Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki chorujące na schorzenia przewlekłe

Polecane posty

Gość gość

Nie mam dzieci, bo choruję na łzs. Jest to choroba, którą mam od wielu lat. Moja mama ma azs. Genetycznie jestem tą chorobą obciążona. W rodzinie występowała również łuszczyca. Uważam, że właśnie takie osoby jak ja oraz inne mające podobne problemy nie powinny mieć dzieci, bo taka choroba to straszna męczarnia. Człowiek się psychicznie wykańcza. Zgadzacie się z tym?

Gość gość
szczerze to sie zgadzam ale to bardzo duze poswiecenie z Twojej strony

Gość gość
Nie uważam, żeby to było poświęcenie. Nie potrafiłabym sobie wyobrazić sytuacji w której moje dziecko jest nieszczęśliwe, tak, jak ja teraz. Może kiedyś zdecyduję się na adopcję.

Ja też sądzę, że taka decyzja jak Twoja to przejaw ogromnej dojrzałości i odpowiedzialności. Człowiek z natury jest raczej egoistą, niewielu byłoby stać na takie postanowienie, gratuluję Ci - a pomysł z adopcją jest świetny.

Gość gość
ja mimo wszystko nie potrafiłabym zrezygnować z dzidziusia. Przecież po to się rodzimy.

Gość gość
ja się leczę przewlekle a mam jedno dziecko nie żałuje w sumie to wpadłam, teraz się pilnuje i więcej dzieci nie chce mieć. Mam nadzieje, że będzie zdrowa. Ja mam bardzo długo remisje.