Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfghsdfdjh

Kiedy można się kochać przy zażywaniu tabletek anty Pomóżcie

Polecane posty

Gość gfghsdfdjh

Pierwszy raz przepisał mi je lekarz. Ale z wrażenia i stresu nie zapamiętałam co do mnie mówił. Mój cykl trwa 28 dni. Coś tam gadał że pierwszego dnia okresu mam zacząć brać tabletki chyba przez 21 dni....7 dni przerwy i znowu 21 dni tabletek. Dobrze to zrozumiałam?? Jeśli nie bierze sie przez te 7 dni to można w tym czasie się kochać? Pomóżcie bo jestem ciemna w tym temacie

Gość gość
Co do brania to zależy jakie masz tabletki.Ja miałam 21 czy 2..coś później występował okres i znowu od 1dnia okresu nową serie!!!Kochać możesz się kiedy chcesz w ciąże przy tabletkach nie zajdziesz jeśli bierzesz odpowiednio

Gość gfghsdfdjh
Tabletki nazywają sie Kontracept. Czyli mam nie przerywać po 21 dniach tylko non stop je brać bo już nie wiem?

Gość gość
Zacznij brać 1 dnia okresu-bierz codziennie o tej samej godzinie przez 21 dni-nastepnie pojawi sie po kilku dniach okres i od 1dnia okresu bierz znowu

Gość gość
nastepnym razem sluchaj uwazniej lekarza. jak ci sie zacznie okres to pierwszego dnia miesiaczki bierzesz tabletke, pozniej bierzesz caly czas, az ci sie skoncza.W opakowaniu powinno byc 21 tabletek, wybierzasz je wszystkie, potem masz przerwe przez 7 dni i znowu zaczynasz brac tabletki. czyli jak zacznie ci sie teraz okres np. w czwartek, to pozniej drugie opakowanie tez zaczynasz w czwartek. w tej przerwie miedzy opakowaniami pojawi sie krwawienie z odstawienia, nie musi sie ono zaczac nastepnego dnia po ostatniej tabletce, tak samo jak krwawienie nie musi sie skonczyc przed zaczeciem nastepnego opakowania tabletek

Gość gość
Ja mam minipigulke i jak zaczynalam brac to musialam odczekac 7 dni zanim sie zaczela ochrona ale chyba tylko dlatego ze nie zaczynalam ich brac w pierwszy dzien okresu

Gość gość
jeśli wy bierzecie te tabletki jak tu piszecie, to ja się nie dziwię wpisom - brałam tabletki i wpadłam :( Do autorki - zaczynasz brać 1 tabletkę pierwszego dnia okresu. Przez 21 dni łykasz i robisz 7 dniową przerwę. Zawsze o tej samej godzinie. Ósmego dnia zaczynasz następne opakowanie. Jeżeli bierzesz je tak jak napisano w ulotce, nie masz wymiotów ani biegunki, ani nie bierzesz antybiotyków bądź leków osłabiających ich działanie, możesz też kochać się w przerwie 7 dniowej bo jesteś zabezpieczona. Ale ja osobiście w czasie okresu nie polecam :)

Gość gość
Autorko jest coś takiego jak ulotka.