Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie kupuje ale chyba zacznę

kupujecie ubrania dla dzieci w CIUCHLANDZIE

Polecane posty

Gość ja nie kupuje ale chyba zacznę

jak w temacie moja córka ma 2,5 roku i nigdy jeeazcze jej tam ubrania nie kupiłam bo się boje że złapie jakiegoś grzyba byłam dzisiaj u znajomej któa ma 2 msc dziecko i mówiła że jej kupiła dużo fajnych ubrań po 2 zł bo zawsze w środy po tyle są i zamierzam ja się wybrac :) nawet chociaż zobaczyć I w ilu stopniach pierzecie takie ubrania ?

Gość gość
nie, nigdy nie kupilam i nie kupie!!! stac mnie na nowe i dobre gatunkowo pozdro

Gość gość
całą wyprawkę dla dziecka kupiłam w ciuchlandzie. za parę złotych można mieć fajne ciuszki. a po co kupować nowe i przepłacać, skoro dziecko i tak zaraz z tego wyrośnie.

Gość gość
W ciuchlandzie są zazwyczaj dobre gatunkowo firmowe ubrania. Lepsze jakościowo niż w niektórych droższych sklepach. Znam ludzi, ktorych dzieci chodzą tak wystrojone. A wszystko to ciuchlandy. Ja mam dziecko w drodze i też zauważyłam, że można wiele fajnych ubranek dostać. Czasem nowe z metką.

Gość gość
Grzyba się nie łapie od używanych ubrań. Trochę logiki! Nie należy kupować tak butów i bielizny, ale wszystko inne jest OK, śmiem twierdzić, że zdrowsze niż noszenie chińskiej tandety z centrum handlowego.

Gość gość
Ja się brzydzę na samą myśl ... wiem, że niektóre dziewczyny wynajdują fajne ciuszki nawet sobie, z metkami nawet. Ja kilka razy zaszłam do takiego sklepu z końcówkami kolekcji, niby z metkami te rzeczy, nowe, ale jakieś takie pomieszane... groch z kapustą ;-(nic nie znalazłam i nie czułam się tam komfortowo. Nie chodzę więcej do takich miejsc, kupuję nowe, na ile mnie stać. Dzieciom zwykle w sieciówkach typu h&m, c&a, reserved...

Gość gość
wystrojone...hahaha... widzę wiele takich wystrojonych w lumpeksach dziec***przecież z daleka widać że to szmaty ;-(

Gość gość
Szmaty to wiszą na wieszakach w drogich sklepach - jakość, ktora przemija po 1 praniu, dziękuję bardzo. Gospodarne dziewczyny wiedzą, że można kasę lepiej wydać albo zaoszczędzić. Odkąd ubieram się w ciucholandach, noszę lepsze tkaniny, bawełnę, kaszmir, a nie sam śmierdzący poliester...

Gość gość
Haha tak wystrojone :) widocznie nie byłaś nigdy w ciuchlandzie, dobrym ciuchlandzie i nie wiesz co tam możesz dostać. W sieciówkach zazwyczaj ubrania poliestrowe!

Gość gość
ciekawe jak niby widać, że to szmaty, skoro ubranie ze sklepu po jednym praniu wygląda tak samo jak to z ciuchlandu

Gość gość
Oczywiście, że tak!!! Kupuję albo w ciuchlandach, albo na allegro. Wybieram ubranka: Early Days, H&M, Next, George, C&A, Marks&Spancer, F&F, Cool Club itp. Normalnie piorę.. na 30-40 stopni!

Gość gość
taaa chyba tanie smierdzace szmaty nosisz:D nie ma to jak bieda, ktora probuje sie usprawiedliwic

Gość gość
Usprawiedliwić? Niewyrzucanie forsy w bloto (bo dziewczyny mają rację, po 1 praniu masz to samo) trzeba usprawiedliwiać? Ech, słoma z butów...

