Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposób na kamienie nerkowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, chce Wam podać sposób na pozbycie się kamieni na nerkach. Jest to picie codziennie łyżki stołowej oliwy z oliwek. 8 miesięcy temu miałam wykryte kamienie ok. 7mm i 10 mm, a na dziejszym usg nie widac nic :D Piłam oliwe z oliwek kilka miesięcy i myslę, że to ona mi pomogła, bo żadnych leków nei brałam, a wody tez jakos za duzo nie piłam.

u mnie tez na usg nic ni ebylo , dopiero na tomografie wyszlo. rozbijanie ultradziekami 4 lub piec sesji , co miesiac . wielkosc kamieni podobnie jak u ceibie

Cześć. Mi ostatnio wykryto kamień w nerce. Też leków jak na razie nie biorę, ale strasznie mnie boli.. Czasem zwijam się z bólu. Słyszałam że dobrą metodą jest napić się piwa (prawie do upicia się :p) i biegać po schodach. Niby pomaga, ale jeszcze tego nie próbowałam. ;)

Gość gość
Świeża cytryna, limonka oraz ocet jabłkowy dodawane do codziennych napojów Dodawanie soku ze świeżej cytryny, limonki lub octu jabłkowego w ciągu dnia, pomoże zalkalizować całe ciało (przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu). Tym samym pomoże efektywnie zablokować tworzenie się kamieni nerkowych. Jednocześnie soki te pomogą również rozpuścić istniejące już kamienie i utrzymać nerki w czystości.

Gość gość
Cytryny mają najwyższy ze wszystkich znanych owoców poziom zawartości cytrynianów, czyli soli i estrów kwasu cytrynowego. W naturalny sposób hamują one tworzenie się kamieni, po prostu je rozpuszczając. Spożywając pół szklanki soku cytrynowego dziennie, rozcieńczonego w dwóch litrach wody, zmniejszamy ryzyko pojawienia się kamieni nawet o 87%. Dodatkowo warto ograniczyć spożycie soli. Inne soki owocowe również są źródłem cytrynianów, ale nie w tak dużej ilości, w dodatku często zawierają również wapń i szczawiany - główne składniki kamieni nerkowych.

Rop, tak mówisz? Nawet nie pomyślałam sobie. Ale jak ja będę skakać na skakance po paru piwach? :p to się może skończyć różnie ;)

Gość Aniak

Niestety ból przy kamicy nerkowej nie jest mi obcy. Całe szczęście, że są zioła i naturalne preparaty ziołowe. W moim przypadku bardzo skuteczne okazało się picie dużej ilości płynów i zażywanie preparatu Ginjal Urit .