Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość20133

Dożywotnia służebność dziadka w moim domu

Polecane posty

Gość gość20133
i uważa, że ja powinnam mu płacić rachunki i go utrzymywać... Żałosne to jest... Aż nie do wiary jak opowiadam to swoim przyjaciółką....

Gość gość20133
Hm, ale to uważacie, że dziadek sam może tam zameldować swoją żonę ? No nie wydaje mi się.......

Gość gość20133
Dziadek sluzył w Wehrmachcie i dlatego państwo niemieckie mu teraz płaci jak chcecie wiedzieć :)

Gość gość
dziadek nie może sam zameldować, ale jakby się uparł, to i podpis wnuczki podrobia, wiec lepiej niech sama tam idzie wcześniej i zastrzeże, ze nigdy by sie na to nie zgodziła

Gość gość20133
przepraszam, ale ktoś się pode mnie podszywa z tym Wietnamem ;/ Nie rozumiem co w tym takiego dziwnego, że pracował za granicą i ma zagraniczną emeryturę...

Gość gość20133
źle przeczytałam, nie Wietnamem tylko Wehrmachtem

Gość gość
to się zdecyduj gdzie służył, bo juz sią sama zaczynasz gubic w tym prowo :) A może w Legii Cudzoziemskiej ? :P

Gość gość20133
a w jaki sposób mogę to zrobić ? Idę do gminy i składam takie oświadczenie, że nie wyrażam zgody tak ? Tylko w jakim wydziale się to zgłasza ?

Gość gość
W Wydziale Komunikacji :)

Gość gość20133
kobieto, jak nie masz co robić to się tu głupio nie udzielaj, bo aż nie chcę mi się tego czytać. Mój dziadek nigdzie nie służył, sama sobie te bajki wymyślasz i post zaśmiecasz.... Pracował za granicą i ma stamtąd emeryturę - jeżeli tak bardzo nie możesz się z tym pogodzić to walnij sobie w łeb i idź spać.

Gość gość
w meldunkowym, nie wiem, jak tak u ciebie. nie jest to standardowa procedura, ale kto ci zabroni napisać i złożyć takie pismo? zrób tez kopie i niech c**przybiją pieczątkę wpływu na potwierdzenie, ze złożyłaś

Gość gość
2 piętro, pokój nr 12 , sala 3, 9 dzwi na lewo , okienko 2 ,gmgachu telewizji na Woronicza 17, Warszawa. trafisz bez problemu

Gość gość20133
ale w zasadzie, gdyby dziadek chciał mi zaszkodzić i mieszkał tam mimo wszystko ze swoją żoną, to przecież ja mogę w każdej chwili wezwać policję i poprosić o jej usunięcie z domu ???

Gość gość
nawet sąsiada możesz wezwać

Gość gość20133
a może dziadek niedlugo umrze i problem się rozwiaże? Właśnie - jeśli dostaje emeryturę z zagranicy to przeciez ja nie musze zgłaszać tego i sobie spokojnie odbierać pieniążki? :) Kto to sprawdzi?

Gość gość
nasza policja nie usunie nikogo z domu, tylko dlatego, ze ktoś tak chce. taka prawda.

Gość gość
nikt nie bedzie wiedział. Ja tak robie pobieram eneryturę za babę i dziadka nieżyją ok 5-6 lat a ich ciała są dobrze zabalsamowane

Gość gość
jeszcze z 3 lata bede pobierac a póżniej zgłosze zgon jelenie

Gość gość20133
gratuluje braku rozumu jakiejś marnej istocie, która się podszywa i wypisuje durnoty roku

Gość gość20133
Chociaż jakbyś dobrze przeczytała, to zrozumiałabyś, że ma żonę ! to ona będzie wszystko pobierać

Gość gość
nie godz się na to, bo dziadek pójdzie na tamten świat a jego zonka będzie do śmierci mieszkała w twoim domu lub jako żona sprzeda go i między swoje dzieciaki podzieli a ty zostaniesz z niczym, ewentualnie tymczasowa a poza tym ja mam ślub i nie jestem zameldowana u męża do tej pory to co twojemu dziadkowi się tak spieszy przecież to nie potrzebne. I nie wiem po co on chce ją tam w ogóle meldować.

