Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 20

ZASIŁEK DLA KOBIET W CIĄŻY

Polecane posty

Gość Gość 20

Witam, mam skonczone 20 lat i pracuje tak samo jak moj chlopak. Jestem w 3 miesiacu ciazy, Chcialam sie wiecej dowiedziec na temat zasiłku dla kobiet w ciazy, nie chodzi mi o becikowe, podobno jest dodatkowy zasiłek w wysokosci 2 tys zł i to sie zalatwia do tygodnia ciazy po porodzie ,inaczej to przepadnie.

Gość gość
2000zł becikowego.

Gość Gość 20
2000 zl wtedy gdy sie zlozy wniosek do sadu o dodatkowe becikowe, ( wtedy jak sie ma problemy finansowe) ale wlasnie o tym dodatkowym zasiłku 2 tys zł slyszalam od ludzi... chcialam sie wiecej na ten temat dowiedziec

Gość gość
do jakiego sadu. mops placi.

Gość Gość 20
Podobno zeby sie ubiegac o drugie becikowe trzeba to w sadzie zalatwic , bo zaden MOPS ci nie da drugiego becikowego od tak.. Kłania sie Polska :)

Gość gość
sama urodzilam corke i dostalam 2000zł becikowego. 1000zł bez niczego a 2-1000zł jesli dochod nie przekroczy iles tam na 1 osobe.

Gość Gość 20
Najwyzej pojde do urzedu i sie wiecej na ten temat dowiem

Gość gość
do mopsu.

Gość gość
idź do mopsu i się dowiedz tu nie jest nikt taki mądry żeby znać na wszystkie pytania odpowiedzi. To należy w twoim geście żebyś się poszła popytała i załatwiła co potrzeba

Gość gość
Wiadomo, jezeli kazdemu zalezy to pojdzie , tylko po prostu wole sie zapytac ,moze ktos troszke slyszał o tym i wiedziec cokolwiek niz byc ciemna ;)

Gość gość
Kolejna mopsiara nogi rozlorzyla przed biedakiem i teraz szukają pieniędzy od państwa Zal!!!

Gość gość
pracowałam w MOPSIE i przy składaniu papierów o becikowe złóż też o zasiłek, jeśli nie przekroczy Wam dochód 623 zł na osobę (czyli na waszą trójkę) to dostaniesz też dodatek do zasiłku z tyt. urodzenia dziecka czyli dodatkowy 1000 zł. Kupę papierów do tego będzie C***otrzebne ale idź do MOPSu i one Ci wszystko doradzą i powiedzą co masz przynieść. Teraz o tym nie myśl, dopiero po porodzie.

Gość gość
Przez jaki okres od porodu trzeba ten zasilek zalatwiac