Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie opowiadajcie że 6msc dziecko ważące 9kg jest normalne

Polecane posty

Gość gość
a co to za różnica czy jest sie grubiutkim z mleka modyfikowanego czy z piersi? jest różnica spaść się na maśle, a na chlebie z boczkiem?

Gość gość
"LedZeppelin a co to za różnica czy jest sie grubiutkim z mleka modyfikowanego czy z piersi? jest różnica spaść się na maśle, a na chlebie z boczkiem?" Bardzo duża różnica. Zapytaj lekarza. .

moja ma 15miesiecy i wazy 15kg i jest w normie bo jest wysoka ubranka 98-104 a jak sie urodzila to miala 4050kg i jak miala pol roku to miala napewno 8-9kg

Gość Mężatka1980rok
Oj moja córcia te byla pulpet. Pediatra mówiła mi ze jak karmie tylko piersią to mam sie waga nie przejmować. Przy mm trzeba to bardziej kontrolować bo łatwo rozepchać dziecku żołądek.

Gość gość
żadna, to i to to tłuszcz zwierzęcy i bialka zwierzęce.

Gość gość
Każde dziecko jest inne, mój syn ma prawie 5 m-cy i waży 8 kg, karmiony tylko piersią i co mam zrobić, nie dać bo pani z forum uważa że to za dużo. Pierwszy syn też był bardzo pulchny, mając pół roku ważył 9800 g a dziś ma dwa lata i waży 13 kg i jest jak najbardziej w normie, wręcz jest szczupły, a jego kuzynka w tym samym wieku waży 9 kg i też karmiona była piersią. Nie oceniaj innych dziec**przez pryzmat swojego dziecka.

Gość gość
Led jak zwykle wypowiadasz sie na temat o którym nie masz zielonego pojecia . Jak pójdziesz z dzieckiem do pediatry to zapytaj sie dlaczego kp karmi sie na zadanie a mm trzeba trzymać sie określonych dawek .

Gość gość
zajmijcie sie swoim dzieckiem kazda z osobna i tak bedzie najlepiej.. boze..co za krowy

Przecież w momencie, kiedy dziecko zaczyna raczkować, chodzić, te nadprogramowe kg najczęściej lecą w dół :o Kolejny temat z d**y 🖐️

Gość gość
jak czytam te wasze kp i mm... reka wam uschnie jeżeli napiszecie mleko modyfikowane lub karmienie piersią? rozmawialam nie z jednym pediatra i nie karmie modyfikowanym wedlug miarki. moje dziecko nie je i nie pije według miarki :)

Led to jak podajesz mleko swojemu dziecku? Powiedz mi, bo ciekawa jestem? Nie jest tak, że na 30 ml przypada jedna miarka?

Gość gość
Moja coreczka wazyla 9,5 kg jak miala 6,5 miesiaca, teraz ma 7,5 i wazy pewnie ponad 10, ale jest dluga, po porodzie miala 61 cm i 3,6 kg, a teraz ma ponad 80 cm. I wcale nie jest pulchna, jest bardzo proporcjonalna, a jedziemy caly czas na piersi. Nikt mi nie zaugerowal, ze wazy za duzo, wrecz lekarze chwala.

No właśnie, o co kamą z tym niekarmieniem wg miarki? Pytam, bo ja karmię "miarkowo" :P

Gość gość
Zaraz odkreci kota ogonem, wmawiajac wam, ze glupie jestescie i nic nie rozumiecie. Do bledu kretyn sie nie przyzna. Nawet roznicy w kp i mm nie widzi :D Hahaha

Gość gość
no miarką na 30ml :D ale temu komuś nade mną chodziło, że co ileś godzin mam podać ileśtam mililitrów, a moje dziecko raz chce zjeść częściej, raz rzadziej, raz więcej, a raz mniej!

A to myślę, że tak mało kto karmi. Moja raz zje 90 tylko, a raz 150 wydydla jakby mleka nigdy nie widziała :D.

Gość gość
nwt różn w kp i mm widz, n/mrtw się o mn. nie cierpię skrótów! na siłe chcesz zrobić z kogoś głuptasa, po co? to fajne takie uczucie? "aleee jestem mądra, a ona głupia ha ha ha".

Gość gość
i nie odkręca się kota ogonem tylko odwraca. trzeba książki czytać i języka się uczyć, najpierw swojego, później obcych :)

Gość gość
Mojej znajomej syn 4,5 miesiąca mierzy 79cm To też dla mnie nie jest normalne, a ona cieszy się jak głupia i chwali naokoło!

Gość gość
Mowilam :D Glupek pojecia nie ma o czym mowi, hahaha. Z niej jest najlepszy blazen na kafe, ot nastepna niewyksztalcona dziewucha, ktorej calym swiatem jest kafe.

