Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu w 9 miesiacu zycia

Polecane posty

Gość gość

Jakos nigdy nie zakladalam tego typu tematow ale zaczelo mnie interesowac jak jedza inne dzieciaki w tym wieku. Moj spioch przebudza sie nad ranem (5-6) na mleko,ale wypija tylko ok 100 ml i spi dalej do 8. Probowalam przetrzymywac i dawac jakis konkretny posilek jak wstanie ale to sie nie sprawdzilo,w ogole nie chcial jesc sniadania,albo bardzo malo. 9. Dostaje kasze z owocami:manna,jaglana,kukurydziana,owsianka. Woli wiecej owocow niz kaszy. Jak zje sporo to ok,jak malo to daje dopic mlekiem,z 60 ml. Dzis jadl manna z sokiem truskawkowym,ale chyba za gesta byla i spasowal po polowie miseczki,dopil 50 ml mleka. Kaszy na mleku z owocami w ogole na sniadanie nie chce. Czasami dostanie do reki kawalek bulki lub chleba. 12. 200-220 ml mleko z kleikiem 15 obiad,rozne ilosci. Czasami 200 ml a czasami nie chce,np.dzis mu nie smakowalo cos i ledwo dal sie nakarmic. 17 deser: owoce np.jablko z sokiem z marchwii,albo jogurt owocowy, dzis np.sok z marchwii,jablka i troche pomaranczy.(wyciskany w domu). Do tego herbatnik/ biszkopt 19. 220-250 ml mleka z kleikiem lub kaszka albo budyn z calym zoltkiem co drugi dzien. Moze tak wygladac karmienie?

Gość gość
Może. Jak masz wątpliwośc**pytaj pediatry.

Gość ksennnaa
Jakos strasznie duzo tego mleka

Gość gość
No nie wiem czy duzo,bo czasami jest to ledwo pol litra,zreszta podaje objetosc**** dodaniu kleiku a one tez zwiekszaja ja. Wszedzie pisza,ze powinien 3 rwzy po 200-220 wypijac.