Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zwalczyć zauroczenie

Polecane posty

Gość gość

jw. mam męża ale zauroczył mnie kolega z pracy, pociąga mnie strasznie ale wiem to nie ma sensu... nie uprawialiśmy seksu ale bardzo się lubimy, super dogadujemy - jak się "oduroczyć"? i ile to może trwać?

Gość karmelki truskawkowe
wykap sie w czarcim zebrze :p, :P, :P

Gość gość
jeju! ja tu poważnie pytam bo męczy mnie to strasznie... przecież nie mam wpływu na to co czuję :(

Gość orzechowelove
tylko jak to zrobic gdy sie tesni?

Gość gość
pracy nie zmienię bo po pierwsze ciężko o inną a po drugie lubię ją... z t

Gość gość
Wiem coś na ten temat. Sama się zauroczyłam. Cały czas o nim myślę, nawet jak przewracam się z boku na bok w nocy. Ciężkie uczucie.

Gość gość
maksymalnie sie odizolowac, pomyslec jakby to bylo gdyby maz slinil sie do innej, przypomniec sobie najpiekniejsze chwile z mezem, zadbac o rozwoj malzenstwa.

Gość gość
A myślicie, ze faceci też się zauroczą? i myślą o potencjalnej zauroczonej, czy jak nie ta to inna?

Gość Z kilofem na Słońce
Mam dokładnie tak samo (ON).

Gość gość
Czyli Wy mężczyźni też się zauraczacie? a bywacie zazdrośni? lubicie wzbudzać zazdrość?

Gość gość
autorko, mialam tak i to tak ciagnie, ze nie mozna po prostu sie oderwac :D mimo, ze z tamtym nie chcialam zwiazku, ze nadal kochalam meza, to ten nowy "obiekt" po prostu kusi, kusi, kusi. no i skonczylo sie na paru randkach, a potem sie znudzilo ;) to bylo pare lat temu. teraz znow przezywam cos podobnego do zauroczenia, ze mysle o tym, jak sie przewracam z boku na noc w nocy (widac typowe objawy :D ), ale to juz nie jest osoba z mojego srodowiska, wiec latwo sie bedzie odciac, tyle, ze troche mi szkoda, bo w sumie to mily kolega ;)

Gość Z kilofem na Słońce
Też się silnie zauraczamy. Ja naprzykład w stosunku do osoby, co do której mam plany 'gierek zazdrości' etc., niestosuję. Jak inni nie wiem :)

Ty juz decyzję podjęłaś a teraz szukasz odrobiny zrozumienia i przyzwolenia.W zdrowych związkach nie ma miejsca na "zauroczenia na boku",dzieje się to tylko gdy w związku szwankuje porozumienie.Dwoje ludzi jest ze sobą chyba nie tylko dla tych motyli,uniesienia i wypieków na twarzy. Masz kilka opcji do wyboru; 1) Powiedz o tym partnerowi,po jego reakcji dowiesz się wiecej niż się spodziewasz 2) Prześpij się z kolegą,szybko pożałujesz a poczucie wstydu i zażenowanie zmusi cię do zmiany miejsca pracy 3)Nic nie rób i męcz się dalej

Gość gość
zauroczenia z boku moga przyjsc, nawet jak zwiazek jest zdrowy. to jest po prostu kwestia, ze tu masz cos nowego i innego. "oduroczenie" moze przyjsc jak ten nowy kolega straci u ciebie starus nowej zabawki, jak sie do neigo przyzwyczaisz i stanie sie po prostu zwyklym facetem, a nie nowym adoratorem. nawet jak jestesmy w zdrowym zwiazku, to proznosc pozwala nam sie cieszyc nowym adoratorem ;) rowniez moze przejsc, jak sie z nim przespisz i przekonasz, ze to zaden rarytas, ze z mezem jest i tak lepiej, lecz wtedy bedziesz juz w punkcie bez odwrotu. bedziesz miala poczucie wstydu, a jesli cos posunie cie do zwierzenia sie mezowi z tego niefortunnego czynu, to maz moze miec do konca zycia zatrute zycie ta mysla, lub po prostu cie zostawi, lub ciagle bedzie ci to wyrzucal. glowna rada: jesli zdecydujesz sie to zrobic, absolutnie nie mow mezowi. ale lepiej odzwyczaj sie od tego noweg ozauroczenia za wczasu ;)

Gość gość
nie zwalczysz. musi samo przejsc. chyba, ze masz super silna wole (a przy zauroczeniu sila woli po prostu zanika) odizolujs sie maksymalnie.

Gość gość
no i jak sobie radzisz na dzien dzisiejszy, autorko? :)

Gość On :-(

Jestem w dość długo trwającym związku po zaręczynach, od 3 lat pracuje razem z najlepszą przyjaciółką mojej nażyczonej. Niestety w moim związku wszystko zaczyna się rozpadać, a P. jako że znamy się dość długo i też jest dla mnie ważna ( też jest moją przyjaciółką) zawsze stara się nam doradzić, jednak zauważyłem że powoli zaurczyłem się jej osobowością jej sposobem bycia , i niestety pomimo że P. jest w związku ( taki sam stan jak mój) nie mogę przestać myśleć o niej. Nie chce skrzywdzić ani jednej ani drugiej. Bo wyznaje zasadę że nie odbijam partnerek i nie zdradzam. Nie wiem co robić