Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile razy można być na stażu z UP

Polecane posty

Gość gość

Dzwoniłam właśnie do urzędu ,bo kończy mi się za miesiąc staż i chciałabym iść na kolejny. Kobieta od stażu powiedziała mi,że można być tylko raz. Jestem w szoku. Czy to może być prawda, nie ma jakichś wyjątków? Słyszeliście o kimś kto był więcej razy na stażu? Plan miałam taki,że jak do lutego nie znajdę stałej pracy, to idę na kolejny staż, a teraz taka lipa wyszła. To był mój plan B. :(

Gość gość
można być na stażu więcej niż raz (mi nawet proponowali kolejny) ale musi być przynajmniej rok odstępu między nimi

Gość gość
O kurcze, jednak babka od stażu chyba miała rację.W regulaminie jest napisane,że można iść na kolejny staż ale musi upłynąć min.12 miesiecy.:(

Gość gość
to ja ci dam plan C - znajdź sobie sponsora, albo bogatego męża!

Gość gość
to chyba musialo sie cos zmienic. ja bylam 2 razy na stazu po poł roku. osobom po szkole sredniej do 26 r.z. przypadalo 24 mies stazu.

Gość gość
a nie chcesz iść normalnie do pracy?

Gość gość
kurcze sorry mialo byc 12 mies stazu* oczywiscie ;)

Gość gość
nie radze chodzic na staze bo potem te firmy i tak nie zatrudniaja..wydoje z Ciebie ile wlezie a potem papa nie mamy etatow..to jest nasz chory kraj.. nooo chyba ,ze na czarno:)

Gość gość
Bardzo chętnie bym poszła do normalnej pracy ale jest ciężko. Przez cały okres stażu szukałam pracy i niestety lipa. Plusem stażu jest to,że w każdej chwili można się zwolnić bez żadnych konsekwencji jak sie znajdzie pracę ,dlatego to miał być tylko plan awaryjny ,na taki trudny przejściowy czas.

Gość gość
Mozesz wiele razy podejmowac staz ale nie na tym samym stanowisku np jak mialas juz odrabiany staz na kucharza to drugi raz nie mozesz

Gość gość
Wiem,że nie mogę na tym samym stanowisku i nawet bym nie chciała. Staż odbywałam w urzędzie i drugi raz na pewno bym do urzędu c.v nie złożyła. Myślałam o jakimś stażu związanym ze studiami.