Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodzi o

Kuzynka mnie wyśmiała bo

Polecane posty

Gość chodzi o

mojego prawie 2,5 rocznego synka przykrywam kołderką 100cm/135 cm. Rzeczywiście to jest aż tak śmieszne? Wiem, że to pościel jak do łóżeczka dla maluszków, ale ona mi i synkowi jak najbardziej pasuje. Na pewno nie jest za mała. Wyśmiała mnie, bo ona dla swojej 1,5 rocznej córeczki kupiła już dawno pościel jak dla dorosłych.

Gość gość
nie wiem co w tym takiego smiesznego, widocznie kuzyneczka bardzo dowc*pna jest

Gość gość
chyba jest głupia ta kolezanka dla 1,5 rocznego dziecka kołdra dla dorosłego a jak jej sie zagrzebie i przydusi dziecko to co? ja mam taką kołdre jak ty dla córki która ma 4 lata i kołdra wcale nie jest za mała

Gość gość
moja 4 latka teraz pod taką smacznie śpi ;)

Gość gość
To Twoja kuzynka ma coś z głową nie Ty :) bądź spokojna

Gość gość
ja tez uzywalam takiej kolderki :)

Gość chodzi o
Naprawdę się zastanowiłam jak tak zaczęła się śmiać. Ale to już druga osoba, która reaguje w ten sposób. 2 tygodnie temu kupowałam pościel(poszewki) na właśnie tą kołderkę i poduszkę i sprzedawczyni w sklepie dziecięcym też mi taka zirytowana ciągle mówiła, że ja chyba powinnam dla prawie 2,5 latka kupić już normalną pościel:/

Gość gość
i serio obchodzi Cię to, co ma do powiedzenia na ten temat kuzynka czy ekspedientka- zastanów się przez chwilę

Gość gość
Jezu ludzie sa jacys dziwni. Co to kogo obchodzi w jakiej poscieli spi cudze dziecko?????? Do glowy by mi nie przyszlo nawet komentowac tego a co dopiero obsmiewac...

Gość gość
100 cm na 135 ? Powaznie? to moja swinka morska ma w klatce kocyk niewiele mniejszy, zeby miala na czym spac, a Ty dziecko taka szmatka przykrywasz? Wcale sie nie dziwie, ze kuzynka Cie wysmiala. Moje dzieci spia od kiedy mialy roczek mniej wiecej w duzym lozku z normalna dorosla posciela, nikt sie nie zagrzebal ani nie przydusil, co to w ogole za glupi pomysl?

Gość padłam ze śmiechu
to w jakiej klatce ty świnke morską trzymasz dziewczyno? Smieszna jesteś, az się popłakalam ze śmiechu i zasmarkałam do tego;D

Gość gość
O jasne 1,5 letnie sie udusi pod koldra, wezcie sie glupie matki zastanowcie. Kilkumiesieczniak moze i tak, ale nie 1,5 roczne dziecko! Moja corka od dawna spi w wiekszym lozku, tyle ze z barierka i pod normalna posciela. Po 1 sie wtedy nie odkrywa i dziecku jest przytulniej spac w takiej wiekszej poscieli a nie takiej na styk.

Gość gość
Moja ma 21 miesięcy i też śpi już pod większą kołdrą

Gość gość
Moja corka tez ma normalna koldre skonczyla 2 rok

Gość gość
moj synek 3 letni od roku spi pod normalna koldra, nie wyobrazam sobie go pod taka mala...

Gość gość
Mój prawie 3-latek śpi pod małą kołdrą, myślę, że jeszcze co najmniej z rok pod nią pośpi. Starszakowi kupiliśmy większą (140x200 cm) pościel jak miał ok. 5 lat.

Gość poroocznikovva
Moja xorka sie przeniosla do duzego lozka,jak miala 2 lata i dostala tez posciel 135x200 czy jakos tak. Taka 100x135 nie dawala rady,bo mloda sie rozkopuje w nocy. Prawie scale jej nie uzywala,wczesniej spala w spiworze,a te mala koldre uzywalismy bardzo krotko. Ale nie wiem,z czego tu sie wysmiewac. Jak komus pasuje,jak dziecko spi spokojnie,to przdciez nie ma sie czego czepiac

Gość gość
Moja śpi od urodzenia pod kocykiem 130x140 i jest ok, raz dałam kołdrę to się prawie utopila bo tak spocona była... A w pokoju 20st. Każdy używa tego co chcę, skoro dziecku pasuje to po co mu większa kołdra?? Nie wszystkie dzieci są cieplolubne!

Gość gość
Mój ma pół roczku i śpi po taką kołdrą, strasznie się wierci i przekręca na boki, że czasami mu tej kołdry braknie gdzieś z boku:) x Ale....... x Jezu ludzie sa jacys dziwni. Co to kogo obchodzi w jakiej poscieli spi cudze dziecko?????? Do glowy by mi nie przyszlo nawet komentowac tego a co dopiero obsmiewac... x DOKŁADNIE

Gość gość
140x200 dla malucha? Dla przedszkolaka? To ja pod taką śpię... mój mąż też.

