Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ma ktoś w pdf książkę w paryżu dzieci nie grymaszą

Polecane posty

Gość gość

czy ma któraś z Was w pdf książkę "w paryżu dzieci nie grymaszą"? szukam po necie do ściągnięcia ale nic nie widzę

Gość gość
tez sie za nia rozgladam :D

Gość gość
to kup, raptem 20zł. Widziałam w internetowej księgarni. Nielegalne ściągnięcie jej to kradzież.

Gość gość
a mógłby się ktoś, kto to przeczytał, wypowiedzieć, czy jest to fajna książka?

Gość ZastanawiającaSię
Jeszcze nie czytałam, zamierzam kupić lub dorwać w bibliotece jeśli maja. Podobno wiele osób chwali sobie w/w książkę. Warto poczytać recenzje na blogach lub na portalach książkowych.

Gość gość
a to może być ciekawa pozycja, jeśli rzeczywiście napisana na faktach :) Byłam baby sitter 15 lat temu przed studiami, właśnie w Paryżu i rzeczywiście sposób wychowania..... pracowałam w rodzinie gdzie była 5 dzieci i wiecie jaki to był spokojny dom? i opanowany? Ja pilnowałam tylko najmłodsze dwa maluchy, które nie chodziły jeszcze do przedszkola. I nie cały dzień, tylko do popołudnia kiedy mama wracała z pracy. Dzieci które spały, dzieci które jadły zielone warzywa, dzieci które nie jadły słodyczy, na deser owoce albo jogurt, dzieci które w szafie miały 4 komplety ubranek, dzieci które nie miały 3 milinów zabawek, ale miały zajęty cały dzień do wieczora. Ogólnie fajnie tam było :)

Gość gość
Pod wpływem tego tematu wczoraj kupiłam sobie tą książkę i właśnie skończyłam ją czytać :) Nie jest to poradnik, raczej taki dziennik wspomnień z życia autorki z wplecionymi pomiędzy wywodami "naukowymi". Uogólniając trzeba uczyć dzieci wszystkiego od pierwszych miesięcy życia i pozwalać im rozwijać się we własnym tempie. Nie trząść się i nie skakać nad nimi na każde ich zawołanie. Trzeba być stanowczym i pilnować przestrzegania pewnych przyjętych w społeczeństwie norm zachowania. Poza wytyczonymi ramami dziecko powinno mieć swobodę działania. Aha i jeszcze trzeba być konsekwentnym i działać z przekonaniem, że ma się rację. To takie małe streszczenie książki :P

Gość jakubrać
bardzo fajna książka, dość głęboka, mam wrażenie że pisana z głębi serca, taka w moim stylu ;)

Gość gość
Też się rozgladam za ta książką, ja byłam jako niania w Holandii i tam raczej sposobu na dzieci nie mają, za to system oświaty super, nasi reformatorzy mogli by się od nich uczyć, jak by chcieli, miałam pod opieka 2 dzieci: 8 i 12, a książkę chyba kupiec, to napisze coni jak

Gość gość
czytałam, naprawdę fajna, nie mogłam się oderwać.

Gość gość gosc
Co i jak;) córki za błędy

Gość gość
książka super. polecam! sama zaczerpnęłam dużo. francuskie wychowanie jest daaalekie od polskiego. i wg mnie bardziej sensowne. polskie bezrobotne mamuśki z uczepionym na cycu dzieckiem, które jest ich najwiekszym osiągnięciem i jedynym zyciowym celem moga się sporo nauczyć z tej książki.