Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak robicie Brukselke

Polecane posty

Gość gość

zupe albo piec. Coz tym zrobic? Cholera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na samej parze? Nacinasz tez? Jak dlugo to sie gotuje albo na parze? :-) Tks.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotuje w wodzie z lyzka cukru i soli i polewam bulka tarta a mozna tez ugotowac i wymieszac z ugotowanym makaronem i kielbaska zalac sosem smietanowym i do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wrzucilem do garnka dwie nogi z kurczaka te Brukselki i pieczarki i gotuje. ? Experyment :-) I dwie marchewki tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak dlugo gotowac? Nie chce mi sie stac przy garnku i sprawdzac kiedy miekke? :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Krotko dobre sobie 30 minut?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Myslalem moze ta Brukselka sie bedzie z pieczarkami klocic ale nie. Ciao :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja pieke w piekarniku razem z pieczarkami polane oliwa i posypane przyprawami. swietnie sie te smaki lacza, bo to cos jak kapusta z grzybami :) gotowanej brukselki nie cierpie, a bulka tarta smazona to juz w ogole rzyg ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a, i normalnymi przyprawami, a nie jakims chemicznym kucharkiem czy vegeta. sol, pieprz i ziola, ew. czosnek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Brukselka mimo, ze gotowana byla prima, pieczarki tez. Chyba sprobuje inne propozycje A kurczak bedzie na jutro z zupy :-D Wasz kucharz :-D Ciao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
piszcie jeszcze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lubisz Brukselki? To naprawde zdrowa warzywo. .-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lubie, ale pod warunkiem, ze nie sa rozgotowane ani polane bulka tarta. pieczone sa super, albo duszone ze skwarkami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak bulka tarta i maslo to przezytek! :-) jesli gotowana mi smakowal to juz wyobrazam sobie pieczona ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pieczona to rarytas. zupelnie nie to samo warzywo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
maslo to nie przezytek, ale bulka to na pewno, wrecz rzyg :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieczarki tez juz nie gwalce podczas pieczenia. Pamietam kiedys pieklo sie az byly czarne i ohydne, terza tylko na zlot ykoor przypiekam i niebo w ustach :-) Ciao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ach, pieczona pieczarka to rozkosz w ustach :D jak zostana, to mozna z nimi tez zrobic jejecznice, albo jakis inny jajeczny projekt ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jak pieczesz na lekko zloto, bo mi sie robia takie mokre i ciemne :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podgrzewam stalowa patelnie olej slonecznikowy rafinowany Thomy i szybko opiekam nie zaduszac ich! :-D Opiec jak kotlety Ciao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a, czyli robisz na patelni, bo ja to pieke w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to chyba puszcza soki :-) Twoj kucharz od siedmiu bolesci :-D Ciao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sprobuje wiec na sucho :D ale na innym tluszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no moze na masle ale bedzie sie palic chyba i smierdziec caly kitchen :-D lepiej Thomy !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rafinowane oleje roslinne sa niezrdowe, szczegolnie w takiej temperaturze. nierafinowany rzepak ew.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A maslo jest zdrowe? Dlaczego rafinowane maja byc niedobre? Ja czuje sie ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×