Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyksztalcenie wyższe UK

Polecane posty

Gość gość

Wie ktoś czy w UK jest tzw system boloński? Studiowalam w UK i za bardzo sie tym nie interesowałam ale dziś zostałam wysmiana przez kolegę z pracy ktory twierdzi że w UK jest ten system ( ja nie twierdzę że nie, po prostu nie znam tej nazwy). Ten człowiek twierdzi także że masters degree trwa w UK 2 lata a nie rok ( co jest już nieprawda) i sam fakt że skończył licencjat w odległym europejskim kraju da mu tutaj pracę (twierdzi ze jak posiedzi tu 3 lata to dadzą mu prace nawet jak ten czas spędzi kelnerujac a nie zdobywając doswiadczenie). Zalamuja mnie tacy ludzie a koles noe odpuszcza. Gdzie takich bujajacych w obłokach jeszcze produkują?

Gość gość
Akurat masters np w Oxfordzie trwa rok - co nie znaczy, ze latwo sie na niego dostac. Jest tez inna opcja - po oxfordzkim licencjacie jesli sie niczym nie podpadnie ( mowie bardzo ogolnikowo) dostaje sie magistra.

Gość gość
Wiem że trwa rok bo w UK uczyłam sie od secondary school do uniwerku, jestem po masters a do niego nie dociera. Przyjechał tu 2 tygodnie temu i upiera się jak osioł i twierdzi że mam coś nie tak z głową bo twierdzę ze masters trwa rok. I już widzę jak ktoś mu daje pracę bez jakiegokolwiek doświadczenia już nie mówię o doświadczeniu w UK (bo skoro skończył studia w swoim kraju to chociaż wypadaloby mieć tutejsze doświadczenie). Naprawdę niektórzy ludzie mysla ze tutaj tylko się czeka ja nich z praca. :D aż mi ciśnienie wzrosło jak z gadalam z nim

Gość gość
A potem tacy zakładają tematy jak "w UK już nie ma raju" lol