kiedy osiagnalem pulap 10 lat doswiadczenia zawodowego - wtedy mozesz powiedziec ze podstawy juz znasz. Powodzenia P.S.: w Polsce byly oferty nawet po 14tys Pln dla inz spawalnikow - przespales ?

Gość inspektorNOBO
Trochę mało masz tego doświadczenia, a tytuł IWE z 1,5 stażem pracy znaczy tyle co prawo jazdy dla kierowcy bez doświadczenia, czyli nic. Popracuj trochę ze spawaczami, uznaj trochę WPQRów, przejdź kilkanaście audytów i możesz zacząć być roszczeniowy.

meks899, odezwij sie do mnie na maila, potrzebuje porady. maliszewski.mariusz@gmail.com Pozdrawiam Jestem studentem 3 roku MIBM na PG.

Gość tadek5
Jeśli szukacie pracy jako spawalnik na stronie oferty.pracosfera.com jest oferta pracy za granicą dla spawalnika.

Gość gość
Szanujcie się koleżanki i koledzy. Po IWE min 5tys. netto.

Gość gość
norge77, proszę o kontakt - potrzebuje pomocy z zakresu kursu spawania: mordor123@wp.pl

Gość gość
Niestety rzeczywistość wyglada inaczej. W małopolsce po IWE i IWI koszt kursów jakieś 30 tyś z dojazdami i noclegami wynagrodzenie 3 tys netto jest trudno osiągalne.

Gość gość
Szanujcie się inz IWE 2018 mazowsze slask min 5 netto

Gość gość
Główny Spawalnik, firma 200 osób. Zbiorniki kontenery i konstrukcje stalowe.Norma 1090 EXC3 - 4500 zł netto za 168h. Z sobotami do 5500zł :-). Uprawnienia IWE, IWI-C, VT2, MT2

Gość gośćWrocław
5500 i dla Ciebie to wystarczy? Ja w firmie pod Wrocławiem miałem 8500 netto i zmieniłem pracę na lepszą....

Gość gośćwro
@ gośćWrocław odezwij sie do mnie jesli możesz: spawalnik92@wp.pl chciałbym poradzic sie w kilku kwestiach jako młodszy kolega :)

Gość Piotr

Hej średnio zarobisz w Norgę  ok 30000 do 35000NOK netto na stanowisku spawalnika stacjonarnie przy 165godz na miesiąć na rotacjach można zarobić trochę więcej ale jesteś na kontrakcie.