Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominik7766

Helicobacter pylori

Polecane posty

Gość dominik7766

Witam, mam 25 lat w czerwcu tego roku robiłem badanie helicobacter i wynik był dodatni, przez 20 dni faszerowalem się antybiotykiem, a jedyne objawy to były czerwone plamy na twarzy, brzuch mnie nie bolał. Po braniu tabletek miałem spokój a od ok tygodnia czuje takie lekkie bóle po lewej i prawej stronie na wysokosc***epka, noi znowu dziwna twarz mi sie robi, Kupiłem dziś test w aptece, pole C jest kreska i w polu T jest też lecz bardzo słaba ale jakby nie bylo jest wynik dodatni, Co mam robić w tej sprawie iść do rodzinnego który znpwu napcha mnie lekami? proszę o porady czy to gowno da sie wogole wylecZyć? miałem nadziej że przez to pół roku było ok to już bedsię spokoj a tu lipa:|

Gość dominok7766
Ps gdzies w jakimś artykule wyczytałem że jak jest wykryta ale nie daje objawów wystarczy dieta :-)

Gość gość
mi pomógł antybiotyk

Gość olivka niebieska
Dr Jadwiga Kempisty leczy specjalnymi bakteriamu jogurtowymi helikobakter pyroli, które sama przebadała i wyleczyła jogurtem L+ setki pacjentów. Znajdź w youtube jej filmiki. Ma swoją stronke leczeniezywieniem. Nie musisz dziękować :) Zrób jeden dobry uczynek dla kogoś nieznajomego. pa

Gość gość
Antybiotyki to najgorsze co mogłaś zorbić. Szukaj naturalnych metod, w necie tego na pęczki.

Gość Dominik7766
Tak zdaje sonie sprawę ze antybiotyki niszczą organizm idlatego Noe chce brać je drugi raz na tą bakterie A czy da się to wyleczyć droga naturalna?:|

Gość pająk bez nogi
Dominiku u mnie walka z helico wyglądała tak. Dostałam Duomox i Metronizadol. w tym samym czasie dowiedziałam sie o olejku z oregano. Wziełam cały Duomox, miałam zrobic przerwę dwa tygodnie i brac Metronizadol. Ale z tym drugim antybiotykiem brałam już to oregano. Kupiłam drogi olejek z dzikiego oregano w kapsułkach i brałam 2 dziennie. Zrobiłam sobie dietę ziemniaczaną na 2 tygodnie, aby podleczyć śluzówkę żołądka. Po roku dostałam dziwnych objawów, szukałam przyczyny. Kupiłam test i okazało się, że test na helico jest ujemny, a z czasem, że dostałam kandydozy. W moim przypadku, albo nie było tej bakterii dużo, albo dobiłam ją olejkiem z oregano. Tej bakterii może być w tej chwili jeszcze mało, więc to oregano może pomóc. Ewentualnie weź antybiotyk razem z oregano. Oregano uchroni cię trochę przed rozrostem candidy i oczywiście probiotyki, najlepiej pod taką postacią jak pisze ci Olivka. U niej, w jej dolegliwościach te jogurty czynią cuda.

Gość dominok7766
A jakie miałaś objawy kandydozy? Nie wiem czy zdecyduje sie drugi raz na antybiotyki :| boję się porostu

Gość gość
Bo dzis to juz antybiotyków syntetycznych sie nie bierze,sa lepsze rzeczy i naturalne nie prowadza do grzybicy a w skutecznosci znaczaco je przewyzszaja

Gość Dominik7766
Dobrze pordpowiecie mi jak mam i jak można to naturalnie wyleczyc? trzeba udać się do lekarZa czy można na wlasna rękęw

Gość gość
dominik nie wierz ze sa bardziej skuteczne metody niz antybiotyki.Wynik te które robiłes nie a miardajne gdyz pomimo ze bakteri moze nie byc ja pokaze.Podobnie w krwi powinno sie robic w odstepie długiego czasu.Jezeli nie masz objawów bym na razie nic nie kombinował.Antybiotyki sa skuteczne ale wplywaja na cały organizm i nalezy je uzywac w koniecznosci

Gość gość
na helicobacter tylko antybiotyki niestety , aby zapobiec nawrotom dobrze jest łykac probiotyki aby w przewodzie pokarmowym namnażały się dobre bakterie. One są konkurencyjne w stosunku do patogenów,nie pozwalają się im namnazać

Gość gość
A skad wy macie yakie wiadomości ze tylko antybiotyki syntetyczne,a nie np.oregano???albo srebro nanokoloidalne,albo Uncaria Wilkakora która jest najsilniejszym antybiotykiem wystepujacym w przyrodzie,albo nie zapper,który jest kilerem elektrycznym i zabija wszystkie pasozyty w 7 min????

