Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na urodziny syna

Polecane posty

Gość gość

Proszę o propozycje o menu na urodzinowy obiad ( plus przekąski) dla rodziny z okazji urodzin synka.

Gość gość
wpisz sobie w Goooogle menu urodzinowe dla dziecka a nie zaśmiecaj forum takimi tematami.

Gość gość
może zupa cebulowa z grzankami a na drugie devolaje z pieczonymi warzywami

Gość gość
potrzebuje ciekawe propozycje a w google nic mnie nie zainteresowalo

Gość gość
już nie gadaj ze nic cie nie zainteresowało sama robiłam urodziny córki 2 tyg temu i pomysłów tyle że nie wiadomo co wybrać. poszukaj przekąski dla dzieci kanapki dla dzieci muffinki włącz grafike o zobacz jak kolorowo.

Gość gość
U nas były koperty z francuskiego- ze szpinakiem i kapuśniaki, do tego barszczyk (wszystko łatwe do odgrzania), sałatka grecka, śledzie, deska serów i wędlin, owoce, napoje, oprócz tortu tylko kruche ciasteczka. Rodzinki było sporo, bo kilkanaście osób, i kilka godzin siedzieliśmy.

Gość gość
czytaj dokladniej, szukam menu na obiad dla rodziny , cos nowego i nie oklepanego ...

Gość gość
sam barszczek z kopertami to nie za mało ???? w sumie fajny pomysl

Gość gość
Goście przychodzili po południu, na 16:00- bo mały ok. 15:00 wstawał, więc pewnie po obiedzie, a że było co jeść to głodni nie byli, barszczyk z kopertkami żeby było coś na ciepło po prostu. Ale ja menu robiłam pod swoją rodzinę, wiem co lubią.

Gość gość
a jakies salatki ?

Gość gość
sałatek też w googlach nie ma???

Gość gość
śa ale wole sprawdzone z opinii forum. Co tak się mnie uczepiłaś jakby nie widomo o co pytała ??? siedzisz z nudów i czepiasz się ludzi?

Gość Jaamajka
ale które to urodziny? Będą na nich pewnie w większości dzieci, bo tak rozumiem urodziny dziecka. Dla nich fajnie udekorowan emuffinki, tort, ewentualnie pizza. Dla dorosłych przekąski np. deski serów, sałatki.

Gość gość
deska serów i wedlin ale bieda

Gość gość
jeśli chodzi o obiad to może rosół z makaronem (chyba wszyscy lubią) lub np krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym na drugie to zależy czy zamierzasz postawić na stole np kilka rodzajów mięs itp czy podawać juz gotową porcje na talerzu ja bym dała na stół ziemniaki pure (nie wiem jak się pisze) pieczoną kaczke i jakąś rybkę (łosoś, dorsz pieczony w rękawie w ziołach z dodatkiem masła) do tego np buraczki, brokuły na ciepło, mini marchewki. a co do zimnej płyty to może sałatka jarzynowa którą chyba wszyscy lubią, sałatka z tuńczykiem albo jakas z filetem z kurczaka. Może pieczarkowa albo brokułowa. Do tego może byc ryba po grecku, wędlina, sery, jakieś śledzie. Bardzo fajnie wygląda duży półmisek na którym jest postawiony cały ananas i do niego są powbijane koreczki a wokół anansa na talerzu lezy wędlina, pomidory w plastrach, plasterki ogórka, paski papryki.