Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spelnialam wymagania formalne a nie zaprosili mnie rekrutacje do urzedu

Polecane posty

Gość gość

szukam pracy i co jakis czas wysylam dokumenty aplikacyjne do budzetowki na konkursy. praktycznie zawsze mnie zapraszaja, bo mam doswiadczenie w administracji publicznej. ostatnio jednak mnie nie zaproszono, calkowicie zapomnialam nawet o tym konkursie. dopiero znajoma mi przypmniala bo sama startowala i dziwila sie, ze ja majaca 2 letni staz w administacji publicznej nie dostalam zaproszenia. widze kto wygral i sprawdzilam nazwisko na fejsie tej osoby i ma mase znajomych pracownikow z urzedu, wiec wiadomo dlaczego ta osoba wygrala. chce im troche pomieszac.myslicie ze warto pisac odwolanie?

Gość gość
mysle, ze nie warto ale mozesz sie pobawic w to jak masz czas i energie

Gość gość
wrzucą do kosza i się nie przejmą też kiedyś składałam papiery do urzędu, termin na rozstrzygniecie konkursu był dwa tygodnie gdy dosłownie kilka dni po złożeniu dokumentów spytałam kiedy będą rozmowy kwalifikacyjne dowiedziałam się że już wybrali kandydatkę....a nawet nie minął termin składania dokumentów podany w ogłoszeniu....nawet nie fatygowali się zadzwonić prawdopodobnie mieli już podstawioną kandydatkę a konkurs był dla ściemy bo takie są wymagania

Gość gość
takie przypadki należy zgłaszać do urzędu pracy albo kontroli przetargów nie wiem jak sie taki urząd nazywa, ale na pewno gdzies zgłaszać można! ja zgłosiłam raz babę co mi zadawała durne pytania na rozmowie kwalifikacyjnej

Gość gość
oczywiscie, ze takie rzeczy nalezy zglaszac, moja znajoma zlozyla odwolanie. oczywiscie nie liczyla , ze po odwolaniu dostalaby sie czy cos. spelniala bowiem wymagania i wnerwil ja fakt, ze jej po prostu nie zaprosili. UNIEWAZNIONO WTEDY KONKURS, bo slusznie pominieto jej dokumenty aplikacyjne :P pozniej na zlosc jak oragizowali znowu konkurs :P i wtedy juz ja zapraszajac, ona olala i nie poszla ;) ale mala satysfakcje miala, ze zawalila im prace.

Gość gość
akurat urzad pracy ma to w nosie

Gość gość
nie moze miec tego w nosie bo musi wyslac uzasadnienie ;/ ludzie czy wy kiedys pracowaliscie w urzedach ? nie mozna sobie wywalic papierka do kosza od tak ;/

Gość gość
jakie uzasadnienie. to nie urzad pracy przeprowadza konkurs no chyba, ze to oferta pracy wlasnie w urzedzie pracy. urzad pracy to tylko posrednik, nie obchodzi go juz nic wiecej.

Gość gość
a kto wspominal tutaj o PUP. w temacie jest mowa o KONKURSACH DO BUDZETOWKI np. do zusu, krusu, urzedu skarbowego itp. ktore rządzą sie pewnymi zasadami! kazdy kandydat, ktory spelnia wymagania formalne musi byc zaproszony na rozmowe czy inna forme rekrutacji np. test + rozmowa, inaczej mozna wlasnie pisac odwolanie i wtedy czesto anuluje sie takie konkursy.

Gość gość
gosc z 10:03 pisal zeby zglosic to do pup :P

Gość tamaris1
prace w urzedzie dostaje sie tylko po znajomosci (nawet na slabe stanowisko). wiem co pisze, mie masz sie co ludzic, ze jest inaczej.