Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela mów mi bells

Zamieszkać z nim po 3 miesiącach znajomości mając dziecko pytajnik

Polecane posty

Gość gość
"izabela mów mi bells To mój drugi seksualny partner.Pierwszy to ojciec mojego syna , który przez pierwsze 2 lata małego pojawiał się i znikał a kiedy wracał to obiecywał poprawę a ja go przyjmowałam". Tak jak myślałam: nie szanujesz się ani trochę, pozwalając tyle razu na powrót kogoś, kto ewidentnie Cię olewał i oszukiwał. teraz wpadłaś z deszczu pod rynnę. Cwaniaczka zamieniłaś na psychopatę, bo masz typowe cechy osoby z syndromem ofiary. "Teraz od roku nie jesteśmy razem ani nie uprawialiśmy seksu .Wcześniej zdarzało się, że po miesięcznej nieobecności wracał i lądowaliśmy w łóżku bo ciągnęło nas do siebie". Nie, nie ciągnęło jego do Ciebie. Traktował Cię jak pogotowie seksualne. Sorry, ale takie są fakty. Mężczyźni są inni niż kobiety. "Przez cały rok nie uprawiałam seksu nim poznałam nowego faceta więc na pewno nie myślę niczym innym jak tylko i wyłącznie głową". No to dopiero mi bohaterstwo - cały rok bez seksu! Może jeszcze medalu za to oczekujesz? Szanujące się osoby, a przede wszystkim odpowiedzialne (Ty taką powinnaś już dawno być, skoro jesteś matką, w dodatku samotną) nie przeskakują z jednego łóżka do drugiego. Dorośnij, zanim zaczniesz myśleć o jakimkolwiek związku z mężczyzną i idź na terapię, by poznać cechy ofiary. Bo inaczej to się bardzo źle skończy dla Twojego dziecka.

Gość gość
Czy ja dobrze zrozumiałam, że ojciec dziecka nie będzie mógł odwiedzać syna w Twojej obecności? Czyli ojciec dziecka będzie albo zabierał gdzieś dziecko (a Ty nie będziesz miała dziecka pod kontrolą), albo będą to odwiedziny w obecności Twojego nowego faceta? Dobrze zrozumiałam? Co Ty na to ultimatum? Zgodziłaś się?

Wy nienormalni jesteście ! Jaki psychopata ? Za dużo się chyba filmów ludzie naoglądaliście . Ciekawe jak by ukrywał morderstwa swoich żon he he he Niezłe żarty ale darujcie już sobie! Miałam nadzieję porozmawiać z ludzmi , którzy myślą realnie a nie wysuwają jakieś chore teorie :/ Haha "psychopaci są z kobietami dla pieniędzy" to ciekawe tylko, ze on sam jest bogaty więc po co mu moje pieniądze a raczej mojego ojca bo to , że pochodzę z zamożnej rodziny nie czyni mnie bogaczki .Nie pracujemy razem. Ja jestem sekretarka w firmie taty a jego branża to za wysokie loty jak dla mnie

Gość gość
wszystko moge zrozumiec ale te naskakiwanie na autorke i te morały które prawicie są bez sensu . Dobra stało sie i jest samotna matką ale nie znaczy ze nie może cieszyć sie życiem , przeciez ma swoje seksu i bliskosci mężczyzny Waszym zdaniem ma się przybić do krzyża i do konca zycia odpokutować za swoje grzechy tak

Gość gość
Zostało zadane pytanie dot. kontaktów ojca z dzieckiem. Możesz odpowiedzieć?