Gość gość
wiedza medyczna , doświadczenie i obserwacje mówią że na zmasowane bakteryjne zapalenie działają syntetyczne antybiotyki a nie zioła i inne "cudowne specyfiki"

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość A próbowałes innych metod,czyzej wymienionych,czy taki zwolennik jestes chemicznych substancji???

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] Nie oróbowałem i nawet nie myśle o tym gdyz ludzie cywilizowani nie wierzą w takie dyrdymały i lecza się zgodnie z wiedza medyczna a nie cudotworcami

Gość gość
No to skoro nie próbowałes to sie nie wypowiadaj,bo nie jest to wiarygodne,wazne aby sie leczyc zdrowo,i nie ma tu nic do rzeczy cywilizacja,bo czy to rok 1000,czy 2000 to organizm ludzki pracuje podobnie,a syntetyki to zawsze nic dobrego,

Gość gość
gdyby tak było jak piszesz to medycyna i farmacja nie rozwijałyby się bo przecież "wszystko mozna leczyć naturalnie"! Widocznie te metody były mało skuteczne skoro ludzie szukali czegoś bardziej skutecznego. I taka jest prawda o pracy ludzkiego organizmu! Medycyna naturalna może wspomagać ale na pewno nie wyleczy z poważnych bakteryjnych, wirusowych onkologicznych czy innych chorób. Oregano, jakieś kilery elektryczne czy inne cudowności to bajer dla ubogich

Gość gość
I jest tak jak pisze,a medycyna i farmacja rozwijaja sie bo przynosza ogromne docho dochody firmą chemicznym i farmaceutycznym,to nie jest dla człowieka tylko dla pieniedzy,przeciez to proste,a medycyna naturlna zawsze ma dla czlowieka wszystko co potrzeba do wyleczenia kazdej choroby,Dlatego nie nalezy jej bagatelizowac,i kilerowi elektronicznemu zaden pasozyt sie nie oprze a ze to jest tanie,to i dobrze,bo tanio i zdrowo a co najwazniejsze skutecznie mozna i nawet HIV wyleczyc,wiec o czym my tu piszemy,??? :)

Gość gość
jak mozna wyleczyć hiv to szybciutko do komisji noblowskiej, nagroda gwarantowana! :D

Gość gość
Nie nagroda tylko wiezienie,,jednak nie wiecie jak ten swiat funkcjonuje

Gość dominok7766
Tzn tak jak pisałem wcześniej, w czerwcu miałem robiony test w przychodni z krwi brałem antybiotyki i było ok twarz ok żadnych boli w brzuchu W zeszłym tygodniu zaczęło mnie pokluwac w brzuchu, kupiłem test w aptece noi wyszedł ze jest bakteria. Więc. po jakim czasie może ją pokazywać mimo tego że jej nie ma ?

Gość gość
my ciemne ludzie , to co my możem wiedzieć? :D Fajnie że są uświadomieni i wiedzą o co kaman :D . A tak bez żartów to poczytaj historię rozwoju medycyny to się dowiesz, że nie rozwijała się dla zyskó tylko dlatego,że byli ludzie którzy szukali sposobów pomocy innym bo te metody, którymi oni dysponowali były nieskuteczne. Ale ok, niech ci będzie , były czasy że nie znano elektrycznego kilera bo nie odkryto jeszcze pradu :D

Gość gość
No włąsnie włąsnie,a szlachta nie ulegała epidemia jak lud prosty bo piła ze srebrnych naczyn,poczytaj sobie prawdziwa histerie medycyny,ta bez sciemy :D

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Dobrze ze sam to napisałeś,dlatego włąsnie nalezy zaprzestac brania antybiotyków syntetycznych,na kozysc tych przyjazniejszych dla człowieka i czesto bardziej skutecznych

Gość dominok7766
Czyli co ten test który zrobiłem sobie wczoraj jest nie wiarygodny tak? mogę nie mieć a on pokazuje ze mam? Hmm muszę pomyśleć czemu może mnie kluc

Gość gość
Ciekawe czy wiecie kim był dziadek aktualnego szefa firmy farmaceutycznej BAYER ????

Gość gość
cxo mnie obchodzi dziadek kogoś tam? Ważne że wyprodukowali aspirynę, która ratule miliony ludzi przed zawałem

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] dominok7766 Teraz masz wyjałowiony organizm i moze to potrwac az do poł roku,warto zjadac jak najwiecej kiszonych ogórków,kiszonej kapusty,pic kwasne mleko

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość a wiesz ze produkty firmy BAYER były zakrzone wirusem HIV,a dzis aspiryna juz pomału odchodzi do lamusa bo ma wiele przeciwskazan i działan ubocznych :)