Gość gość
No to moja 1,5 roczna SPI pod mniejszą kołdrą. 90x70 cm. Babcia mi kupiła większą, taką pod jaką SPI dziecko autorki i wg mnie jest za duża bo nie mieści mi się w łóżeczku.

Gość no cozzzzz
A mój 12 miesięczny syn spi w spiworku, i bede mu ten śpiworek jeszcze z rok do spania zakładać. Przynajmniej mam pewność, ze pod kołdra sie nie rozkopie

Gość gość
Ja od tej kołdry 140x200 (tzn. co ja i mąż taką mamy).. Dziecko ma 11m.. najpierw spało w rożku (krótko), później pod kocykiem, flanelką (w lato).. ale okropnie się rozkopywał..on tak spał, że kręcił się po całym łóżku. Próbowałam dawać śpiworki, ale nie było mu wygodnie.. chyba dlatego, że oba miały zapięcia m.in na ramionkach (a on spał na boku potem na brzuchu).. Wróciłam do koca.. Od września (8m) próbowałam kołdrę (90x120). ale pod nią pływał.. bałąm się.. na pół ją składałam.. Potem znalazłam jakiś inny śpiworek.. dłuższy (ze sporym zapasem) i zapinany tylko z przodu.. i to było strzałem w dziesiątkę. Dziecko mogło sobie wstawać w tym śpiworku, raczkował nawet hehe.. na ramiionach nic mu nie przeszkadzało. Śpi więc w nocy w śpiworku i przykrywam go jeszcze cienkim kocykiem (śpioworki niestety cienkie). Nie wiem, kiedy powrócę do kołdry.

Gość gość
mój 1,5 roczniak też śpi pod kołderką 135/100 i nie widzę w tym nic dziwnego (a jest dużym chłopcem, 94cm), jakbym miała mu "dorosłą" kołdrę wpychać do łóżeczka to chyba nie miałby czym oddychać...

Gość gość
nie no mój spał w śpiworkach zanim nauczył się wstawać, a teraz już chodzi i nie wyobrażam sobie tak krępować mu ruchów (chyba, że Twój 12 miesięczniak jeszcze nie wstaje i nie chodzi, lub bardzo spokojnie śpi) i powiem Wam, że może to kwestia łóżka, mój śpi jeszcze w łóżeczku dziecięcym dlatego 135x100 jest ok, może jak dziecko śpi już w zwykłym łóżku i kołdra opada na boki to może być większa, ale mój jeszcze z rok pośpi w łóżeczku a jak kupimy mu normalne duże łóżko to wówczas zmienimy pościel na 140x200

Gość gość
Mój ma 11m jak pisałąm i wcale go nie krępuję.. Siedział mając 6 miesięcy, wstawał w łożeczku w 7.. jak skończył 8 to zaraz zaczął chodzić na czworakach i przy meblach, teraz czasem się puśći, jak jestem obok i zrobi do mnie 2-3 kroczki. Nie krępuję mu ruchów w ogóle. On nie ma problemów by w tym śpiworku wstać w łóżeczku...a dodam, że często śpi na brzuchu z podkurczonymi nóżkami i jakoś bez kłopotów sobie je podciąga do siebie. Przynajmniej się nie odkrywa, a ja mogę spać spokojnie.. jak mial tylko kocyk to co chwilę wstawałąm, zeby go przykryć.

Gość gość
Pieprznieta kuzynka. Dzieci nie powinny miec wielkich kolder, bo sie moga pod nia udusic. Wystarczy ze sie takie zaplacze w taka wielgachna koldre. Koldra ma nakrywac nozki, przy dlugosci od paszek.

kochana, przestan sie przejmowac jakas glupia kuzynka czy kim tam.. ja mam posciel baby excellent antyalergiczna tez dla maluchow ok 110x90 no i nie widze powodu dlaczego mialoby pod nia nie spac dziecko 2,5 roczne...

Gość gość
Moja 2.5 roczna córka właśnie śpi pod taką pościelą w najlepsze :-) po co zmieniac coś na siłę jeśli nie ma takiej potrzeby? Dziecko uwstecznia sie w takiej pościeli czy co?? przecież takie dziecko zwykle nie ma jeszcze nawet 90 cm wzrostu??!! Kuzynka widocznie nie za bardzo cie lubi i wyczuła idiotyczny pretekst byle tylko wbic ci szpilę. Albo chciała podkreślic wyższość swoją/jej dziecka nad wami?? Ludzie są często bardzo głupi, ja takich rozpoznaje od razu i rozmowa z takim co najwyżej o pogodzie albo podobnych bzdurach, bez wysilania się. Tu nawet pościel okazała się okazja do uszczypliwości, olej ją ;-)

Gość gość
moja prawie trzylatka tez śpi pod taką kołdrą od urodzenia i jakos nie myślę by to zmienić