Gość gość
Nie, to Ty masz kompletnie pusto w głowie. Tylko mały procent psychopatów zabija, pozostali żyją z oszustw jak Twój - matrymonialnych i przekrętów finansowych w firmach. Nie drogie dziecko, to niestety nie filmy, tylko życie, o którym Ty nie masz żadnego pojęcia. A mój zawód akurat sprawia, że takich tragedii widziałam wiele i Twój przypadek jest bardziej niż typowy. Tylko nie potrafisz zrozumieć prostych rzeczy - akurat on jest bogaty z powodu oszustw. I tak, tyle co masz też jest dla niego atrakcyjne, takim osobom zawsze jest za mało pieniędzy. A poza tym frajdę sprawia im samo wyproeadzenie innych w pole. I nie łudź się, że ma uczucia, on je tylko potrafi udawać. Widziałam nieraz takie zaprzeczające wszystkiemu jak Ty kobiety, niestety skończyło się to dla nich i ich dzieci bardzo źle. Zanim przejrzały na oczy, było za późno. Tak, zamieszkaj z nim, szybko pożałujesz, że mnie nie posłuchałaś. Terapia szokowa skutecznie Cię nauczy, tylko że żalić się już będziesz nie na forum, a na kozetce u psychiatry, a Twoje dziecko będzie miało traumę na całe życie. Dalej twierdzę, że jesteś nieodpowiedzialną matką, bo jesteś.

Nie odpisałam wcześniej na zadane pytanie bo 3 strona mi się nie otwierała A Ty mnie zle zrozumiałaś(eś) . Nowy partner nie wymaga by mnie mój eks w ogóle nie oglądał a tylko nie podoba mu się , że mieszkam sama do tego dość daleko od Jego domu i eks siedzi ze mną sam na sam .Mówi, że mu nie ufa . Gdy zamieszkamy razem to eks będzie mógł odwiedzać małego tylko w obecności mojego partnera .A ja się na to zgodziłam

Gość gość
Nie rozumiem. Dlaczego ojciec dziecka ma odwiedzać dziecko wyłącznie w obecności obcego (i dla siebie i dla dziecka) faceta?

Gość Bozon Higgsa
Jakto ojciec będzie odwiedzał dziecko tylko w obecności ojczyma ??? Ktoś miał rację. Prowo. Nie ma takich głupich kobiet.

Gość Bozon Higgsa
Iza a wiesz które prostytutki zaliczał? Czy podobne do Ciebie? Jakie usługi brał ?

Uciekaj. Po pierwsze gdzie Twój szacunek do samej siebie? Dawać się kontriolować i traktować jak lalkę? To nie jest okazywanie miłości to chore podejście do drugiego człowieka. Po drugie masz dziecko - chcesz żeby miało despotycznego "tatuśka"? I trzecie i ostatnie - masz dziecko, każdego nowego partnera powinnaś traktować bardziej ostrożnie, zanim zaczniesz przyzwyczajać dziecko do nowego "tatusia". A jak się rozstaniecie? Ty to przeżyjesz a dziecko? MYŚL. A od tego toksycznego nowego chłopaka spierniczaj jak najdalej!

eks może odwiedzać małego tylko pod moją obecnością a wtedy nowy partner będzie również w domu ze mną . Co w tym dziwnego i nienormalnego ? Zresztą nie znacie sprawy i się dziwicie a ja nie będę tu wszystkiego wywlekać bo nie w o tym temat Nie wiem i nie chce wiedzieć jakie prostytutki odwiedzał bo to bez sensu i mnie ta wiedza nie jest w ogóle potrzebna

Gość gość
To jest prowokacja, ale wskazuje na to coś innego. Autorka kompletnie nie zna zasad poprawnej pisowni (spójrzcie na interpunkcję). Jak może być więc sekretarką? Nawet w firmie ojca chyba by się czegoś nauczyła. Albo cała historia jest zmyślona, albo przynajmniej w części jej pracy.

Gość Bozon Higgsa
Jest bardzo potrzebna, bo jak wymiękniesz przy rimmingu,bo Ci nagle jego kupa przestanie smakować, albo Cię nagle będzie boleć wkładanie dłoni do waginy to cała miłość runie.

