Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyczuwalny guz w piersi

Polecane posty

Gość gość

Witam, 5 dni temu urodziłam dziecko , dostałam "nawału pokarmowego" co zmusiło mnie do odciągania pokarmu z piersi i zauważyłam dziś wyczuwalnego guza w prawej piersi na górze w okolicy pachy.Jest on twardy i raczej się nie przemieszcza. Martwię się bardzo, wiem że na 100% nie jest to żaden gruczoł mleczny ponieważ położna która do mnie przychodzi powiedziała że na pewno jest to zmiana podskórna nie związana z karmieniem. Jutro zadzwonię do ginekologa i umówię się na wizytę, niestety na chwilę obecną jestem uziemiona w domu nie ma kto się zająć dzieckiem "na g***t" tak więc pozostaje mi tylko zadzwonić i czekać na wizytę, czy ktoś zmagał się z podobnym problemem jak guz w piersi ?

Gość gość
Ginekolog cie wyśle na zrobienie zdjęcia i wtedy będzie wiadomo. Bez tego trudno coś powiedzieć. Większość guzów jest łagodna.

Gość gość
Ja bym nie zwlekala z wizytą, zwłaszcza jeżeli guz jest nieruchomy!

Gość gość
może idź od razu do radiologa najlepiej pracującego w ośrodku zajmującym się tymi paskudztwami , bo to może być taka odsyłaczka od jednego do drugiego i lekarza wszytsko przeviągnie się w czasie . jesli Twój ginekolog nie ma tak dużego pojęcia o tym (crtyfikaty USG itd)

usg jest lepsze niż prześwietlenie , jest nawet lepsze niż mammografia . Tak że zacznij od USG , a pożniej w razie konieczności biopsja