Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama2014

Niepelnoletnia matka i jej prawa do dziecka

Polecane posty

Gość przyszlamama2014

Witam chcialam aby udzielily sie tu osoby ktore troche na ten temat wiedza. Jakie prawa ma niepelnoletnia matka? tzn czy po urodzeniu dziecka prawnym opiekunem dziecka automatycznie stanie sie moja mama ? dla jasnosci ja jestem w ciazy ;) mama wychowuje mnie sama i czy to nie bedzie przeszkadzac i czy jako ona jedna bedzie mogla byc opiekunem ? i czy moj chlopak ktory jest pelnoletni moglby byc opiekunem prawnym dziecka razem z nia czy on juz nie bedzie mogl ? jesli wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie. co innego jak sie czyta jak to wszystko wyglada prawnie a co innego jak ktos napisze z zycia ktos kto byl w takiej sytuacji lub poprostu wie jak to jest. bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam

Gość gość
ile massz lat?

Gość przyszlamama2014
Gosciu a jakie to ma znaczenie ??

Gość gość
no jest roznica, bo jak masz 13 lat to prawa ma twoja matka a jak masz 17 to raczej tylko tymczasowo

Gość przyszlamama2014
mam 16 skonczone, jak urodze bede miala rocznikowo 17

W pierwszej kolejnosci opiekunem prawnym powinien byc pelnoletni ojciec.Ale jesli sprawa znajdzie sie w sadzie a ojciec nie jest w stanie utrzymac dziecka to roznie to bywa.W zaleznosci od siedziego.JEDNAK prawnym opiekunem w pierwszej kolejnosci zostaje biologiczny ojciec.

Gość przyszlamama2014
Kochanka franka mi sie wlasnie wydawalo ze odrazu po urodzeniu dziecka prawo do niego nabywa moja matka a ojciec biologiczny dziecka dopiero po sprawie dziecka, ale nie znam sie za bardzo wiec nie wiem. A czy moze byc opiekunem dziecka i moja mama i chlopak ? A dodam ze ja nie mam slubu z chlopakiem czyli praktycznie jestesmy tak jakby obcy dla siebie.

Gość przyszlamama2014
...po sprawie w sadzie (a nie dziecka ) ... Sorki