Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ibs

Zesp贸艂 jelita dra偶liwego

Polecane posty

Go艣膰 ibs

Kto艣 z was posiada Zesp贸艂 jelita dra偶liwego? Jak sobie z tym radzi膰? Podejrzewam to u siebie, przez miesi膮c mnie boli brzuch, mam nudno艣ci, zaparcia...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艂osog艂贸w
ja da艂em temat o zapaleniu jelita grubego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poczytaj doktorka google i wszystkiego si臋 dowiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
Nie ma tu takiej osoby kt贸ra ma lub mia艂a t膮 dolegliwo艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam...jedyne co c***omo偶e to zmiana jedzenia..musisz wszystko gotowac lub grilowac..zero t艂uszczu. Ja u偶ywam tylko czasami oliwe z oliwek...nie jem produkt贸w z laktoza.pomidory ze sk贸ry obieram..tylko ciemna czekolada bo mleczna mnie wykancza..frytki z piekarnika...czasami zjem co艣 ciezkiego ale wtedy dostaje skurcze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tluszcz i cukier to musisz prawie wyeliminowa膰. .zadne tabsy ci nie pomog膮 tego sie nie da wyleczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
Tydzie艅 temu w艂a艣nie trzyma艂em diety, jad艂em rzeczy tylko gotowane, i jako艣 to mi nie pomog艂o, dieta u mnie nic nie pomaga..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
No ludzie, pom贸偶cie bo mnie to ju偶 psychicznie wyka艅cza..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pij mielone siemie lniane, i herbatke z suszu dziurawca i melisy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
I co to mi da? Ju偶 w ch** dni w szkole opu艣ci艂em z tego powodu, ju偶 nie mam si艂y psychicznie.. biore leki ale g***o mi to daje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to nie pij, ja ci nie kze tylko podpowiadam. czemu opusciles tyle dni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
Przez ten zesp贸艂 jelita dra偶liwego..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no dobrze ale jak on sie objawia u ciebie. az tak zle, ze nie dajesz rady na lekcjach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
nudno艣ci, odruchy wymiotne, b贸le brzucha - te b贸le brzucha nie bol膮 tak bardzo, ale to mi bardzo przeszkadza, ju偶 4-5 tyg. tak mam. Dodam jeszcze 偶e by艂em przez to w szpitalu, mia艂em robiona gastroskopie, wykryto niedomoge wpustu 偶o艂膮dka. Tydzie艅 temu by艂em o gastrologa, opowiedzia艂em o swoich objawach i powiedzia艂 偶e to zesp贸艂 jelita dra偶liwego, a ta niedomoge wpustu nie mozna do konca stwierdzic bo nie widac calego wpustu na zdj臋ciach, nawet objawy nie pozwalaj膮 tego stwierdzi膰. Powiedzia艂 偶e to od stresu, 偶e sie czym艣 denerwuje.. jako艣 ca艂y czas sie nie denerwuje, jestem np. w tej chwili wyluzowany, a i tak czuje nudno艣ci i b贸le brzucha. Te leki kt贸re mi da艂 w ogole nie pomagaj膮. Na dodatek jutro musze na praktyki i艣膰 i z*********膰, a po L4 nie op艂aca mi sie i艣膰 bo rodzinny i tak powie ,,da si臋 z tym 偶y膰" itp. Nie wiem ju偶 co robi膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wspolczuje, meczaca dolegliwosc. moze to jakas nerwica tak sie objawiajaca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
Mia艂em w czwartek mo偶liwosc wzi膮c l4 do ko艅ca grudnia, ale pomy艣la艂em 偶e nie, 偶e musze wszystko w szkole pozalicza膰. Nie da艂em rady i w pon znowu mia艂em wizyte i nie da艂 mi tego l4, bo mo偶na z tym jako艣 偶y膰. 100z艂 posz艂o na marne, frajer ma humorki czy mi da czy mi nie da. To g***o zaczyna powoli psychicznie mnie wyka艅cza膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poczytaj o nerwicy, ona tez sie tak objawia. moze niepotrzebnie faszerujesz sie tymi lekami, ktore i tak nic nie daja. moze to problem z psychika. trzymam kciuki za poprawe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ibs
Mo偶na te objawy jako艣 zminimalizowa膰 naturalnymi sk艂adnikami, zio艂ami? Jakimi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak jak napisalam sprobuj mielone siemie lniane, pij taki kisiel z tego i napar z suszu z dziurawca i melisy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ze stresu. To ze teraz czujesz si臋 spokojny nic nie znaczy. Stres daje skutki jeszcze dlugo dlugo pozniej. Niestety albo nauczysz si臋 z tym 偶y膰 przez unikanie stresu albo b臋dziesz zawalac wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wygogluj akademia witalno艣ci , albo jerzy zi臋ba . interesujace informacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a czym sie on objawia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo od d艂uzszego czasu mam problem z bolem brzucha i zaparciami, czy to moze byc to?

Udost臋pnij ten post

Najlepiej b臋dzie wybra膰 si臋 do lekarza, kt贸ry stwierdzi czy jest to zesp贸艂 jelita dra偶liwego czy mo偶e jakie艣 inne schorzenie uk艂adu pokarmowego. O tej pierwszej dolegliwo艣ci wiem ca艂kiem sporo, bo sama mam z tym problem. IBS u mnie objawia si臋 b贸lami brzucha o r贸偶nej lokalizacji i zmiennym nasileniu oraz biegunk膮. Tutaj masz wi臋cej informacji na temat objaw贸w, mo偶esz por贸wna膰 je ze swoimi - http://www.doppelherz.pl/wiedza/zespol-jelita-drazliwego-zadanie-do-rozwiazania.html

Udost臋pnij ten post