Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga dziecka prawie 5 kilo co robic

Polecane posty

Gość gość

mialam usg pare dni przed terminem dziecko wazy 4,6. na ile ta waga jest miarodajna i czy mozliwa jest pomylka? czy w takim wypadku mam szanse na porod naturalny? glowka nie schodzi do kanalu rodnego

Gość gość
dodam, ze to moje pierwsze dziecko

Gość gość
a ja jestem drobna i waska w biodrach :(

Gość gość
Chyba na stojąco bo na leżąco nie wypchniesz takiego kloka. Zależy też jaki obwód główki. Niech zrobią c***omiary miednicy cyrklem położniczym i sami ocenią.

Gość gość
na usg waga może się różnić nawet o 0,5kg, ale tak czy siak raczej będziesz miała cesarkę.

Gość gość
moge zdecydowac czy chce cesarke czy nie, co robic>

Gość gość
Mam podobną sytuację. Gin mi powiedział, że dziecko będzie bardzo duże, ale że to moje 3. dziecko, mam rodzić naturalnie, bo wg niego mogę szybko urodzić nawet 6kg! I nieważne, że 2. dziecko ważyło 4kg, a ja mimo nacięcia pękłam z . stronie i obustronnie popękała mi szyjka macicy. Ale nikogo to nie obchodzi! Walcz o skierowanie na cc. Ja będę się domagać.

Gość gość
To ja - gość od 3 dzieci. czyli gin chce dać Ci skierowanie na cc?

Gość gość
nie mieszkam w polsce i tutaj mozna zdecydowac.

Gość gość
boje sie, ze sie zdecyduje a dziecko wyjdzie z waga ponizej 4 kilo. czy moze tak sie stac? i jakos nie jestem za cesarka :( Czy mam szanse na naturalny porod

Gość gość
To masz dobrze. Bo ja będę musiała walczyć. Póki co moje dziecko jest dodatkowo główką do góry, co też nie daje mi prawa do cc, nawet przy wadze pow. 4,5kg.

Gość gość
to nie dam rady urodzic?

Gość gość
nad czym się zastanawiasz? wybierz cesarkę. a jak waży jeszcze więcej niż na usg?????? kobieto popękach, umordujesz sie, nie wiadomo czy miednica wytrzyma i czy po godzinach męczarni i tak nie zrobią ci cesarki. W PL ponad 4500 jest już wskazaqniem do cc

Gość gość
glowka do gory? przeciez sie juz nie obroci, oszalal ten twoj ginekolog?

Gość gość
To ja - od główki do góry :-) Jestem dopiero w 31tc, więc jeszcze ma czas się obrócić, na co liczę! Ale nawet jak się nie obróci, to gin uważa, że nie ma potrzeby cc, nawet z wagą pow. 4,5 :-(

Gość gość
to dziecko ci juz wazy 4,5 kilo? czy to szacowana waga haha

Gość gość
wszystko zależy od jakości apartu do usg,mi lekarka szacowała wagę dziecka na dwa dni przed porodem na 3,7 kg a urodziłam córkę o wadze 3,2 kg

Gość lulalulajajko
Ja urodziłam 1 dziecko z wagą 4500g 60cm i 38cm obwód głowy:-)poród naturalny zostałam nacieta ale tylko 5 szwów założyli:-)mały dostał 10 pkt jak się urodził a szeroka w biodrach nie jestem:-)

Gość gość
A czy ja napisałam, że dziecko JUŻ waży 4,5kg? Szacowana waga wg gina to ok. 5kg.

Gość gość
A moje dziecko wg usg na porodówce miało ważyć 3,5kg, a ważyło 4kg

Gość gość
ja jestem waska, drobna, wg gina dziecko mialo wazyc 3kg, wazylo prawie 4... Nacieli mnie, szyjka popekala, polog zle wspominam, przez 2tyg usiasc nie moglam, pewnie kobiety po cc po pierwszych gorszych dniach szybciej doszly do siebie. Gdybym byla na Twoim miejscu na pewno wybralabym cc. Niby dziecko moze wazyc mniej, ale jesli wazy jeszcze wiecej? Wolalabym zalowac, ze sie zdecydowalam na cc, niz ze sie na nia nie zdecydowalam...

Gość abc abc
Jesli mozesz decydowac,bierz cesarke.powiem jak bylo u mnie.1dziecko-4220,62cm,porod naturalny,trwal13godz,na koniec nie mialam sily przec,wiec lekarz kladl mi sie na brzuch i wyciskal malego.nacieli,przez 2tyg usiasc nie moglam.po tym balam sie kolejnego porodu,syn mial zostac jedynakiem.Ale zaszlam w ciaze znoe i powtorka:usg od poczatku pokazywalo ze dziecko bedzie duze,przed porodem wskazywalo wage3900,syn urodzil sie 4190,56cm,niedotleniony,zasinialy,podawno mu tlen.rodzil sie 9godz,glowka nie mogla sie wstawic do kanalu.Ale u nas duza waga to nie wdkazanie do cesarki.tym razem bez nacinania,peklam sama ,szwy na zewnatrz i w srodku.gdybym mogla wybierac,to byloby ciecie cesarskie.starszy syn ma 12lat,do tej pory pamietam ten bol i strach o niego.dodam,ze jestem niska i szczupla,filigranowa.

Moje dziecko na USG miało 4600 w rzeczywistości miało 600 mniej, ale i tak miałam cięcie. Porozmawiaj z lekarzem o cesarce.

Gość gość
U mnie w dzień porodu waga dziecka na usg prawie 4 kg waga po porodzie ledwo 3... Także szeroki zakres pomyłki.

Gość gość
ważne jest to czy dziecko się zmieści między kości miednicy, dlatego robi się jej pomiary, bo jak utknie to tragedia ja po zmierzeniu miałam cc, obwód moich bioder to 84cm, ale to chyba trudno porównywać, bo ważniejszy jest rozstaw w środku (tak mi się wydaje), a dziecko ważyło 3800

Gość gość
ja pierwszy syn masakra 4620 poród naturalny choć z usg wychodziło 5 kilo ale oczywisćie cc nikt mi nie chciał zrobić poród naturalny koszmar a połóg tragedia drugi syn po 9 latach cc załatwiona za 1500 złoty super syn 4120 tylko cc polecam

Gość gość
eee tam, moje dziecko ważylo ponad 4 kg, poród trwał 10 min i miałam 3 szwy a koleżanka rodziła 2,5 kg całą dobę i całą doope miała w szwach...