Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KTO Z WAS TUTAJ JEST WIERZACY I WIERZY W BOGA CZY JEST JESZCZE KTOS TAKI

Polecane posty

Gość gość

jesli tak to powiedzcie mi czemu teologia jest taka trudna? studiowalam to rok i nie dalam rady 4 jezyki lacina greka hebrajski metafizyka cala historia kosciola i patrologia pismo swiete prawie na pamiec znac wymagali to jakas masakra czemu wiec na religii ucza takich p*****l a studia teologiczne sa takie trudne ktos moze mi wytlumaczyc?

Gość gość
to fakt ja tez znam ludzi po tym kierunku nieraz ludzie po teologii ucza katechezy w szkole i smieszne to bo z taka wiedza jaka posiadaja powinni wykladac na uczelniach a nie w szkole bzdetow uczyc marnuje sie ich wiedza wiem ze to sa mega ciezkie studia a pote w szkole taki laduje i uczy jak sie modlic co kazdy moze po kursie uczyc bo zakonnice studiow nie maja a ucza religii

Gość czupuurek
Teologia trudna? Spróbuj studiować na politechnice inżynierie, wtedy przekonasz się co znaczy trudny kierunek.

Gość gość
hahaha juz widze jak inzynier sobie radzi na teologii zrozum czlowieku ze umysl scisly nie ogarnie metafizyki czy kosmologii i na odwrot wiec jak porownywac te dwie dziedziny? hehe tylko matolmoze mowic ze teologia jest latwiejsza niz inzynierskie studia bo to zupelnie odrebne dziedziny mam kolege co skonczyl z palcem w d***e na polibudzie budownictwo a cale studia pil tylko i cpal i sam mowil ze nie wie co to nauka wiec mial umysl scisly

Gość gość
Ja wiem ze teologia trudna bo studiowalam to i prawo i prawo mi szlo dobrze a na teologii poleglam:) na teologii dla mnie latwe bylo PRAWO KANONICZNE bo lubie prawo a reszta masakra metafizyka tez ciezka

Gość gość
Racja :):) Ten kto porównuje scisle kierunki z teologia to czlowiek głupi :) inzynierku naucz sie 4 jezykow typu greka i lacina i hebrajski i jeszcze angielski i niemiecki bo takie ma jezyki na teologii moj kolega i ogarnij cala historie kosciola i rozne inne historie ktore sa na tym kierunku:)

Gość DKDKF8888GG
TEOLOGIA JEST TRUDNA I NIKT NIE POWIE ZE NIE OD DZIECKA PAMIETAM JAK U NAS W MIESCIE MOWILI JAKI TO CIEZKI KIERUNEK KSIEZA STUDIUJA I JACY SA MADRZY NIEKTORZY

jestem wierząca . i do tej wiary nie jest mi potrzebna teologia czy inna " logia " :) A jedynie znajomość Pisma Świętego .

Gość gość
Ci co lubią małych chłopców muszą być wyjątkowo "mądrzy"

Gość DKDKF8888GG
a ci co uwazaja ze kazdy ksiadz jest pedofilem to sa ci ktorzy uwazaja ze kazda blondi jest glupia czyli głupcy :) ktos kto sie kieruje stereotypami nie jest mądry:)

studiowałem na politechnice i to co ktoś napisał u góry, że architekturę ukończył z palcem w d... trochę nie wierzę, albo był geniuszem z miał kupę kasy, na opłacanie innych za robienie rysunków, czy projektów, może... A'propos, seminarium, na drugim roku mieszkałem a akademiku z kolegą, co miał przyjaciół studiujących na seminarium. Czasami przychodzili do niego na kawkę, i słyszałem o czym rozmawiają. Zgadza się bardzo trudne studia wymagające pamięciowego opanowania wielu rzeczy, a dla mnie ateisty patrzącego z boku, ludzie ci byli bardzo dziwni, jacyś odrealnieni, żyjący w dziwnym niezrozumiałym dla mnie świecie, a zarazem sami byli jacyś dziwni. Myślę, że żyjąc w takim dziwnym podporządkowanym hierarchii świecie, czasem puszcza tym ludziom, jakaś klepka w mózgu i mamy , przypadki pedofili i całą gamę zboczeń nie tylko seksualnych.

Gość DKDKF8888GG
teologia i prawo skonczylem oba kierunki prawo to moj zawod a teologie styduiowalem z zainteresowan szczerze? na 4 roku prawa na ujocie mialem luz i nie chodzilem na wyklady a na piatym magisterka tylko i jeden czy dwa egzaminy na teologii na papieskim w krakowie na piatym roku bylo najwiecej nauki i najwiecej egzaminow i to mnie w*****alo z tym ze mialem specjalnosc teologia dogmatyczna dzis jestem adwokatem koscielnym i zarabiam niezle bo polaczylem oba kierunki:)

Gość gość
Nie powiedziałam że każdy ale niestety jest ich sporo

Gość DKDKF8888GG
hahaha ale w seminarium to maja niski poziom i seminarium to nie to samo co teologia \\ nie kazdy ksiadz ma magistra z teologii niektorzy koncza tylko seminarium wlasnie a seminarium to nie studia ktore koncza sie tytulem mgr kolega skonczyl budownictwo z palcem w d***e a nie architekture i to na polibudzie znamy go dobrze na naszym osiedlu bo zdania sklecic nie umie porzadnie i ma umysl scisly i sam sie chwalil ze tylko pije i nie uczy sie nic wiec chyba nie klamie

trudne są studia dla kogoś, kto studiuje coś co mu rodzice kazali, a sam nie ma serca do tego. Dla mnie od zawsze sprawiało radość projektowanie, obliczenia inżynieryjne, choć nie powiem , miałem sporo egzaminów komisyjnych z przedmiotów, co mi nie leżały, ale dało się radę...

Gość DKDKF8888GG
apeluje do was nie kierujcie sie stereotypami nie kazdy inzynier jest geniuszem i madrym czlowiekiem znam pare kolezanek ,ktore skonczyly inzynierskie studia i sa naprawde tak tępe ,że z zyciem sobi e nie radza a znam kolesi po zawodowkach tak madrych i oczytanych ,że zazdroszcze nie kazdy musi studiowac. na polibudzie zeby byc madrym...ludzie....

Gość PYTANIE DO KONIUSZEGO
koniuszy a znasz kogos na polibudzie kto nie jest geniuszem? szczerze... i drugie pytanie czy zarzadzanie i marketing na rolniczym uniwerku to dla ciebie tez trudne studia bo tam tez jest tytul mgr inz. czy kazdy inzynier to geniusz? pytam serio humanistka:)

Gość eejejr
kazdy inzynier jest madry lepszy inzynier niz lekarz

Gość gość
chłe, chłe, chłe,