Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warzywkoo

Produkcja surówek warzywnych w domu BIZNES

Polecane posty

Gość warzywkoo

Witam, coraz czesciej mysle o tym zeby prowadzić swój biznes. Ponieważ uwielbiam gotowac i robię to swietnie postawiłam na produkcję surówek wielowaraywnych. Moje pytanie jest takie, czy jest szansa zaadoptować piwnicę z garażem na ten cel? Czy to są duże koszta? W piwnicy jest woda więc z tym już nie miałabym problemu, wc nie ma(czy musi byc czy wystarczy w domu)? Jak to wszytsko wygląda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
czy to jest jakis duzy koszt aby przystosowac lokal do ich wymogów??Jak sie za to zabrac?? CZytałam w necie ze najlepiej zatrudnic do tego rzeczoznawcę i robić krok po kroku co on nam zasugeruje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
A tak poza tym to chciałam was spytac co wy o takim pomysle myślicie?:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
W piwnicy mam dwa pomieszczenia obok siebie, mam również garaz ale w nim nie ma wody podpietej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musisz w sanepidzie zapytać jakie warunki trzeba spełniać a jesteśmy w Unii Europejskiej więc cos mi sie o ucho obiło że muszą byc kafle na ścianie do sufitu, kafle na podłodze, blaty, sprzęt, lodówka, wiadomo woda bieżąca itp , wymogi do produkcji masowej aktualne badania sanitarne jeśli nie będziesz się do tego dostosowywać i zrobisz jak sama chcesz to też można ale przy wpadce skontrolują cię i moga nałozyć karę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musisz mieć pozwolenie sanepidu,a tam jak nie podsypiesz,to co rusz będą coś wymyślali by cię udupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
Moja ofertę kierowałabym głównie do restauracji, pensjonatów, wesela no i lokalne póki co sklepy. Myślicie że taki biznes ma rację bytu? W sumie ludzie są coraz bardziej wygodni i kazdy szuka takich gotowców. TYlko zastanawiam się jak ewnetulanie miałabym konkurowac z potentatami w tej branzy jak witaminka czy grześkowiak? Może jakeis pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
Nie no jasne że przystosowałabym garaz czy piwnice do wymogów, bez tego anui rusz. Ale zastanawiam się czy to sa jakieś ogromne koszta? Jak to wyglada w praktyce? Mam bierzaca wode a to już i tak dużó.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywkoo
Zatrudnioałabym pomoc na zlecenie gdy pojawiały by się zlecenia. Oczywscie na poczatku to głównie ja bym się wszytskim zajeła. Jak patrzę na ceny maszyn to mnie to troche przeraża no ale może jakaś uzywka by sie trafiła??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×