Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjknmkcjgjnmhj

pozyczone stare auto a ewentualne naprawy WAZNE PYTANIE

Polecane posty

Gość kjknmkcjgjnmhj

mama mojego chlopaka chce mi pozyczyc samochod. bardzo mnie to cieszy, jednak mam obawe, bo auto ma juz swoje lata i watpie, zeby bylo w jakims super stanie. kto w takim momencie powinien placic za naprawy, ktore nie wynikaja np z wypadku, a po prostu ze starosci samochodu? boje sie, ze ucieszona pozycze od niej ten samochod, a po miesiacu popsuje sie np skrzynia biegow... chcialabym z nia o tym porozmawiac, jednak ciekawa jestem, jak to normalnie dziala, gdy ludzie sobie pozyczaja samochody. kto placi za wieksze naprawy?

Gość gość
to jest właśnie kwestia dogadania się. Ale np. nie sprawdzisz oleju i zatrzesz silnik lub bez wody go przegrzejesz,to oczywiście ty płacisz.

Gość kjknmkcjgjnmhj
ale co w momencie awarii, ktore nie wynikaja w zadnym stopniu z moich bledow? mi sie wydaje, ze w tym momencie nie powinnam za nie w ogole placic, ale nie wiem, czy nie zostanie to zle odebrane. boje sie jednak, ze w efekcie zamiast oszczedzac na wlasny samochod bede non stop ladowac mnostwo kasy w czyis.

Gość gość
niebezpiecznie takim jezdzic to w ogole niesamite ale zdarza sie niestety 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość kjknmkcjgjnmhj
pomozcie mi. musze z nia porozmawiac i nie wiem, jakie powinnam zaproponowac warunki.

Gość gość
Chyba nienormalna jesteś. Ktoś ma Ci dać do użytku swój samochód i płacić za jego naprawy? Może jeszcze paliwo lać A ty jej zapłacisz za jego użytkowanie? W wypożyczalni doba kosztuje około 150zł plus kaucja

Gość kjknmkcjgjnmhj
no wlasnie sie nad tym zastanawiam. wiadomo, ze nikt nie chce byc stratny na ukladzie tego typu. ja mam dosc male oszczednosci i uklad typu "jezdze tym autem przez kilka miesiecy i oszczedzam na swoje" bylby dla mnie oplacalny. z drugiej strony nie widze powodow, by placic za naprawy samochodu, ktory jest stary, ktory ma prawo sie psuc. przeciez przyznacie, ze w kilkunastoletnim samochodzie rozkraczyc moze sie wszystko.

Gość kjknmkcjgjnmhj
no i w wypozyczalniach nie wypozycza sie przeciez tak starych samochodow. co wg was powinnam jej zaproponowac?

Gość anty spam
Patrz na datę spamerze 🖐️ Zgłoszone:classic_cool:

Gość gość
Z innej beczki - czy to normalne że tłumik po 6 miesiącach jazdy jest strasznie głośny? Wymieniliśmy na to, co chciał wstawić mechanik. Możliwe, że zrobił nas w ciula?

Gość gość
Dobry zwyczaj nie pożyczaj.

Gość markosak
Ale konkretnie - jaki to będzie tłumik pod Megane z 2003 roku? Konkretny model czy coś? Nie znam się na tym, proszę jedynie o sugestie co mam kupić. Nie chcę ponownie ładować się na minę i oddawać te zakup mechanikowi...

Gość Jarek bancik
Nawet wymiana tłumika jest prosta. Zrób tak jak pisał Kuba. Kupowanie tłumika nie jest trudne, wystarczy znajomość absolutnych podstaw, czyli marki swojego auta. Jeżdżę na zamiennikach od wielu lat i nigdy się nie zawiodłem. Nie sądzę, aby tym razem mogło być inaczej.

Gość kuba antczak
Wymiana tlumika jest prosta, ale nie przesadzajmy. Potrzebny kanał, odpowiednie narzędzia i jakieś pojęcie o tym. Ferroz kupiony z netu będzie tańszy, różnica wystarczy na zapłatę mechanikowi. Nie ładujcie się w naprawianie czegoś, o czym nie macie zielonego pojęcia. To się może skończyć wyłącznie źle.

Gość gość
Moim zdaniem to kwestia dogadania się. Ja z mężem mamy jeden samochód i w razie usterek dzielimy się wydatkami. Mamy zaufany warsztat http://www.bosch-diesel-serwis.pl/, w którym dokonujemy napraw. Na razie jeździmy bezkolizyjnie, auto nie wymaga jakiś szczególnych napraw.

Gość gość
U mnie w aucie ostatnio popsuła się turbosprężarka. Na szczęście znalazłam ten warsztat http://www.turbo-sprezarki.com.pl/ Naprawili mi w bardzo przystępnej cenie. Moim zdaniem warto. Polecam serdecznie!

Gość gość
ja w razie potrzeby korzystam z warsztatu www.autocomplex24h.com i nie muszę się martwić o skuteczną naprawę,ani części. odwiedzam ich też dla wygody,bo w jednym miejscu robią mechanikę,elektrykę,blacharkę,lakierowanie i diagnostykę komputerową,więc mam zapewnioną pełny zakres pomocy ;)

Gość gość
po prostu przed pożyczeniem zróbcie badania techniczne tego auta. np. na stacji www.cartech.auto.pl się tym zajmują. wtedy będziesz miała czarno na białym w jakim stanie technicznym bierzesz samochód i nie będzie niedomówień.

Gość gość
Przy zakupie starego auta trzeb się liczyć z ewentualnymi kosztami naprawy, dlatego warto zaprzyjaźnić się z dobrym warsztatem samochodowym takim jak ten http://www.sanecznik.eu/ Sam jestem właścicielem leciwego auta i oni zawsze ratują mnie ze wszystkich opresji.

Gość gość
Jeśli chodzi o zakup samochodu to mogę polecić tę http://edmark.com.pl/ markę. Na pewno znajdziesz coś dla siebie, w przyzwoitej cenie. Nie kupuj kota w worku, samochód to inwestycja na lata :)

Gość gość
Niestety stary samochód to ciągle coś. Trzeba się liczyć z kosztami, nowy to bardzo dużo pieniędzy.

Gość gość
Z tym pożyczaniem to bywa różnie. Ja bym się raczej nie zdecydowała. U mnie w samochodzie ostatnio padła przekładnia. Na szczęście udało się ją zregenerować http://www.regeneracjaprzekladni.pl/ , ale w cudzym samochodzie to mogłoby być różnie.

Gość gość
Jeśli jesteśmy w temacie silników, to na pewno warto także sprawdzić ich ofertę: http://automotoszlif.pl/ Korzystałem z ich usług i nie mam żadnych zastrzeżeń. To solidna firma.

Gość gość
Mi na szczęście silnik jeszcze nigdy się nie popsuł.

Gość gość
Ale dziś te samochody są awaryjne, cały czas coś.

Gość gość
Ale specjalistów mamy też coraz lepszych i możliwości większe, wiec żadna naprawa nam nie straszna. Nawet jeśli potrzebna będzie naprawa blacharki to on http://radeckirobert.pl/ z pewnoscia sobie poradzi ze wszystkim.