Gość gość
Co w tym dziwnego? To, że ojciec ma prawo do swobodnego kontaktu z dzieckiem, czego nie gwarantuje mu obecność obcego faceta. W praktyce zazdrość faceta prowadzi do tego, że albo dziecko będzie samo z ojcem (który jak pisałaś niekoniecznie jest odpowiedzialny), albo będziecie wszyscy razem. Dlaczego? Dlatego, że Ty masz zakaz kontaktu z ojcem bez udziału faceta. Jeśli ojciec dziecka będzie sprytny stracisz dziecko.

19:03 Ja nie mam pusto w głowie a tylko Ty generalizujesz nie potrzebnie. Uważasz , że skoro bogaty to pewnie oszust i na oszustwie zbił kasę .Czyli mój ojciec takim samym oszustem jest ?? Pomyśl najpierw a pózniej oceniaj -zwłaszcza gdy ludzi nie znasz

Gość gość
A pomyślałam po co dziecku despotyczny, mający obsesję kontrolowania i wkładania rączek tam gdzie nie trzeba ojczym? Dlaczego robisz dziecku taką krzywdę?

Gość gość
"izabela mów mi bells 19:03 Ja nie mam pusto w głowie a tylko Ty generalizujesz nie potrzebnie. Uważasz , że skoro bogaty to pewnie oszust i na oszustwie zbił kasę .Czyli mój ojciec takim samym oszustem jest ??" Nie dziecko, aż nie wierzę, że tak kompletnie nierozsądne osoby mają dzieci! Psuj sobie życie, ale nie dziecku. Jak ten psychopata Tobie życie zniszczy, to dziecku przynajmniej dwukrotnie bardziej. Nie chodzi o to, że jest bogaty, tylko o wszystkie cechy i zachowania razem wzięte. Gdzieś Ty się uchowała, że nie rozumiesz aż tak banalnych rzeczy i nie potrafisz wyciągać wniosków? Nie jestem jedyną osobą, która Tobie tutaj mówi, że coś jest nie tak i powinnaś od niego uciekać, ale Ty nadal wolisz żyć w swoim świecie iluzji. Powtarzam jeszcze raz, że ja takich przypadków w swojej pracy widziałam już setki. Tak, zamieszkaj z nim, i to jak najszybciej. Będziesz miała szczęście, jeśli nie zostaniesz bez środków do życia i nie skończysz na ulicy.

Gość gość
I jeszcze co do Twojego pytania, to nie, nie uważam, że każdy kto jest bogaty jest oszustem. Chodzi o cały zestaw cech, który ma Twój mężczyzna, sama duża ilość pieniędzy lub ich brak nie mają tu nic do rzeczy.

A jakie to cechy klasyfikują go do bycia psychopatą :D ? Bo ja już się pogubiłam :) Sorry ale dla mnie to śmieszne i bezpodstawne założenie . Ja go znam-Ty nie -więc nie interesuje mnie to, że Twój zawód jest taki i owaki bo przecież wróżką nie jesteś więc skąd ta pewność , że mój partner jest oszustem matrymonialnym ? Jego problem to brak zaufania i potrzeba kontrolowania mnie a w całej reszcie to IDEALNY , POUKŁADANY, WRAŻLIWY, DOBRY , WYKSZTAŁCONY MĘŻCZYZNA !!! Tylko trochę pokręcony z tą swoją zazdrością :P A ja szukałam tu porad jak Nam pomóc .Niestety doczekałam się żałosnych wpisów .Poznałam Jego rodziców i brata i chyba nie śmiesz sądzić, że i oni są oszustami lub co gorsza psychopatami :/

Gość gość
Porady w jakiej sprawie? Sytuacja jest taka: w ciągu trzech miesięcy facet Cię zdominował w łóżku, zrobić z Ciebie bezwolną lalkę poza łóżkiem (dyktowanie przez faceta co mam ubrać mi by uwłaczało, sprawdzania maili nawet nie skomentuję), co najgorsze zaczął "ojcować" Twojemu dziecku (bez komentarza). Wniosek: szybko to u Ciebie idzie. Rada: zacznij myśleć o swoim dziecku. Nie odpowiedziałaś na pytanie dlaczego ojciec ma nie mieć swobodnego kontaktu z dzieckiem (i podobnie: dziecko z ojcem).

