Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uznanie ojcostwa przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was to robiła? Czy w urzędzie były jakieś problemy? I w którym tygodniu ciąży załatwiałyście uznanie?

Gość 0 Terenia 0
A co, kochaś kopnął Cię w du/pę jeszcze nim urodziłaś? :D Przed niezłymi frajerami nogi rozkładacie 🖐️

Gość gość
Nie. Partner pracuje i mieszka za granicą więc nie wiadomo czy akurat uda mu się przyjechać do kraju jak będę rodzić. Ale przykro mi, że Ciebie facet kopnął w d**ę, skoro o wszystkich masz takie mniemanie.

Gość gość
A da sie cos takiego wedlud prawa zrobic. Mi sie wydaje ze wszelkie ,,uznawanie" jest dopiero w momencie przyjscia dziecka na swiat.

Gość gość
dopiero gdy dziecko sie urodzi, nie martw sie predzej czy pozniej wroci z tej pracy, jak dziecko rejestruje sie w urzedzie tam ci wpisuja ojca, wiec moze byc to rownie dobrze kilka miesiecy po porodzie. ale baby sa wredne, szukja jakis klotni hahha, szkoda mi takich idiotek, szczesliwego rozwiazania zycze ;)

Gość gość
Dziecko się nie urodziło a ta już w urzędzie chce sprawy załatwiać no szok durna jesteś do kwadratu Pozatym twój facet to p***a My mieszkańcy za granica ale torze w pl mam trochę problemy w ciąży jestenw 39 tyg i maz czeka jak na szpilkach w sobotę przyjeżdża i zostaje zęby być ze mną Ale cóż twój chyba woli kasę a ciebie i dziecko ma w d***e

Gość gość
Ja tak robiłam, co chcesz wiedziec? :)

Gość gość
Nie durna, bo prawo daje taką możliwość. Durna to Ty jesteś, skoro się odzywasz jak nie masz pojęcia.

Gość gość
Byłam pod koniec siódmego, czy ma początku ósmego, ale to nie miało znaczenia. Potrzebujesz zaświadczenia od lekarza, że jestes e ciąży, a zaświadczenie ma mieć napisane, że jest na potrzebę USC. Dowody Twój i faceta i takie durnowate czytanie oficjalnego pisma jak u notariusza, pieczęć z orłem, podpisy, wypelniacie papierki, że jestes z nim w ciąży, a on, że się zgadza :D W moim urzędzie pani była średniomiła, było dla niej niepojete, jak to bez ślubu, pan jezus patrzył jej z oczu :)A potem po porodzie, na luziku ktoś zawodzi, albo szpital wysyła zaświadczenie o urodzeniu, nadawane jest imię, rejestracja i akt urodzenia ganz gotowy :) beż stania w kolejkach, załatwiania tych rzeczy, gdy na głowie jest coś innego, maleńkiego i głodnego :)

Gość gość
mozna to zrobic przezd prorodem