Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19tcc

Który szpital położniczy wybrac mazowieckie

Polecane posty

Gość 19tcc

Witam, w maju rodzę, niestety naczytałam się o różnych szpitalach i nawet nie zdawałam sobie sprawy jaka to ciężka decyzja wybrac szpital w którym chce sie urodzic... Czy da się urodzic 'po ludzku' w szpitalu publicznym, czy oplaca sie zaplacic i urodzic w prywatnej klinice..? czy jakis szpital polecacie, w ktorym rodzilyscie? a ktorys odradzacie?

Gość mama31Warszawa
św. Zofia - na początek polecam odwiedzić ich stronę. To jest szpital stricte położniczy, nie mają tam miejsca sytuacje, że jest środek nocy, kobieta prosi o zzo i w odpowiedzi słyszy, że nie ma anestezjologa na dyżurze.

Gość gość
Polecam mswia na woloskiej, pelen profesjonalizm, jak widza ze cos idzie nie tak robia cesarke, nie ryzykuja zdrowiem i zyciem dziecka

Gość gość
Też. Polecam MSW na Woloskiej. Ja bardzo dobrze wspominam swój porod mimi że wywolywany i do najlzejszych nie należał.

Gość gość
Ale woj. mazowieckie jest rozległe, jakie miasto konkretnie?

popieram pierwszy wpis. Szpital sw Zofii na ul. Zelaznej w warszawie, polowa fundacji 'Rodzic po ludzku ' wywodzi sie stamtad. Rodzilam w przypiszatlnym Domu Narodzin i naprawde polecam. Poza mna, w tym rku rodzilo 6 moich kolezanek (wszystkie 'bez plecow') i wszystkie sa bardzo zoadowolone

Gość gość
wiesz prawda jest taka, że w dużej mierze przypadek, jak się trafi, jak poród będzie szybki, bez powikłań, to wszędzie da się urodzić godnie...a nawet i w św. Zofii zdarzają się różne dziwne historie, znam takie, poza tym to straszny kombinat i nie każda się tam dobrze czuje.

Gość gość
wszędzie się zdarzają dziwne historie, pewnie w niektórych szpitalach rzadziej, no ale czy masz pewność że nie będziesz np. tą jedną na 100 która nie będzie zadowolona...nigdy nie ma...według mnie najlepiej rodzić tam gdzie się ma z dobrą pozycją lekarza prowadzącego ciążą, nie da ci zginąć, sprawdzone nie tylko przeze mnie...

Ale mazowieckie jest duże. Jak Warszawa to ja osobiście polecam św. Rodziny na Madalińskiego, byłam bardzo zadowolona.

Nie miałam ani położnej ani lekarza z Madalińskiego, a i tak jestem bardzo zadowolona. Szpital mi polecono, bo chciałam rodzić w Bielańskim.

Gość gość
ja rodziłam w Bielański i też jestem zadowolona, ale to nie jest szpital dla każdego, w sensie że mają straszny sajgon, ale jest miło :)

Gość gość
fiuu, jak miałam poród "dobry", to wiesz i sama byś urodziła ;), ale jak są komplikacje to lekarz który cię zna się bezcenny, oczywiście taki sensowny...

Gość 19tcc
chodziło mi o warszawę, ew. piaseczno, pruszków. dzięki za opinię, mswia wydaje się w porządku, moze zapisze sie najpierw do szkoly rodzenia tam, zeby czuc sie pewniej

Gość gość
Wiesz to że jest faza na pewne szpitala, nie znaczy że inne są złe ;), zrób jak czujesz :)

Nie no oczywiście to nie podlega dyskusji, że lepiej mieć zaufanego lekarza prowadzącego albo chociaż położną. Ja na wielkie szczęście miałam poród bez komplikacji i jestem zadowolona z personelu jaki był akurat wtedy na dyżurze.