Gość gość
Ktoś dobrze napisał: to Twoje życie i Twój tyłek. Jeśli nie jest to prowokacja, a Ty dalej będziesz brnąć w takie sytuacje to mam nadzieję, że dziecko zostanie Ci zabrane i będzie wychowywane w normalnych warunkach. Niestety, to co opowiadasz pokazuje na razie, że takie kobiety jak Ty powinno się sterylizować.

Gość gość
nie ma sensu najeżdżać na autorkę , ale Ty autorko zastanów się , żaden związek bez szacunku i zaufania nie przetrwa , a tego ewidentnie brak , wstrzymaj sie z decyzją o wspólnym zamieszkaniu , najpierw dłuższy okres bez problemów tego typu , a później można zacząć to rozważać. Jesli nie posłuchasz rad , za jakiś czas będziesz tu pisać , co mam zrobić bo facet mnie nie szanuje , kontroluje i mam dosć , ale mam problem bo mój synek kocha mojego partera i nie mogę odejść bo go skrzywdzę

Odpowiedziałam , że eks może odwiedzać małego tylko w moim towarzystwie. A jaki jest tego powód to już zachowam dla siebie . Druga sprawa jest taka , że nie odwiedza małego regularnie a jak przychodzi to mam wrażenie , że przyszedł bardziej dla mnie niż dla dziecka. Synek nie ma w nim wsparcia i nie może liczyć na tatę więc przestańcie wyobrażać sobie kochanego i oddanego tatuśka bo on takim nie jest ! Ostatnio miał się pojawić na przedstawieniu w przedszkolu i go olał ! To z moim nowym partnerem gra w piłkę i bawi się w chowanego . Więc dlaczego mam mu to odbierać ?! Widzę, ze jest szczęśliwy.I co w tym złego , że mu ojcuje ? Walczę z tym by przestał mnie kontrolować a tylko zaufał . To miło czuć się kochaną (nawet przesadnie) i widzieć jak komuś zależy na tyle mocno , że martwi się o mnie po każdym nieodebranym telefonie i potrafi pokonać i 100 km by sprawdzić czy wszystko ok u mnie Więc dajmy sobie już spokój bo dalsze pisanie nie ma sensu . Pozdrawiam

Gość gość
Nie w Twojej obecności, tylko obecności Twojego partnera. W tym problem. Naprawdę jesteś taka tępa czy udajesz?

Gość Izabella po co sie tlumaczysz
Nie rozumiem,po co opowiadasz ze szczegolami zaspakajasz ich ciekawosc,po to by mogli po Tobie jechac. Na twoim miejscu nie spiesyla ym sie ze wspolnym zamieszkaniem.Na to zawsze jest czas.A reszta,tak jak podpowiada cI intuicja.

Gość gość
Kolejna inteligentna... po co sie tlumaczy? po to, ze chciala porady.., mamy radzic w ciemno? Intuicja ma radzic czy tylek?

Gość Izabella po co sie tlumaczysz
Pytanie typy "gdzie pracuje" sa rzeczywiscie kluczowe do sprawy,

Gość gość
"Jego problem to brak zaufania i potrzeba kontrolowania mnie a w całej reszcie to IDEALNY , POUKŁADANY, WRAŻLIWY, DOBRY , WYKSZTAŁCONY MĘŻCZYZNA !!! Tylko trochę pokręcony z tą swoją zazdrością". O Tedzie Bundym też tak mówiono. A on zamordował mnóstwo kobiet.