Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o karmienie 5 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi glownie o noc mój maly praktycznie przesypia cale noce ,ale zdarza się ze się budzi i pare razy dałam mu smoczka i zasnoł ale zastanawiam się czy dobrze robie.Jak jest u was ,od kiedy dziecko nie musi pic w nocy

Gość gość
zasnĄł.. Nie, nie musi jeść w nocy! a za miesiąc, dwa możesz zabrać mu smoczek. Jeśli zasypia, to jedzenia mu nie dawaj.. ewentualnie ciepłą wodę. Jeśli jednak nie będzie Ci spał np. przez 2 godziny, to możesz mu dać trochę mleka. Mój synek też w tym wieku nie jadł, ale jakoś w 7 czy 8 miesiący zdarzały mu się noce, gdzie nie spał po 2-3 godziny.. (i to niekoniecznie z głodu), i wtedy już po takim czasie dawałam mu trochę (90ml) mleka, żeby sobie spokojnie pospał kolejne godziny.

Gość gość
Ja daje w pierwszej kolejnosci wode,jak zasnie to ok a jak sie budzi co raz czesciej to daje mleko. I wtedy spi spokojnie.nie zawsze tak jest,ma 9 miesiecy,ale jakcjest glodny bo malo zjadl w dzieb to go nie glodze.

Gość gość
moj synek niedlugo skonczy 4 miesiace i nadal chce w nocy mleko (karmie piersia), spi juz o 18:30, budzi sie ok 24 czasem o 2 w nocy-karmie go, spi tak do 4 godz i znowu karmienie, nastepnie o 6:30 i wtedy wstaje juz na dobre..Kiedy nauczy sie przesypiac noc?

Gość gość
Jak przyjdzie na niego pora. Ktos ci obiecywal,ze niemowle bedzie spalo cala noc?

Gość gość
jak sie trafi taki egzemplarz jak mój to 18 miesiecy to jeszcze za wcześnie

Gość gość
Na piersi? Całą noc? Zapomnij.

Gość gość
mój maluch robi podobnie tzn.budzi się daje mu smoka i spi dalej trochę mam wyrzuty sumienia ze niechce mi się ruszyc tyłka ,ale gdyby był naprawdę glodny to by tak łatwo nie odpuścił

Gość gość
moj nie lubi smoka, probowalam wiele razy dac, wypluwa go i niestety musze wstawac 2 razy w nocy :(

Gość gość
Ciesz sie z tych dwoch razy,moj ma 9 i czasami mu z 15 razy musz podac smoka:/