Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam sily na zabawe z 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9 miesiacu ciazy, wszystko mnie boli, jest mi juz bardzo ciezko a 3 latka ciagle chce zebym sie z nia bawila;( dobrze ze chociaz do przedszkola chodzi bo inaczej to chyba bym nie podolala. Jak wy sobie radzicie w zaawansowanej ciazy i absorbujacym dzieckiem w domu? Maze zeby byla juz 19 i corka poszla spac.

Gość gość
zrób sobie szybko trzecie jak urodzisz

Gość gość
ja dopiero podejrzewam, że jestem w ciąży ;) ale mam w domu bardzo absorbującego 2-latka który nie chodzi do przedszkola. ja jestem ciągle zmęczona, ospała, mam ochotę się polożyć a on ciągle krzyczy mama goń mnie, mama szukaj mnie itp itd. teraz nna chwilkę włączyłam mu bajke ale mam wyrzuty jak ogląda długo. zaraz koniec laby ;)

Gość gość
Corka ma ponad 3 lata wiec szybko sobie nie zrobilam kolejnego dziecka;/ a wiecej dzieci nie planuje

Gość gość
to po co robicie sobie te dzieci ? jest jakiś przymus by mieć dwoje ?

Gość Gośka1988
Ja jestem w ciąży w 8 miesiącu i mam syna 2,5 roku. Ale jakoś mnie w domu nie męczy bardzo, bawi się trochę sam albo oglądamy książeczki, niestety trochę telewizor i bajki wchodzi w grę. Jedyne co mi przeszkadza to to, że jak z nim pójdę do sklepu to jest zazwyczaj nieznośny i ucieka itp. dlatego zakupy robi mąż, albo ja wychodzę jak mąż z synkiem zostanie i tyle....

Gość gość
Po co? Bo chcialam miec 2 dzieci. Co w tym dziwnego?

Gość gość
z wielu powodów o których nie chce mi się tutaj pisać. na żadnym temacie nie można normalnie porozmawiać, wymienić się poglądami, nawet pomarudzić bo wchodzą co rusz te pseudo-inteligentki i się wymądrzają :/ Autorko trzymaj się dzielnie na końcówce :)

Gość gość
Gosia skąd ja znam te wariactwa w sklepie? Mój w rossmanie zrobił mi raz taki wstyd,że wyszłam purpurowa. a na co dzień spokojny grzeczny chłopczyk

Gość gość
a wyobraźni zabrakło że tak to właśnie będzie wyglądało ?

Gość gość
Czyli wszystkie kobiety ktore maja wiecej niz 1 dziecko twoim zdaniem nie maja wyobrazni?

Gość gość
Moja cora akurat jest grzeczna podczas zakupow ale w domu chce zebym sie z nia bawila.

Gość gość
a po przedszkolu nie jest wybawiona? to moze idz z nia gdzies np. do koleznaki, ktora ma dziecko w podobnym wieku? ty sie kawy napijesz, a dziecko sie wybawi. albo na jakies zajecia zorganizowane? jesli nie masz gdzie isc, to wytlumacz dziecku, ze nie masz sily jej gonic, bo masz dzidziusia w brzuchu. duza dziewczynka powinna zrozumiec juz takie rzeczy. albo zaproponuj spokojniejsze zabawy np. czytanie czy ukladanie klockow czy puzzli.

Gość gość
No wlasnie nie mamy znajomych z dziecmi w jej wieku. A puzzle juz jej sie znudzily bo ukladamy je codziennie;/ corka ma niezmierzone poklady energii i takie nudne zabawy ja nie zadowalaja.

Gość gość
idzcie na plac zabaw, albo na podwórko

Gość gość
no to moze do anikina (czy czegos podobnego), parku wodnego z nia idz? moze na plac zabaw, jesli pogoda pozwala? moze na spacer z rowerkiem?poza tym jesli nie potrafi zajac sie zadna spokojna zabawa w tym wieku, to troche to dziwne... lego tez ja nudzi? lalki? klocki? ksiazki?

Gość gość
moj maluch chodzi do przedszkola ale 3 razy w tyg by pozbyc sie energii ktora go roznosi, maz zabiera go na basen, chodzi tez raz w tyg na lekcje tanca(ktora bardzo lubi) i dwa razy w tyg ma trening karate..a w domu mimo to szaleje ile tylko wlezie. Latem bylo lepiej, bo hulajnoga, rower, piłka, a teraz zimno i nie ma jak ..

Gość gość
zrob tak jak sawa się kiedyś chwalila. Odkąd urodzil się maly dziecko zamieszkało z dala od domu u dziadków