Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ogladalyscie historia porodowe

Polecane posty

Gość gość

Tam nikt nie chce rodzic przez cc. Wszystkie blagaja te polozne zeby urodzic naturalnie a u nas na odwrot. Czemu tak jest?

Gość gość
ja ogladam czasem porodówke i tam tez raczej rodza naturalnie ale tam jest zupelnie inny klimat i opieka inna.sama rodzilam naturalnie i chyba balabym sie cesarki;/

Gość gość
to jest naturalne i tak powinno być ja nie rozumie kobiet co chcą cc bez potrzeby .

Gość gość
Chca rodzic naruralnie bo wiedza jakie negarywne skutki ma cc na zdrowie dziecka.

Gość gość
w całej europie rodzi się naturalnie, tylko w Polsce szkodliwa moda na CC. W cywilizowanych krajach nie ma szans na "cesarkę na życzenie"

Gość gość
ja rodziłam sn i cc - ze wskazań. Z mojego punktu widzenia - jeśli chodzi o dochodzenie do siebie szybciej wstałam po cc, bo sn miałam z kleszczami i wyprostowałam się po tym zabiegu po tygodniu. Potem wiadomo że lepiej sn bo po 3 tygodniach można prawie wszystko, po cc trzeba uważać żeby sobie bigosu nie narobić bo to zwykła operacja. Pierwsze dziecko sn - zamartwica niedotlenienie chociaż poród szybki po całość 2,5 h wszystko było super i przy ostatnim skurczu dziecko się zaklinowało - szybko użyli kleszczy ale dostało 6 punktów i skutki są do dzisiaj dysleksja płaczliwość problem z napięciem mięśni. Drugie dziecko po cc 10 punktów na razie zero problemów- nie chcę tu zachwalać cc wszystko ma swoje plusy i minusy ale myślę, że o tym jak rodzić nie powinny się wypowiadać kobiety które albo w ogóle nie rodził albo nie przeszły jednego i drugiego rodzaju porodu. -- Gdybym mogła cofnąć czas miałabym dwa razy cc - ale nie rozumiem jednocześnie kobiet które wybierają cc bo boją się bólu - bo fakt trzeba pocierpieć w tych skurczach itp ale po cc cierpienie nie mniejsze

Gość gość
20:47 W cywilizowanych krajach nie ma szans na "cesarkę na życzenie" Widać jak mało wiesz o cywilizowanych krajach.Najpierw się dowiedz dokładnie zanim zaczniesz pisać bzdury.