Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dosc zycia wszystko takie drogie

Polecane posty

Gość gość

niby czlowiek pracuje a nic z tego nie ma.

Zaraz usłyszysz, że jesteś niedorajdą, mazgajem, że nie umiesz się życiowo ogarnąć, że trzeba było się uczyć, że masz roszczeniową postawę... :D Nie jesteś sama ;)

Gość gość
dzis bylam w miescie na zakupach, maz byl u fryzjera a ja chchcialam sobie kupic jakas ladna bluzke na swieta. Niby pelno tego ale nic mi sie nie podoba albo tych bluzek przeswitujacych. 50zł a mi szkoda wydac tych pieniedzy. i nic nie kupilam.

No jak na XXI wiek, kraj UE to u nas jest beznadzieja! W Niemczech zwykłego robotnika stać na normalne życie, a w Polsce kończysz szkoły, staże i błagasz jak debil o pracę za 1200zł :P jak w tej reklamie PZU z kurą :P co z tą pensją zrobić? ani oszczędzić, ani przeżyć za to. I jakoś "niedorajdy i nieuki" - jak na tym forum się ludzi mało zarabiających nazywa - w Niemczech żyją jak ludzie i o nic się nie martwią.

Gość gość
Bylam ostatnio w pl i jak zobaczylam te ceny to wlosy mi deba stanely

Ostatnio był u mnie znajomy z Kanady. Jego pierwsze wrażenie: "Jeju, u was wszyscy tacy bogaci! Każdy ma samochód, wszyscy wszędzie nimi jeżdżą, nawet do sklepów kilometr dalej. A paliwo macie takie drogie, że za wasz jeden litr u nas kupiłbym 5.5. Ale jesteście bogaci! " :D Oczywiście był to sarkazm. Zawsze kiedy jeżdżę sobie zagranicę, to (co tu dużo mówić) żal mi d**ę ściska. I to nie to, że myślę, że tam za leżenie brzuchem do góry, spada manna z nieba. Nie, tam ludzie pracują równie ciężko, też się wiele od nich wymaga, też trzeba zdobyć dobre wykształcenie i najpierw coś włożyć, żeby można było potem wyciągnąć. Ale tam mają chociaż stuprocentową gwarancję, że to im się odpłaci: w życiu, w oszczędzaniu, w urlopach, w emeryturze, słowem - w każdym aspekcie, o który w Polsce przeciętny Polak musi się głowić i nakombinować, żeby wyjść na swoje. A i tak nierzadko mu się nie udaje. Temat rzeka ;)

Gość gość
a jeszcze ze 2-3 lata temu potrafilam sobie kupic a to bluzke a to nowe buty a teraz szkoda mi. kasa topnieje w strasznym tempie.

Gość gość
ja też jestem biedna, żyjemy od pierwszego do pierwszego.

Gość gość
chcialam isc do 2 pracy na pol etatu do sprzatania urzedu. ale oczywiscie mnie nie przeyjeli bo nie mam grupy. a wpadlo by z 600zl na miesiac.