Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek malo je co robic

Polecane posty

Gość gość

Caly czas śpi, robi kupy ale malo je. Dziś tylko 4 razy jadł a już jest po 17. W nocy miał 5 godzin przerwy, a w dzień co 4 godziny się budzi na jedzenie. To nie za rzadko?

Gość gość
napisz porządnie, to może ktoś Ci odpowie :/ 1. czym jest karmiony?? pierś czy mm 2. ile zjada (jak mm to ml, a jak pierś to chociaż mniej więcej ile to trwa i jak wygląda...) 3. ile ma dni Twoje dziecko ...

Gość gość
Jest na piersi, ma 26 dni, pije 10 czy 15 minut i odplywa. Przed chwilą bylo piąte karmienie. 10 minut z piersi i śpi. Caly dzień dziś tak śpi a wcześniej wisiał na piersi przez godzinę wrzeszczal jak mu wypadała pierś z buzi a dziś coś jest chyba nie tak. Boje się.

Gość gość
Wcześniej dokarmialam po każdym karmieniu piersią modyfikowanym. Godzina na piersiach plus 30 ml z butelki czasem 60 i wtedy dopiero wiedzialam ze dziekco najedzone a teraz nawet nie mam jak dokarmiać bo zjada 10 minut i zasypia. Może on z glodu tak śpi? Czytalam o hipoglikemi u noworodków. Moze ja go zaglodzilam? Jezu.

Gość gość
spróbuj go budzić jak zasypia przy piersi... hmm faktycznie dziwne jeśli wcześniej jadł tyle co napisałas. zadzwoń może do swojej położnej i zapytaj.

Gość gość
* pediatry

Gość gość
jeszcze mu sie ulalo. nie dosc ze nic nie zjadł bozeee

Gość gość
Dziecko nie musi wisieć godzinę na piersi by się najeść, być może nadeszła ta chwila, że maluch opanował sztukę ssania i wystarcza mu 15 minut. Dzieci mają dni, kiedy wolą więcej sobie pospać. Po co od razu ta panika? Ty zawsze tryskasz energią i masz duży apetyt. Noworodek to też człowiek :P też ma gorsze dni :P

Gość gość
spokojnie kochana .Takie maleństwo ma objętość żołądeczka kilka łyżeczek do herbaty, wiec skoro pije 10-15 min to jest pełen i czuje się już zmęczony, dla niego to duży wysiłek, mój syn też czasem jadł więcej, czasem mniej,czasem przesypiał na początku większość doby, Spokojnie, wszystko się unormuje, brzuszek- żołądeczek urośnie i ok 3 m-c będziesz znała już swoje maleństwo niemal na wylot:))

Gość gość
kup sobie uzywana wage i bedziesz wiedziala czy jest oki, u mnie w szpitalu tez tak bylo na samej piersi max 10 minut i spal okazalo sie ze przy wazeniu stracil na wadze za duzo i kazali mi go dokarmiac. kupilam uzywana wage i przestalam panikowac jest na samej piersi tylko co 1,5 godz go karmie bo tak wstaje i jest oki

Gość gość
moja mała od urodzenie piła co 2/3 h i piła max 15 minut. I spokonie jej to wystarczało. A nie ma czasem żółtaczki skoro taki senny?

Gość gość
Żóltaczki nie ma. Jutro idziemy na ważenie to zobaczę czy przebiera. Ostatnio byl we wtorek wazony. Ale on jeszcze wczoraj normlanie jadł dopiero od nocy ma tak dziwnie. Dopchalam mu na chama 40 ml odciagnietego mojego z butelki ale nie chiał wcale tego pić dopiero po dlugim wpychaniu butelki wypił i znów śpi.

Gość gość
Mój syn był taki sam, od początku spał prawie cała noc, w ciagu dnia budził sie na pierś co 4 godziny. No i tez jadł 10-15 minut, czasami krócej. Słabo przybierają na wadze walczyłem 6 mies i przeszłam na modyfikowane i nic to nie dało bo nadal chudzinka a ma już 16 mies. Zdrowy i piękny, ale drobny.

Gość gość
dziś je tak: 4.40 piers okolo 20 minut 8.30 piers godzina 10.30 60 ml mojego mleka podanego butelką 14.30 pierś okolo pół godziny 17.20 pierś 10 minut 18.00 40 ml mojego mleka podanego butelką Czy to jest normalne jedzenie dla takiego dziecka? Mnie się wydaje ze za rzadko i za mało. dla porównania wczoraj jadł tak: 3.00 90 ml mieszanki 6.00 pierś przez okolo 1,5 godziny 9.00 90 ml mieszanki 13.00 pierś okolo pół godz plus 50 ml mieszanki 18.20 pierś przez godzine 21.20- pierś 15 minut 23.20 pierś 20 minut i potem spał do 4 .40 rano

Gość gość
Co myślicie o tej rozpisce karmień?

Gość gość
po co dajesz mm????????????

Gość gość
żeby coś jadł bo jak dzis nie dawalam mm to wyglada to tak jak wygląda czyli żalośnie. o 19.30 wypil jeszcze 70 ml mojego mleka odciagniętego.

Gość gość
Mój syn jak był noworodkiem to nie wypijał nawet 60 ml.... Od początku karmiony m a przybrał prawie 1,5 kg! .Podług mojego je dużo.

Gość gość
ale on je normalnie!co ty wymyslasz dziewczyno? jesli dziecko przybywa na wadze,nie traci jej to jest wszystko ok! przestan mu dawac mm bo nie bedzie chciał potem piersi

Gość dżewelajna
oj dziewczyny za dużo stresu, rozumiem że każda mama martwi się o swojego bobaska ale karmcie tyle ile trzeba i bedzie dobrze a jak nie macie pokarmu to pijcie herbatki laktacyjne, jest taka na bazie slodu jeczmiennego dla mnie najlepsza.