Gość gość
Autorko ale sama sobie zaprzeczasz! Rozstrzasasz wage,w pierwszym poscie mowisz,ze dziecko krotkie i twierdzisz ogolnikowo ze taka waga dla dziecka polrocznego jest nie normalna. Otoz jest normalna,jak dziecko jest dlugie,tak jak moje, bo w tym wieku nosilo na dlugosc rozmiar 80. Skoro na roczek ma potroic wage a urodzilo sie 4 kg to ile ma.wazyc na pol.roku? 9 kg to dla mojego syna waga akurat. Teraz ma 9 miesiecy nie wiem ile wazy,ubranka ma na 86-92. Przedwczoraj juz wszystkie 80 odlozylam bo nie mogla w kroku zapiac. A ze sa dziec**pulchniejszen,moj akurat jest chudzielec,to tez indywidualna sprawa kazdgo dziecka. Prawda jest taka,ze te dzieciaki szybko chudna jak zaczynaja sie przemieszczac. Moja mama,babcia,tesciowa wszystkie mowia,ze niemowle ma byc pulchne chociaz troche to jak bedzie dorosle to bedzie akurat. Jak niemowle przechudzone to potem ma brzuszek kiedy nie trzeba. Skads te obserwacje wziely. Dowodem jest tez moj brat, w niemowlectwie doslownie spasiony prawdziwym krowim mlekiem,okolo roku bylo mu za malo jedna butla politrowa na raz. Dzis facet 37 lat, super figura i bez silowni,bez odchudzania, facet zdrowy,po lekarzach nie chodzi.

Gość gość
Ty, zakompleksiona p**deczko, czemu ludzi od głupków wyzywasz? :)

Gość gość
" Mojej znajomej syn 4,5 miesiąca mierzy 79cm To też dla mnie nie jest normalne, a ona cieszy się jak głupia i chwali naokoło!" A dlaczego nienormalne? Co ma dziecku zabronic rosnac? Obciac nogi? A mkze skrocic o glowe,by bylo standardowych wymiarow? Czy wszyscy musza byc wzrostem przecietni?

Gość gość
łoooo MATKO na pewno ma wadę serca, cukrzycę, chore nerki, wątrobę, trzustkę, nie widzi i do tego umrze za 3 dni. Ale wy tępe jesteście jak dziecko ważyło tyle może miało dużą wagę urodzeniową!!! Mój syn miał 4,5 kg jak się urodził jak miał pół roku ważył prawie 10!!! Był tylko na piersi nic innego nie tykał. W tej chwili ma 11 mc od 10 mc CHODZI!!! Waży 11 kg. Kuzynki synek urodził się mc wcześniej z wagą urodzeniową 3,300 jest mc starszy, a wygląda jak pół roczniak nie chodzi, w łóżeczku ledwie stoi!!! I co jest gorszy?? DLACZEGO JEST TAKA MODA NA PORÓWNYWANIE DZIECI??? Największe tępaki wiedzą, że jak sie urodzi dziecko 4,500 to bedzie zawsze ważyło wiecej niż to 3,500 kg

A mnie irytuje powszechny tu skrót/określenie "@" ;-) Gdy pojawiłam się w zeszłym roku na kafe przez moment musiałam domyślać się, o co chodzi, a do dziś mi ten skrót nie leży. Samo używanie skrótów rozumiem w tych okolicznościach, ale nie wszystkie są trafione - niezgodne z zasadami używania skrótów, tylko takie na siłę, np. "urwane" słowa. x Mój na pół roku ważył 7700, karmiony piersią i glutenową papką.

Mowilam smiech.gif Glupek pojecia nie ma o czym mowi, hahaha. Z niej jest najlepszy blazen na kafe, ot nastepna niewyksztalcona dziewucha, ktorej calym swiatem jest kafe. x Ale tak konkretnie to o czym niby nie ma pojęcia? Bo rozumiem, że odnosisz to do postu Led Zeppelin o tym, że jej dziecko nie je co do godziny określonej miarką czy tabelką ilości mleka modyfikowanego.

Gość gość
Morrigna jeszcze nie zeszłaś łajzo z tego kompa? Twoje dziecko coś jadło przez ten czas czy śpi jak ....zabite?

Gość gość
następnej łajzie żal d**e ściska, że są mamy, które mają dziecko, czas na internet, ugotowane i jeszcze piją z koleżanką kawę?

Gość gość
Kazikowa, te skróty są ohydne i nie wiem jaki jest cel używania ich. @ to chyba piszą te, dla których jest to 'c***a' (chyba jedna z najgorszych bluzg jakie znam), a miesiączka, menstuacja albo okres im przez usta nie przejdzie, bo to obrzydliwe :P kp, mm. dzisiaj jedna nie wiedziała jaką ma temp i czy brac paracet :D