Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ja nie lubię tradycyjnego polskiego jedzenia

Polecane posty

Gość gość

Naprawdę nie wiem jak ludziom przez gardło przechodzi kotlet schabowy. Jak juz go zjadam to tylko małą, najchudszą cześc, bez żadnych żył i chrząstek itd. Inaczej bym się zwymiotowała. Tak samo obrzydza mnie kapusta np w pierogach. Jedynie jaką toleruję to jako kiszoną, bo jest zdrowa. Nie wspominając już o bigosie. Obrzydlistwo i tyle. Mój obiad to kasza gryczana, kasza penczar, świeża starta marchewka, trochę kapusty kiszonej, cukinia z piekarnika w folii i kurczak z wody albo łosoś zrobiony bez tłuszczu w piekarniku. Nie wiem jak można jeśc ociekające tłuszczem kotlety itd

Gość gość
Nie mów tego głośno bo powiedzą żeś "dziwna". Był tu niedawno wątek o chłopaku co "też nietrawił" , to go kafeciarze spowyzywali od góry do dołu, zrównaki z ziemią bo jak to!.... PL żarcia nie lubieć?!?! Ech. przykre.

Gość gość
co to jest kasza penczar? zresz a nawet nie wiesz jak sie nazywa i udaje madra

Gość gość
Rozumiem, mam tak samo.... I to jest niestety prawda, że gdziekolwiek (nawet nie tylko w internecie) się do tego przyznasz, to jesteś dziwolągiem, Mi np. bardzo smakują kalmary, jak kiedyś o tym powiedziałam znajomej to się popatrzyła na mnie jak na UFO :P

Gość gość
j anie znosze schabowego kapusty modrej i kiszonej klusek slaskich zeberek smalcu sloniny bigosu

Gość gość
i flaki - ządnych kiszonek marynat i przetworów tez nie znosze

Gość WegeGirl
Ja też nie lubię tradycyjnej kuchni. Tzn spoko - jeszcze jakieś pierożki chętnie zjem (moja babcia robi idealne ruskie). Ale bez żadnej okrasy, tłuszczu. Jeszcze w dodatku jestem wegetarianką to pomyślcie jak na mnie ludzie patrzą :D

Gość gość
Dokładnie! To jest obrzydliwe, nie wiem, jak można to jeść w ogóle. Miło, że nie tylko ja tak myślę :) Trzymaj się ciepło

Gość gość
kasza penczar :D buehehehehe

Gość gość
milosnicy polskiej kuchni zwykle s a spasieni -maja wielkie brzuchy i d**y jak chalupy chyba z e maja super przemiane materii

Gość gość
Śmieszne jest to, że wymieniacie danie typu schabowy jako tradycyjne polskie żarcie... Schabowy zaczęli jeść dopiero za komuny więc nie jest tradycyjny!

Gość gość
Jak twoja mama, babcia robiła bigos ze śmieci, to nie dziwne, że nie znosisz, to samo z kotletami. Już kupno mięsa, to sztuka, o przygotowaniu nie wspomnę. Niewielu ludzi posiada ten dar. Jak słyszę,co ludzie pakują do bigosu albo w pierogi, to mnie mdli. To są naprawdę wykwitne dania ale trza umić i nie trza oszczędzać. Tylko składniki najwyższej jakości zapewnią wyśmienity efekt końcowy.

Gość gość
ja też , polska kuchnia jest bardzo nie zdrowa, przede wszystkim tłusta i ciężkostrawna

Gość gość
Zależy jaka polska kuchnia, ta co jemy na codzien owszem zdrowa nie jest ,ale jest też przedwojenna polska kuchnia gdzie królują kaczki, dziczyzna , ryby ,bliny, pyszne wypieki i zupy

Gość gość
bardzo nie zdrowo jest łączenie ziemniaków z mięsem , jedzenie tyle czerwonego mięsa itt poza tym jak dla mnie nie dobre

Gość gość
Puknij się w łeb - w schabowym nie ma żył ani chrząstek. Pewnie jesz kotlety z taniego mięsa jak karczek i o porządnym schabowym nie masz pojęcia. Jak jest zrobiony z nomen omen schabu i porządnie usmażony, to wcale nie jest tłusty.

Gość gość
Bigos, tłusty to kapucha ze śmieciami, a nie żaden bigos. Skąd niby tłuszcz w bigosie? Z chudej wołowinki, czy goloneczki chudziutkiej, czy z kapusty, a może śliwki tłuste?:)

Gość gość
Czerwonego mięsa wcale nie jes się dużo, bo wołowina jest droga. Z resztą niektórzy twierdza, ze własnie wołowina jest najzdrowsza.

Gość gość
ja też nie lubię , od dziecka kiedy mi ja wpychano wrecz na siłe

Gość gość
>Mój obiad to kasza gryczana, kasza penczar, świeża starta marchewka, trochę kapusty kiszonej, cukinia z piekarnika w folii i kurczak z wody albo łosoś zrobiony bez tłuszczu w piekarniku. Nie wiem jak można jeśc ociekające tłuszczem kotlety itd< dieta bez mięsa jest gwarancją anoreksji

Gość gość
w polskiej kuchni je się zbyt duzo rzeczy smażonych , tłustych, a zbyt mało np ryb i lekkostrawnych rzeczy

Gość gość
np japończycy zyja najdłuzej na świecie i to jest fakt. A jedzą duuużo ryb, nie zbyt tłusto

Gość WegeGirl
>Mój obiad to kasza gryczana, kasza penczar, świeża starta marchewka, trochę kapusty kiszonej, cukinia z piekarnika w folii i kurczak z wody albo łosoś zrobiony bez tłuszczu w piekarniku. Nie wiem jak można jeśc ociekające tłuszczem kotlety itd< dieta bez mięsa jest gwarancją anoreksji ***** Czego? Prędzej ANEMII a nie anoreksji dziecinko. A i anemia nie jest "zagwarantowana" bo wszystko zależy od tego czy się wie co się je, umie zbilansować posiłki czy nie. Doucz się dziecko bo gie wiesz a się wypowiadasz.

Gość gość
A ja tam uwielbiam polska kuchnie. Nie lubie wloskiej, te wszystkie pizzy. Nie lubie greckiej itd. Tylko polska jest smaczna ale trzeba umiec dobrze przyrzadzic :)

Gość gość
ja nie moge jesc tlustego zarcia, smazonego, ciezkostrawnych rzeczy i miesa- zoladek sie od razu buntuje i kilka godzin po zjedzeniu takich potraw mam wodospad Niagara. Lubie i jem surowe warzywa i owoce, moge jesc owoce morza, a miesa prawie wcale i jest dobrze, bo ani smaku ani konsystencji mesa nie lubie:) dodam, ze mam 31 lat:)