Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PASZP

LOT RYAN AIREM NA PANIENSKIM NAZWISKU

Polecane posty

Gość PASZP

hej, wykupilam bilet lotniczy z uk do polski na panienskie nazwisko bo nie zmienilam jeszcze paszportu dopiero teraz mam zamiar to zrobic, paszport mam jeszcze wazny, myslicie ze moge miec problem? byl ktos w podobnej sytuacji? prosze o szczerze odpowiedzi

Gość PASZP
NIKT MI NIE POMOZE?

Gość PASZP
dzieki, tylko tak sie zastanawiam czy celnikowi nie wyskoczy ze paszport jest niewazny , bo zgodnie z ustawa traci waznosc po 90 dniach i tego sie boje :( moze ktoras ostatnio leciala na panienskim paszporcie ryan airem i moze cos wiecej powiedziec

Gość PASZP
akurat bedzie tydzien

Gość gość
Dziewczyny powyżej maja rację. Nic nikomu nie wyskoczy... Na czole nie masz napisane, że wyszłaś za mąż to po pierwsze, po drugie teoretycznie masz prawo pozostać przy swoim nazwisku będac po ślubie, po trzecie jeśli masz dowód osobisty a nie dajesz wiary , że "nie wyskoczy" granicznikowi - możesz spokojnie użyć dowodu osobistego jeśli lecisz do krajów UE. Zwróć tylko uwagę na odprawę - przed wylotem jeśli do odprawy podasz dane paszportu lecisz na paszport, jeśli dowów to pokazuj na lotnisku dowód. A jeśli chodzi o wymianę dokumentów...pamiętaj ,że w pierszej kolejności wyrabiasz dowód a potem z nowym juz nazwiskiem robisz paszport....Udanej podróży.