Gość gość
jak to po co? by babie zapewnić dom po swojej śmierci

Nie można zastrzec, że nikt nie ma prawa zameldować się w danym lokalu. Sprawdzone. Kiedyś chciałem zastrzec, by ewentualni najemcy nie mieli prawa zameldować się w jakimś lokalu na podstawie umowy. Powiedzieli mi, że nie ma takiej możliwości. Dowiadywałem się z ciekawości w innym urzędzie i to samo mi powiedziano.

Gość gość
Nawet jeśli ją tam zameldujesz, to ona nie ma prawa do tego lokalu! To jest Twoje i nic tego nie zmieni. Co innego to problem z późniejszym wymeldowaniem owej niewiasty. Nie melduj, to jakaś cwana bestia. Meldunek nie jest jej potrzebny do tego by tam mieszkać.

Gość gość
skoro oni nie mają żadnych argumentów na tą zachciankę to nie zameldowałabym... widać, ze babka chce Twojego dziadka oskubać, a on jak to stary chłop się daje...

Gość gość20133
no to zrozumiałe po co - bo chce jej dać możliwość tam mieszkać do jej śmierci... chce jej to zapewnić.

Gość Jakie to dziwne
Dziadek darowizny nie może Ci odebrać.Jednak Dziadkiem musisz się opiekować,ale żebyś miała płacić swiadczenia? To jakaś paranoja! Nie melduj obcej kobiety bo dopiero będziesz miała problemy.Madrze ktos tutaj napisał.Zamelduj tą kobietę na czasowo i tak co rok.NIGDY NA STAŁE.Jakaś cwaniara, swoją chałupe sprzeda, kase da dzieciom a u dziadka ma następna chałupe!:D

Gość gość
ale ja nie do konca rozumiem..mialas sie opiekowac dziadkiem, ale nie masz ochoty ani czasu tego robic tak? jednoczesnie dziadek znalazl sobie opiekunke, ktora ma sie nim zajac i to tez Ci nie w smak? tzn najlepiej zeby mu tylek podcierala bo jest zona i ma prawny obowiazek, ale od majatku dziadka wara? jako zona to chyba oprocz obowiazkow ma tez jakies przywileje? a nawet skoro to czysty uklad dziadek chce kucharke i sluzaca a ona chce kasy to ich sprawa. a juz najsmieszniejsze jest to, ze Cie bulwersuje, ze dziadek SWOJE rzeczy z domu zabral...no parodia, zeby czlowiek musial sie tlumaczyc z zabierania tv czy innych klamotow skoro sa jego. nie ma wdziecznosci dlatego nigdy nie przepisze domu na dziec**przed smiercia..

Gość gość20133
kochany gościu - darowiznę mój dziadek przepisał na moją mamę - w akcie notarialnym nie ma wzmianki o opiece nad nim - ale nawet przyjmując, że ona jest - to przecież ja mam sporządzony inny akt darowizny od mojej mamy, która była właścicielem tego domu przez ostatnie 7 lat !!! Ja w papierach mam tylko tyle, że dziadek może tam mieszkać - a inne stosunki mnie nie obchodzą. Nie wiem czy masz świadomość tego, że ja w tym momencie również mogę oddać, albo sprzedać komuś ten dom - lecz w akcie notarialnym dalej będzie wzmianka o służebności dożywotniej mojego dziadka, w której wyraźnie pisze, że może on korzystać ze wszystkich pomieszczeń - i nic więcej! Więc co ? Idąc Twoją drogą dedukcji obca osoba, która kupiłaby ten dom, również ma się opiekować moim dziadkiem ? No nie.. ! To jest paradoksalne. Co do przedmiotów będących w domu - ja nic nie mam. Nie są moje i nie będę się o nie kłócić - napisałam tylko, że szkoda mi tego, że za miesiąc ten dom będzie stał pusty i znikną z niego wszystkie pamiątki po mojej babci, które obecna żona dziadka już usuwa i niszczy. A to czy Ty przepiszesz coś dzieciom swoim to jest tylko Twoja sprawa i za przeproszeniem mam to gdzieś, bo nie o to się sprawa rozchodzi. Radzę dokładnie przeczytać mój wątek przed komentowaniem czegoś w głupkowaty sposób.

Gość gość
nie melduj !!!!