Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki które urodziły cc bez powodu poszły na łatwizne

Polecane posty

Gość gość

odwet za mm :)

Gość gość
no to juz przesadziłaś :) powinnaś zrzec się dziecka :) zarcik, pozdrawiam oczywiscie :)

Gość gość
A ja byłam na badaniu wzroku żeby sprawdzili, czy moja wada klasyfikuje się na CC. Lekarka, fanatyczka naturalnośc***owiedziała, że nie ma przeciwskazań. Ciekawe czy dają kasę na operację jak się oślepnie :)

Gość gość
ja miałam 2 cc pierwsze dziecko karmiłam mm drugie piersią.łatwizna łatwizną :D

Gość gość
A ja rodziłam sn dlatego potem już nie miałam ochoty się poświęcać i karmiłam mm :D. Poród sn jest dla córek matki natury czyli tych co wyboru nie mają ;).

Gość gość
a tobie żal d**ę ściska i musisz kolejny temat o cc zakładać, prawda?

Gość gość
cc to nie latwzna ,najpierw kobiety ida pod noz a potem oszpecaja sie blizna do konca zycia.Gdzie tu latwizna?

Gość gość
Autorko dupa cię bolała po sn? Mnie nie :D. Oto różnica . A , i powiem ci że te po cc nie są tak zgorzkniałe jak te po sn ......Ciekawe dlaczego?

Gość gość
blizna blizną ale dupa nie boli :D

Gość gość
Blizna na c***e a nad wzgórkiem łonowym, co za różnica. Jedyną różnicą jest to że przy sn trzeba się więcej nastękać i napocić a i potem na d***e siedzieć się nie da.....:D

Gość gość
15.16 pogrzalo cie?Kto wyboru nie ma?Ale ty pusta jestes,nie przyszlo ci do glowy,ze nie kazda chce cc.

Ta blizna jest poniżej linii majtek, więc widoczna dla każdego nie jest. Ale fakt, że dojść do siebie po cc wcale nie jest łatwo.

Gość gość
15.20 ja na d***e siedzialam zaraz po porodzie I po paru godz wypisalam sie do domu :) A ty na brzuszku dluuugo nie polezysz.

Gość gość
Jak się ma rozklapiochę to się frustruje, heh.

Gość gość
haha frustracje to ja widze u tych po cc.No wcale sie nie dziwie,zegnaj bikini I plaza :)

Gość gość
No nie wiem, ja po porodzie siedziałam na kółku, krocze miałam opuchnięte i blizna (szycie) bolało. Moja znajoma po operacji normalnie siedziała a na brzuchu się raczej nie leży ;) za to na tyłku owszem i nie miałam przy tym komfortu, wręcz podły ból mi towarzyszył. Znajomej blizna goiła się jak na psie a moja się paprała bo wiadomo, odchody, ciepło i nawet wietrzenie i podmywanie nie spełniały egzaminu.

Ale jesteś ciemna. Blizna jest poniżej linii majtek i jej nie widać :). A jak ktoś miał operację na serce to ma nie nosić bluzek z dekoltem? Albo na wyrostek robaczkowy to też ma nie nosić stoi kąpielowych? Śmieszne. Ja nie czuję żadnej frustracji :).

Gość gość
Żegnaj bikinie i plaża? Czy ty wogóle wiesz jak wygląda blizna po cc? :D. Odpisuję bo mnie temat zaciekawił. Trzy lata temu miałam cc a bliznę mam nad kością łonową na lini włosów łonowych i skąpe Bikini normalnie przykrywa mi te okolice , zresztą blizna jest praktycznie niewidoczna. Jak już głupoty piszecie to przynajmniej z polotem ;) :D

Gość gość
Morrigna tak tak szkoda tylko ,ze tych blizn jakims cudem nie widza tylko te po cc:)Akurat tak sie sklada ,ze na plazy widywalam te po cc.Moge tylko wspolczuc ,bo cc to jest komplikacja porodowa.

Gość gość
Jak niby można poznać "TE PO CC" czy wysyłają jakieś tajemnicze znaki czy też zaglądałaś im do majtek? Ja jestem po cc , mam płaski brzuch i bliznę jak po przecięciu żyletką, cienką i białą dokładnie jak tu ktoś napisał nad kością łonową bo tak się obecnie tnie , nie wyżej. Komplikacje jeżeli występują to przed cc i z tego powodu cc się wykonuje . Chyba prędzej komplikacjami są wypadanie pochwy, obniżenia macicy i mięśniaki po porodach sn.

Gość gość
Ja jestem bardzo szczupła i mam stosunkowo wysoko bliznę, a i tak z żadnych majtek nie wystaje. Ostatnio po badaniu ginekologicznym lekarz się mnie pytał, czy rodziłam. Faceci czegoś takiego jak blizna nie zauważają, a kobiety przez majtki widzą:).

Gość gość
urodzilam przez cc, karmilam mm:D wszystko dla swojej wygody i mam w d/upie wasze zdanie

Gość gość
dziewczyny doradzćie! chodzę 2,4 razy na basen całą ciąże, do tego trochę ćwiczę jogę dla ciężarnych (z płytą) masuje krocze codziennie od 30 tc, kegla ćwiczę od 17 tc po 500 powtórzeń codziennie, ale mam nadal stracha przed SN, stać mnie na CC ale obawiam się że zrobię ją niepotrzebnie, że jestem dobrze przygotowana, co mi radzicie?

Gość gość
jestem obecna! jakaś rozruba beze mnie?!

Gość gość
ja mam bliznę wyjątkowo nisko, bo linia bikini zostaje dużo dużo wyżej. szeroka na 7cm. rekonwalescencja u mnie przebiegła w tempie kosmicznym. samo cięcie i znieczulenie było super i to ciekawe przeżycie. śmiało mogę powiedzieć, że mi się podobało :) jestem o jedno niesamowite zdarzenie w swoim życiu do przodu. jeżeli ktoś się boi porodu, a ma możliwość to polecam wam cięcia cesarskie! :)

Gość gość
Do gościa w 16.13 Z doświadczenia powiem ci tak. Swoim działaniem wzmacniasz mięsień macicy i krocza a tym sposobem łatwiej będzie ci się ona zwijać po ciąży jednak krocze ma byc rozciągnięte a nie wyćwiczone i zwarte! By rozciągnąć krocze i uniknąć pęknięcia możesz kupić epi no i ćwiczyć od 36 t.c . Ja ćwiczyłam z epi no , rozciągnęłam krocze na 10 cm i nawet główka syna mnie nie otarła i oczywiście uniknęłam nacięcia. Syn miał wagę 3.900 i obwód główki 36 cm.