Gość gość
nikt , kto ma kase nigdy nie kupilby nic w lumpie, bo to wstyd znam duzo zamoznych dziewczyn i kiedys zgadalysmy sie o lumpach nigdy w zyciu, bo nas stac na nowe, drogie ubrania, a jak sie "zuzyje" to kupuje sie nowe bez placzu oj biedaczki:D:D

Gość gość
Kupowalam siostrze przez pierwsze poltora roku ubranka w szwedzkim ciucholandzie, czesto nowe z metkami. Teraz, gdy mala ma juz 1,5roku a ja mieszkam.w UK kupuje jej tutaj modne sliczne rzeczy nowe, bo tansze.niz w Pl.i wysylam :)

Gość pogadajjoli
nie, nie kupuje nawet sobie wiec dziecku tym bardziej

Gość gość
Dziewczyny kupujcie sobie w tych najdroższych sklepach jeśli chcecie. Na kafe jak zwykle prostacka dyskusja. Autorku kupuj śmiało i upierz :)

Gość gość
Kupowanie w lumpie to żaden wstyd. Dla mnie wstyd to jak ktoś błędy ortograficzne robi, albo nie chce mu się pracować, albo nie przeczytał w życiu ani jednej wartościowej książki. A kupowanie w lumpeksie to sposób na oszczędzanie i tyle. Masz kasę? Super. Tylko pamiętaj, że taki stan może kiedyś ulec zmianie.

Gość mamadwóchdziewczynek
a ja do ciucholandów nie mam przekonania... kiedyś zaszłam po ubranka dla lalek dużych i wybrałam śliczne z metkami ubranka na 48cm /nie wiedziałam nawet, że można takie małe kupić - specjalne dla wcześniaka/ ale większe ubrania były tylko sfatygowane, nic z metkami. Myślę, że gdybym mogła kupić z metką/nowe i to co mnie akurat interesuje w dobrym gatunku to nie przeszkadzałoby mi, że obok leżą rzeczy używane a sklep nie nazywa się zara ;-) Na pewno są u nas jakieś "dobre" ciucholandy, ale nie wiem gdzie i co ...

Gość gość
no ze obok leza uzywane to mi tez raczej by nie przeszkadzało, ale na pewno bym ich nie kupila

Gość gość
Trzeba też właśnie trafić na dobry ciuchland. U mnie są takie osiedlowe małe i same szmaty. A trochę dalej jest większy z rewelacyjnymi rzeczami. Nie ma co się zniechęcać, jedni sprzedają niesort a inni całkiem fajne ubrania.

Gość gość
jasne, "nigdy w życiu" a potem jak już się spotkają na miejscu to udają że jedna drugiej nie widzi :D Znam mnóstwo takich osób, spotkałam je osobiście w niejednym ciuchu :)

Gość gość
kupuje. dzis fiolet kurtke sobie za 20zl kupilam.

Gość gość
Gościu z 16.41 dobrze napisałaś :)

Gość gość
bo jedni kupuja,ale wstydza sie przyznac a ja nie kupuje i otwarcie o tym mowie ja naprawde tam nic nie kupie bo mnie sama świadomosc,ze ktos to nosil obrzydza, no sorry, no way!!! stac mnie na nowe ubrania i kupuję w duzej ilości , ale jakby nie było mnie stac, to bym kupowała duzo mniej ale NOWE

Gość gość
ja nie kupuje z tych samych powodow, co gosc wyzej, odrzuca mnie to ale wiem,ze ludziom nie przeszkadza ten fakt nie mam nic do osob, ktore kupuja w lumpie, ale ja takze nie uznaje tego typu zakupow

Gość gość
Ktoś napisał że na odzieży nie ma grzybów? Błąd. Na odzieży można znaleść grzyba candidę, bakterie e coli i wiele innych. Takie bakterie znaleziono pobierając próbki z ubrań wybranych salonów markowych i to norma biorąc pod uwagę ile osób te obrania przymierza i obmacuje a co dopiero ciucholandy gdzie niedość że ubrania przechodzą setki rąk (nie wszyscy myją ręce po ubikacji czy poprawianiu stringów na nieumytym z kału pośladku, tak jak nie wszscy myją dłonie po dotykaniu narządów płciowych ze stanami zapalnymi). Wierzcie mi że ubrania z ciucholandu są pełne bakterii, grzybów i kurzu. Wszsytko trzeba wyprać w wysokiej temperaturze i wypłukać najlepiej w płynie do płukania antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym.

Gość gość
no dokladnie, jak juz kupujecie to chociaz wygotujcie je... boze..a fuj z tymi szmatami, naprawde was nie stac na nowe??? sa polskie firmy, maja dobrą bawełnę, ja wole miec 5 bluzek nowych niz 15 szmat

Gość gość
Moja siostra ma kilkanaście lat taki sklep i nigdy nic nie złapała. Ja też nie a cała jestem tam ubrana łącznie z obuwiem

Gość gość
nie, tylko nowe kupuje i czasami po dziecku siostry corka dostaje, ale ona nowe kupowala przynajmniej wiem kto nosił, ale i tak głownie tylko kurtki i czapki biorę