Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiatyniecc

czemu moge odciagnąc tylko ok 70 ml mleka z piersi

Polecane posty

Gość gosiatyniecc

? czemu tak malo

Gość gosiatyniecc
to jest początek 4go tygodnia po porodzie

Gość basia murzyniec
zapytaj specjalistow od laktacji 🖐️

Gość gość
A co ty myślałaś , że pół wiadra będzie jak u krowy. A tak w ogóle w jakim celu odciągasz? Jeśli chcesz magazynować ,to kilka razy dziennie musisz odciągać ,aż nazbierasz ile potrzeba.

Gość gość
Ja tyle sciagalam w 4 miesiacu moje dziecko tylko tyle wypijalo. Roslo jak na drozdzach:P

Gość gosiatyniecc
no tak tylko jak sciagam np co godzine to mleka jest malo odrobinke wiec nie wiem jak to jest, ze im czesciej tym wiecej mleka wyplynie, a jeszcze gdzies slyszalam, ze nalezy sciagac pokarm co 3h. sciagam bo piersi sa nabrzmiale i kłują i musze troche je odciazyc, poza tym goją sie sutki

Gość gość
Nie o to chodzi , że im częściej , tym więcej poleci. Miałam na myśli , że jak chcesz magazynować, bo np, musisz wyjść na parę godzin, ściągasz klika razy by uciurkć odpowiednią ilość. Ale może problem jest inny : tzn nabrzmiałe piersi i za dużo mleka. Wtedy się nie odciąga wcale lub tylko minimalną ilość, żeby piersiom ulżyć. Im częściej będziesz to robić i im więcej odciągać , tym więcej się będzie produkować .To błędne koło.

Gość gość
Jaki masz laktator? jak trzymasz pierś? i w ogóle, jest wiele czynników. Ja tez nie mogłam nic odciągnąć potem pomogła mi rada koleżanki która miała podobny problem.Trzymałam pierś od dołu tak żeby była uniesiona a nie luźno "wiszaca" do tego dobrze mi odciągał tylko laktator madeli, kazy inny to był koszmar a ten myk myk i była butelka :p

Gość gość
to całkiem sporo jak na 1 raz,