Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Refundacja szkieł korekcyjnych przez pracodawcę

Polecane posty

Gość gość

Byłam ostatnio na badaniach, które musiałam wykoncac do tego aby firma mnie zatrudniła. Mam od kilkunastu lat wadę wzroku i noszę soczewki kontaktowe. Mam równiez okulary, ale używam ich tylko w domu. Lekarz wydał mi zaświadczenie o odbyciu badan i wstawil pieczatke "praca przy komputerze w szkłach korekcyjnych" i oznajmil , ze prawo pozwala na refundowanie szkieł i oprawek przez pracodawce, ale polskie prawo nie uwzglednia refundacji soczewek. Na codzien chodze w soczewkach, wiec czy moge ubiegac sie mimo to o refundacje szkiel do okularow, które noszę w domu? Nie dopytałam się lekarza dobrze i teraz niewiem, bo glupio byloby wyparowac do nich z wnioskiem jak ja w soczewkach chodzę...

Gość gość
A szczerze mówiąc byłoby fajnie gdybym mogla wymienic szkla w okularach, bo zmieniam soczewkie na mocniejsze, gdyz wzrok mi sie pogorszyl, wiec w okularach nawet po domu tez dobrze byloby miec odpowiednie szkla...

Gość gość
Nie powinno to miec chyba znaczenia bo w gurncie rzecyz zawsze moge przyjsc do pracy w okularach i pokazac ze je mam... ale wlasnie o to chodzi ze okularow uzywam jedynie w domu