Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga ROCZNIAKA_ ile maluchy przybrały od wagi urodzeniowej

Polecane posty

Gość gość

Ile Wasze dzieci ważyły po urodzeniu, a ile gdy miały roczek (11-13 miesięcy). Ile kg im przybyło? I jakiej są płci? Wg siatek centylowych (patrząc np. po 50 centylu) to chłopiec, który mając skończony 1 miesiąc (bo od 0 nie ma) ważył 4600 na roczek powinien ważyć 10200, czyli przez 11 miesięcy przybrać ok 5,6 kg (plus kg z pierwszego miesiąca życia), a dziewczynce przez 11 miesięcy powinno przybyć ok 5,0-5,1 kg (plus kg z pierwszego miesiąca) Czy tyle mniej więcej przybierały Wasze dzieci? Czy może mniej, lub więcej?

Gość gość
Moja potroiła wagę. ok 3 kg się urodziła a na roczek ok 9 miała

Gość gość
dziewczynka 3030, rok 9200

Gość gość
Mój synek urodził sie z wagą 3990 kg i 60 cm a teraz ma 9 miesięcy i waży prawie 10 kilo i mierzy 86 cm . Nie widać , że jest gruby ani za chudy bo jest duży .

Gość autorka pisze
3990 to mój miał mając 8 tygodni ;) Urodził się z wagą 2800 i na początku słabo przybierał. _ Twój synek przez 9 miesięcy urósł już 26cm.. bardzo dużo.. już przekroczył normę "roczną" ;) chyba wysocy bardzo jesteście.. Mój teraz ma 72 cm i 11 miesięcy.. waży ok 9100 (+/- 100/) zależy od pory ważenia. Ale patrząc na wagę z 4 tygodnia (ok 3100) to już przybrał 6 kg.