Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podpinanie wszystkiego pod wcześniaka

Polecane posty

Gość gość

Moja szwagierka urodziła chłopca w pierwszym dniu dziewiątego miesiąca i ma pierd**** podpinania mu wszystkiego pod łatkę wcześniaka. No słuchać tego już nie można. - refluks od urodzenia do 4 - roku życia. Dziecko czteroletnie nosi na rękach w nocy bo płacze bo beknąć stary koń nie może a ma tak bo wcześniaczek. - ma wielkie problemy z mową jak twierdzi bo wcześniaczek. -nie umie się bawić w grupie z rówieśnikami bo wcześniaczek. - twierdzi że ma bunt czterolatka bo wcześniaczek. - to że teraz choruje nom stop bo wcześniaczek. Ale jak kisiła jak ogórka w słoiku do trzeciego roku życia od początku pazdziernika do końca kwietnia dziecko siedziało w domu i nosem na świeże powietrze nie wychodziła to to nie przyczyna że dziecko chorowite teraz. -sikał w majtki do czterech lat to dlatego bo wcześniaczek. - nie umie się ubrać bo wcześniaczek. - nie pójdzie do zerówki z rówieśnikami bo przecież wcześniaczek. Już normalnie nie wytrzymałam tych jej durnostw i jej powiedziałam że 18-tych urodzin nie będzie miał i będzie odprawiał w wieku 21 lat bo przecież wcześnaczek.

Gość gość
jaki to kurde wcześniak ,jakas j******a baba ,ciekawe jak by urodziła w 36 tc

Gość gość
Mamusia nie umiała go nauczyć podstawowych czynności BO WCZEŚNIACZEK ;)

Gość gość
Czyli w ktorym tyg.ona urodzila?ja urodzilam w 35tyg.i jak gdzies wspominalam,ze wczesniak,to mnie wysmiewali. Ale u mnie niestety z racji wczesniactwa byly problemy z oddychaniem i prawdopodobnie mikrouszkodzenia ukl.nerwowego,tylko 6apgarow:( i u mnie mimo,ze nie skrajny wczesniak,to konsekwencje wczesniactwa sa i to po dzis dzien-a dziecko ma 4 lata.A to dziecko o ktorym piszesz,urodzilo sie bez powiklan?zdrowe?

Gość mama mama mama
właśnie powiedzcie mi jak to jest z tymi wcześniakami , ja urodziłam synka w 36 tyg miał 2790 kg..i w szpitalu wielce nad nim skakali bo wcześ iak niska waga itd.. a kobieta obok urodziła bliźniaki też w 36 tyg , dzieciaczki miały po 2650 i one były ok...A jaka jest różnica??? Nie rozumiem tego...i ich wypuścili do domu wcześniej , pomimo ze to ja urodziłam 3 dni wcześniej...nie czaje tego

Gość gość
Dziecko urodziło się już w pierwszym dniu dziewiątego miesiąca czyli 4 tygodnie przed terminem porodu tak to sobie tłumacze. Dziecko miało 9 punktów apgar, poród naturalny bez komplikacji. Dziecko ma zdiagnozowany autyzm ale szwagierka twierdzi że dlatego bo wcześniaczek.

Gość gość
Blizniaki zazwyczaj rodza sie przed czasem,to norma.

Gość mama mama mama
I o ile rozumiem że bliźnięta przeważnie rodza sie w 36 tyg , to przecież nie rozwijają się przez to szybciej w łonie matki , a skoro tak samo się rozwijają jak jedno to dlaczego taka panika...Strasznie mnie denerwowali...ja mojego traktuje jak normalne dziecko urodzone o czasie

Gość gość
U nas tez bylo podejrzenie autyzmu a okazalo sie,ze to wczesniactwo

Gość gość
moje dziecko bez wcześniactwa ważyło w 40tc 2450g i było na obserwacji 3h po cc. Drugie z objawami wcześniactwa 39tc 3200g przerasta swoich rówieśników pod względem umiejętności i rozwoju fizycznego.

Gość gość
Waga dziecka szwagierki po urodzeniu 2550

Gość gość
waga dziecka szwagierki po porodzie 2550

Gość gość
Szwagierka nawet sie nie domysla, jak sobie ryja nia wycierasz na publicznym forum, co? Dowartosciowalas sie? Lepiej ci? Idiotka!

Gość gość
Do gościa powyżej. Sama jej w twarz powiedziałam o tych jej podpinkach wcześniakowych. Pieprzy trzy po trzy do wszystkich i myśli że wszyscy jej historyjki wymyślone łykną. No w sumie jedna łykła- teściowa a inni wiedzą swoje i pukają jej do głowy. Mam dwie koleżanki które urodziły wcześniaki na 7 miesięcy z wagą 1400 i 1650 i kuzynkę która urodziła w połowie ósmego miesiąca i wiem coś na ten temat wcześniactwa. Dzieci się rodzą i dwa tygodnie przed terminem i ciąża jest donoszona. Dziecko urodzone na początku siódmego miesiąca albo i dużo wcześniej a urodzone w pierwszym dniu dziewiątego miesiąca to jest kolosalna różnica. I niech mi nie pitoli cały czas że wcześniaczek.

Gość gość
Napisałaś, że dziecko ma stwierdzony autyzm. Należy jej współczuć, a nie ją obgadywać :-(