Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomelo23

kortyzol

Polecane posty

Gość pomelo23

Witam, mam 19 lat i w przeciagu pol roku przytylam 15 kg mimo tego ze nie zaczelam sie 'gorzej' odzywiac wrecz przeciwnie gdy zauwazylam ze tyje, zaczelam ograniczac jedzenie. Wizyty u dietetyka nic nie dawaly, wydawalam tylko pieniadze, zrobilam badania tsh t3 i t4, t3 wyszlo minimalnie podwyzszone wiec endokrynolog sie nie przejal.Bardzo duzo choruje, jestem strasznie nerwowa i wypadaja mi wlosy. Mam problemy z ukladem moczowym czesty bialkomocz, i zasadowy odczyn. Od pewnego czasu zaczely wychodzic mi pozstepy na calym ciele nawet na lydkach. Lekarz rodzinny zasugerowal aby zbadac poziom kortyzolu we krwi. Okolo godziny 9 mialam 27,3 ug/dl przy normie 6.2-19.4 a przed 16 12,4 ug/dl przy normie 2,3-11,9. Moze mi ktos powiedziec czy te wyniki sa dobre? Naprawde nie wiem juz co mam robic, prosze o rady moze ktoras z was miala podobnie? Pozdrawiam

Gość gość
wynik nie jest dobry idź do dobrego endokrynologa ja miałam problemy z diagnozą problemów z kortyzolem - mój lekarz wmawiał mi, że nadmiar kortyzolu mam dlatego, że mam za dużo tłuszczu na brzuchu a że byłam na ścisłej diecie i za nic nie mogłam schudnąć, tylko stale tyłam, to już lekarza nie interesowało, mówił, że oszukuję i się objadam w każdym razie miałam strasznie nieprzyjemne przejścia u lekarzy zanim ktoś się zorientował, że faktycznie coś jest nie tak