Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałam nadwagę i teraz bardzo boję się tycia w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 11 tc, przytyłam już 2,5 kg i obecnie przy 170 cm ważę 68.5 kg Z jedzeniem to trudna sprawa, bo jak nie jeść węglowodanów, gdy owoce i warzywa surowe wzmagają kwasy żołądkowe, któe po nich tylko jeszcze bardziej szaleją, potęgując ssanie i zgagę, gotowanie w żołądku. To samo mam po mlecznych produktach. Staram się mocno ograniczać słodycze, nie jem fast foodów, ale przyznam, że głównie zaspokaja mnie chleb :| makaron, itp Konkrety po prostu, próbowałam się oszukac jabłkiem i marchwią,a le tylko na 10 min pomogło. Co robić? Moja samoakceptacja zawsze była mocno uzależniona od wagi, mam duże kompleksy i tendencję do wycofywania się społecznego z ich powodu. Nie chodzi absolutnie o chęć ważenia 50 kg i silikonowy biust, ale wagę, która sprawia, że mam odwagę wychodzić do ludzi, ubrać się normalnie w sklepie z normalnymi rozmiarami i żyć. Nie chcę się znowu chować, unikać spotkań i zaszywać przed tv. W zasadzie jadam głównie ciemne, razowe węglowodany (no, wyjątkiem są słodycze, ale naprawde nie jest to jakoś przesadnie, np. bułka czy ciastko raz na 2 dni), bo generalnie przed ciążą byłam na diecie (takiej od dietetyczki, redukcyjnej, zrównoważonej, jednak o obniżonej ilości kcal) i nie jem niezdrowo. Najbardziej kaloryczne rzeczy to pierogi na obiad w weekend - domowe, ciastko w weekend (nie blacha, tylko kawałek). Ciężko mi jak niektórzy mówią "nie żreć", mogę powiedzieć, że żrę i łzy mi lecą, ale to ssanie tak męczy, trudno to przyrównać do normalnego głodu, bo głód jakoś można przetrzymać, przechodzić, zasnąć, żołądek się "zasusza", a tu to nie jest właściwie głód, tylko jakieś patologiczne uczucie ciągnącego "bólu" w górze żołądka, ssące aż do nudności. Chore to. Żrę więc***płaczę, jak czytam i słyszę "Nie ma się co dziwić, że tak tyją, jak tak żrą

Gość gość
witaj ja tez martwie sie o wage choc wiem ze niektore tyja wiecej.kiedys bylam chuda dopuki nie zaszlam w ciaze.wtedy przytylam 18 kilo,w drugiej ciazy to wogole sie zapuscilam.pod koniec ciazy przy wzroscie 162 wazylam 83 kilo;/ciezko mi bylo to zrzucic.bylam na diecie dukana i dzieki temu sie udalo.wiem ze wtedy sobie niczego nie odmawialam i ze to byla moja wina ale nie chcialabym teraz do tego dopuscic.jestem w 25 tyg ciazy.na poczatku nie mialam apetytu i lekarka sie czepiala ze nie tyje.a teraz miedzy ostatnia a przedostatnia wizyta przytylam 3 kilo!!!masakra!boje sie co bedzie dalej.niby po tych dietach zostaly jakies zdrowe nawyki ale najgorsze sa te slodycze!!!!ciezko mi ich odmowic;/pamietam ze w ciazach zawsze lubilam slodkie.a tu jeszcze 3 miesiace!brzuchol rosnie i te rozstepy;/pozdrawiam i zycze duzo silnej woli;)a na swieta tyle smakolykow bedzie;)hehe

Gość gość
Witaj Dziękuję za odpowiedź. Widzisz, ja od zawsze na jakichś dietach, więc niby umiem sobie odmówić drożdżówki czy muffinki w cukierni, ale to tycie to przez "żarcie". Naprawdę mam już ostatnio dni, że żrę i płaczę, bo już bym nie chciała, a w żołądku niezaspokojona wojna jakaś i dopóki nie zasnę to jakby mnie ssało i jakaś gorąca zupa się tam przelewała, okropne. O zaśnięciu nie ma mowy. Naprawdę nie chcę żreć, ale to aż boli. Dziś od 5.30 mam już za sobą: - owsiankę - na pół wodzie, pół mleku, na szczęście bez cukru - jabłko i gruszkę - suchą bułkę a dopiero 9.. Aby jakoś to było, kupiłam w sklepie surówkę (niestety taką gotową), chleb razowy, banany, jabłka, gruszki, kalafior na zupę.. może jakoś się zapcham?

Gość gość
Ja jestem w 6 miesiącu ciąży i przytyłam do tej pory 7 kg. Ważę teraz przy wzroście 160 - 60 kg. Waga startowa 53 kg. Szybko poszło bo wcześniej schudłam 17 kilo. Rozpoczęłam intensywne treningi, miałam zamiar jeszcze więcej zrzucić a tu bach - ciąża. Z dnia na dzień zrezygnowałam z siłowni no i zaczęłam się trochę inaczej odżywiać. I poszła waga do góry.

Gość gość
ja staram sie nie jesc za pozno.mam przepukline nad pepkiem i zauwazylam ze jak zjem za pozno kolacje to mi wylazi to cholerstwo i boli wiec ona mnie motywuje troche.do tego wzdecia i zaparcia.jest lepiej jak zjem najpozniej o 18/19 .tylko te slodycze najgorsze;)

Gość gość
hormony dzialaja, idz do dietetyczki ona wazmie pod uwage ciaze i cos doradzi, skoro chdlas wczesniej to masz madra dietetyczke wiec cos co ulozy i doradzi,