Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocham slodyyczee

Nadmiar slodyczy w ciazy czy szkodzi

Polecane posty

Gość kocham slodyyczee

Zjadam codziennie mnóstwo słodyczy najczęściej tabliczke czekolady na raz plus inne słodkości i tak codziennie i nie mogę tego opanować. zastanawiam się czy ma to jakiś negatywny wpływ na ciąże ponieważ jestem w 27 tygodniu. Bardzo proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje.

Gość gość
Radze się opanować chyba że chcesz mieć cukrzyce ciążowa

Gość mdli mnie
Niestety mozesz sobie zaszkodzic.. ja tez lubie slodkie .

Gość gość
grozi to również nadwagą, poza tym z pewnością chodzisz do lekarza dlaczego jego o to nie zapytasz?

Gość gość
ja jadłam tony słodyczy, krzywą cukrzycową mialam idealną i nie jest nic mi ani dziecku. tylko sprawdzaj regularnie cukier, bo może faktycznie masz predyspozycje... żeby jakiś kłopot nie wyniknął :)

Gość gość
a ja jem słodycze i obciążenie glukozą super i dalej jem i nic mi nie jest no brzuch mi urósł ale doopa nie na szczęście :)

Nadmiar słodyczy zawsze szkodzi, nie tylko w ciąży, więc co to za pytanie. Tak jak nadmiar wszystkiego.

Gość gość
po 4 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży bez diety, samo fikanie z dzieckiem kolkującym przez noce mi pomogło :)

Gość gość
matko gościu weź się zaloguj na każdym nowym topiku to samo zapytaj lekarza i lekarza a może dziewczyna chce po prostu popisać o czymś innym niż na tym forum zwyczaj o PATOLOGI i tylko naubliżać nie chcesz to nie pisz wujek dobra rada...

Gość gość
Się jeszcze okaże, czy dziecku to nie zaszkodziło, to, ze się urodziło zdrowe to jeszcze nie koniec.

Gość gość
no, mam nadzieję :) ja też jestem dzieckiem mamy, która wcinała tony slodyczy. wszystko jest OK

Gość gość
ale czekolada to nie wódka :)

Gość gość
cukier szkodzi, ja go unikam jak moge. a ty jak bedzies tyle jadla to bedziesz potem gruba. jesli masz ochote na slodkie to pewnie ci brakuje magnezu.

Gość gość
tez niestety lubie slodycze;/przez dwie ciaze mialam ochote na slodkie.dzieciom to nie zaszkodzilo tylko mi bo wygladalam jak wiloryb!teraz jestem w 26 tyg ale staram sie hamowac bo juz nie chce wygladac tak jak kiedys.ciezko sobie odmowic ale staram sie jak moge;)

Gość gość
niekoniecznie ja miałam tak w obu ciążach ani nie utyłam dużo ani nie miałam cukrzycy na krzywej cukrowej wychodził mi wręcz niski cukier :) Ale ja zawsze jadłam dużo słodkiego - a wszyscy śmieją się że mi się cukier po prostu nie wchłania bo jestem dość szczupłą osobą

Gość gość
Co za durne rozumowanie-ze cukrzyce mozna dostac od nadmiaru slodyczy heheh smiesza mnie takie wpisy.

Gość gość
W 2 pierwszych ciążach jadlam bardzo bardzo dużo czekolady,wlasciwie od początku. Dzieci są zdrowe, z tymże mlodsza bardzo chorowala do 5 r.ż. Nikt Ci nie wmówi ze przez slodyczne ,scisle przez słodycze twój bobas będzie chory albo nie będziesz mieć pewności ze choruje bo np. mialas w ciąży zlą dietę. to już kwestia Twojej decyzji. Mysle ze nalezaloby zyc tak jak dotychczas i nie szalec.

Gość gość
a jak chorowała, to może z mleka modyfikowanego?