Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktory odcien rudosci doChlodne

Jaki ODCIEN RUDOSCI wlosow pasuje do chlodnej karnacji

Polecane posty

?

Ktos podpowie,ktory odcien rudosc***olecany jest do chlodnej karnacji?

Gość gość
A w jakich kolorach ladniej wygladasz w cieplych czy w chlodnych? Jaki mas kolor oczu? Gatunek wlosa tez moze miec znaczenie

chlodny typ urody mam.

Gość gość
niech Ci fryzjer dobierze, ale do chłodnego typu pasują blade rudości i intensywne czerwienie takie aż wpadające w fiolet

Gość gość
Generalnie jest taka zasada (z podręcznika szkolnego dla przyszłych fryzjerów), że jak ktoś ma chłodną karnację to dobrze wygląda w kolorach intensywniejszych i najlepiej w odcieniu ciepłym. Jeśli ktoś ma ciepłą karnację np: z rumieńcami jeszcze to ciepłe tony włosów wyglądają koszmarnie. Tak samo koszmarnie będzie wyglądać osoba z jasną zimną karnacją i włosami np:ciemny popielaty blond - jak zombie.

?

a jakie to blade rudosci ,ajka gwiazda ma niby taki odcien wlosow-"blada rudosc-" ?

Gość chlodna rudosc
ale tu chodzi ktory odcien rudosci jest chlodny!

Gość gość
Kasztan, zimny kasztan dosc ciemny. Jasne rudosci sa cieple

Gość gość
ja chyba nie znam rudosci chlodnej?

Gość gość
a taki rudy blod --to jaki odcien ? bedzie pasowal do chlodnej karnacji lata?

Gość gość
gość Generalnie jest taka zasada (z podręcznika szkolnego dla przyszłych fryzjerów), że jak ktoś ma chłodną karnację to dobrze wygląda w kolorach intensywniejszych i najlepiej w odcieniu ciepłym. Jeśli ktoś ma ciepłą karnację np: z rumieńcami jeszcze to ciepłe tony włosów wyglądają koszmarnie. Tak samo koszmarnie będzie wyglądać osoba z jasną zimną karnacją i włosami np:ciemny popielaty blond - jak zombie. X X X TEN PODRECZNIK to byl pisany za piasta kolodzieja-bo wiekszych bredni nie czytalam:D:D:D

Gość gość
a ty zamiast pytac na trym forum-wstukaj googe i masz odpowiedz od wizazysty

Gość ggoooosc
Rudy blond jest cieply, mowie ci ze tylko ciemny kasztan moze byc chlodny, nie mma opcji jasny chlodny. Moze byc cieply lub goracy ale nie chlodny! Wisnia tez jest chlodna.

Gość ggoooosc
Rudy cieply blond ja mialam, chyba jestem wisna chociaz sama nie wiem. Mam bardzo jasna karnacje niebieskie oczy, karnacja prawie niebieskawa skora, nie opala sie i ten jasny rudy zloty blond mi pasowal

Gość gość
wiec ktory odcien rudosci bedzie najodpowiedniejszy dla chlodnego typu urody-lato ???? mozecie jakas farbe ,szampon polecici wlasnie z taka chlodna rudoscia,zeby NAPEWNO WYSZEDL CHLODNY RUDY ,nie jakis cieply??

Gość gość
moze LOREAL PREFERENCE -ma odcien chlodny rudy?

Gość gość
RUDY NIGDY NIE JEST CHŁODNY!!! wiśnia, mahoń i inne tym podobne wynalazki to czerwienie i tam szukaj. Albo po prost idź do dobrego fryzjera, zamiast się oszpecać farbą drogeryjną bez pojęcia o tym jaki kolor powinnaś zrobić. Serio.

Gość gość
Co pojde do fryzjera to zle mi zrobia..nie wiem niby dobry salon robia na farbach rozjasniaczach loreal inoa..a zle mi zawsze dobiora odcien..oszpeca i za kazdym razem ,a bylam juz tam 3 razy..:( nie dosc ze zniszcza wlosy to jeszcze brzydko niepasujaco zrobia..

Gość gość
a BURGUND to jaki ??? i czy loreal ma odcien BURGUND?? jak tak to jaki numer-nazwa?

Gość gość
"Rudy blond", to może być jasny (8,...) lub ciemny (6,..i7,...) karmel. Wyjaśniam 8,0 - to średni blond naturalny(bazowy), a odcień ( czyli coś zamiast 0 po przecinku, u mnie zaznaczone "...") decyduje o kolorze wyjściowym. Spójrz na farby do włosów, każda ma numer. Najlepiej to widać na przykładzie farb L'Oreal. (wybrane dla ciebie): - L'Oreal 7,43 - przepiękny jasny rudy, ale nie płomienny, taki lekko stonowany - L'Oreal Casting 801 , na bazie średniego blondu 8,0 (wychodzi kolor karmelowy)- to w sam raz dla osób co boją się intensywnego rudego.

Gość gość
Aha rudy może być chłodny ! Tylko, że traci na intensywności. Wystarczy do rudej farby dodać odrobinę jasnego popielatego, ew. średniego popielatego blondu ( ale to nie może być farba rozjaśniająca)... ale nie radzę samemu brać się za mieszanie z sobą farb. Generalnie jak się rudy zmiesza z popielem to wychodzi karmel ;)

Gość gość
I najważniejsze, wszystko zależy od twojego naturalnego koloru włosów. Jeśli masz na poziomie 6,0 ( jasny brąz) to po lekkim (tylko o 1 lub max 2 tony) rozjaśnieniu można spokojnie nałożyć karmel(801) Jeśli włosy są jeszcze ciemniejsze, to trzeba je rozjaśnić, żeby uzyskać 7,0 i na to nałożyć farbę - ale najważniejsze zależy czy to włosy farbowane na brąz bo wtedy troche ciężej, ale się da. :) Jeśli masz włosy na poziomie 7,0(ciemny blond), albo 8,0 (średni blond) i w wzwyż to nie trzeba rozjaśniać.

Gość gość
a czym sie rozni odcien BURGUND od wisni ,albo mahoniowego ???

Gość gość
przeciez KARMEL -to cieply odcien cie chlodny!!

Gość gość
Karmel, to taki jasny rudy, ale nie intensywny. Taki bardziej przygaszony, czyli chłodniejszy i tym samym jest bardziej podobny do blondu niż do oryginalnego rudego.

Gość gość
Burgund to ciemna czerwień z lekką nutą fioletu. Wiśnia to mieszanka średniego lub ciemnego brązu z fioletem z lekką nutą czerwieni. Mahoń to mieszanka średniego brązu z średnim rudym i z lekką nutą czerwieni ;)