Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczatek ciazy a Wigilia

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzicie z porzadkami skoro jstescie w poczotkowejciazy i trzeba na siebie uwazac? A co z jedzeniem, rodzina wam pomaga? Ja musze lezec i nie wiem jak to bedzie

W Wigilię byłam jakoś w 2-3 miesiącu ciąży i całą wieczerzę zwróciłam :/. Nic nie przygotowywałam bo drażniły mnie zapachy, mąż ubrał choinkę.

Gość gość
czyli ktos c***omagal? a okna, dywany?

Gość gość
Ciaza to nie choroba a od siedzenia i lezenia to przytyjesz :), Jestem w 3 miesiacu ciazy i nie mam z tym problemu,myłam okna w domu, sprzatałam,zrobilam juz nawet pare dan na wigile i dalam do lodowki.

Gość gość
a co do zapachu i wymiotów, to 2 razy wymiotowalam, teraz jem juz wszystko ;), Wszystko zalezy od organizmu

Okien nie myłam, mąż mi pomógł. Dywanów nie posiadam, jedynie dywaniki. Normalnie posprzątaliśmy razem w domu. Choć te cięższe prace zostawiłam mężowi ze względu na plamienie i zagrożoną ciążę.

Gość gość
ciaza to dzis choroba, zwlaszcza jak poronilam ,a teraz na podtrzymaniu:( uwazaj co piszesz....

Gość gość
ta co w 3mcu myla okna - wspolczuje rodziny, skoro ciezarna musi sama to robic....

Gość gość
chcieli pomoc , wiadomo ze jak rodzice cie kochaja i sie troszcza to chca c***omoc, ale mama ma juz swoj wiek tak samo jak tata i nie pozwole im zeby skakali po oknach ;) a 3 miesiac to jeszcze nie widac brzuszka , wiec jak kobieta sie dobrze czuje to w czym problem posprzatac ;). Wspolczuje tym ktorzy poronili , no ale niestety to wszystko zaley od organizmu,

Gość gość
podobnie miala moja kolezanka... tez wymiotowala cala ciaze, mowila ze nic nie umiala jesc, wszystkie zapachy ją odpychały... masakra

Gość gość
Ludzie Janie rozumiem polskiej mentalności naprawdę Laska ma zagrożona ciąże ( nawet jeśli przesadza i panikuje i uważa sie za obłożnie chora) to nie ma znaczenia skoro twierdzi ze nued może nic robić typ po co się spinac?? Ja mieszkam za granica i Smiersza mnie te polskie porzadfki szczególnie jezuu mycie okiern bo święta.... Ja myje jak SA brudne nawet co miesiąc tak samo sprzatam w domu Na święta trzeba jedzenia więcej przygotować a wiec porzadfki można zrobić wczesniej. A ty autorki szalej dalej bo okna nied unyte a pozxniej nie jecz ze poronilas Jak dziecko jest ważniejsze to łez IW dfupie miej porządki!

Gość gość
o co chodzi z tym myciem okien? wspinacie sie na jakies drabiny ze mozecie spasc czy co? Ja jestem w 36 tc wczoraj myłam okna, 3 miesiące temu też.

Gość gość
oczywiscie, ze leze :) ale zastanawia mnie jak inni sobie radza. mi mama przywiezie cala wigilie, maz zrobi pozostale zakupy i ogarnie z wieksza chate.

Gość gośc w
LUDZIE kazdy organizm jest inny , wiec sa osoby ktore maja ciaze zagrozona i sa osoby ktore moga sprzatac 24 h i nic im sie nie dzieje ! wiec nie wiem po co ta spina tutaj ! A jak chce to niech sobie okna myje , w czym problem? tez bylam w ciazy i mylam okna.

Gość gość
ja okien nie myje, myłam jakiś czas temu jeszcze nie będąc w ciąży,nie zamierzam poronić. a inne porządki to bez przesady, normalne odkurzanie, kurzy ścieranie, mycie podłóg itp. a z gotowaniem też nie mam problemu bo mnie nie mdli na każdy zapach a jeszcze mam do tego 7 miesięczne dziecko, a więc luzik :D

Gość gość
ja jakoś leże od początku ciąży i przytyłam 5 kg (22 tc)

Gość gość
Ja czuję się świetnie :)